Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Умєров – учасникам "Рамштайну": Росія не досягла бажаного, і ми можемо її перехитрувати

Вівторок, 23 січня 2024, 20:17
Умєров – учасникам Рамштайну: Росія не досягла бажаного, і ми можемо її перехитрувати
Рустем Умєров і Валерій Залужний, фото Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Росія втрачала по 400 солдатів на захоплення 1 квадратного кілометра української землі, використала в 6 разів більше артилерійських снарядів, ніж українські сили, але рік захоплювала Бахмут і Мар’їнку. На його думку, РФ можна "перехитрити" за допомогою інтеграції технологій і координації дій. 

Джерело: промова Рустема Умєрова під час відкриття зустрічі Контактної групи з оборони України, цитує Міноборони

Деталі: На першій у 2024 році зустрічі у форматі "Рамштайну" Умєров заявив, що керівництво України поставило чіткі військові завдання та цілі на 2024 рік, а Міноборони й Генштаб Збройних Сил напрацювали пріоритети та інші деталі на цей рік.

Реклама:

Міністр зазначив, що достатня кількість техніки та боєприпасів, технічного обслуговування та запчастин критично важлива для утримання лінії фронту, але для прориву потрібні інновації та значний технологічний прогрес. Тому у 2024 році оборонні технології матимуть центральну роль у порядку денному Міноборони.

За словами Умєрова, після чергового року війни проти України, проти демократичного та правового порядку, Росія не досягла жодного з бажаних результатів.

Пряма мова: "Навряд чи можна вважати досягненням те, що величезна військова промисловість Росії, вся армія агресора цілий рік захоплювала руїни двох міст — Бахмута та Мар’їнки (...).

ВІДЕО ДНЯ

Росія відправила на смерть тисячі солдатів. Вони жертвують в середньому 400 солдатами в обмін на один квадратний кілометр землі. З моменту нашої останньої зустрічі Росія втратила понад 54 тисячі солдатів. Проте ворог має необмежений мобілізаційний ресурс.

Противник використав вшестеро більше артилерійських снарядів, ніж українські сили.

Незважаючи на свої ресурси та перевагу у виробництві зброї, Росія не наблизилася до своїх стратегічних цілей. Вся російська військова машина працює на повну силу, щоб атакувати маленькі українські села.

При цьому, навіть за шестиразової артилерійської переваги ворог не зміг досягти хоча б якогось суттєвого результату. Уявіть, як би змінилася ситуація на полі бою, якби пропорції були 1 до 1".

Деталі: Умєров сказав, що після останнього засідання Контактної групи з питань оборони України в листопаді Україна зазнала декількох масованих ракетних обстрілів. Лише за два місяці терористичний режим РФ випустив по українських містах понад 600 ракет і понад 1000 "Шахедів".

Також після попередньої зустрічі у форматі "Рамштайн" Росія спробувала нову тактику, намагаючись знайти слабкі місця в українській системі ППО: запустила майже вдвічі більше ракет і на третину більше "Шахедів".

Але й ефективність української ППО від російських ракетних атак теж зросла на третину, сказав Умєров. Він додав, що Україна також будує масштабні фортифікаційні споруди. 

Умєров наголосив, що Росія теж інвестувала у виробництво FPV-безпілотників – і її потенціал FPV-дронів уже перевищив потужності України у цій сфері.

Міністр зазначив, що FPV-дрони допомагають компенсувати дефіцит артилерійських боєприпасів, за допомогою програмного забезпечення на основі штучного інтелекту можна підвищити точність ударів і зберегти артилерійські запаси, а більша кількість систем радіоелектронної боротьби допомогла б захищатися від російських безпілотників.

Тому Міноборони готове співінвестувати в технології та спільне виробництво, сприяти укладенню довгострокових контрактів із зацікавленими компаніями.

Пряма мова: "Ми можемо перехитрити ворога, застосувавши асиметричний підхід. За рахунок інтеграції технологій, навчання, точного прийняття рішень і координації. За рахунок підвищення ефективності підбору персоналу, управління ланцюгом постачання і цифрових рішень. Це забезпечить нам технологічну та стратегічну перевагу.          

Ми дуже вдячні нашим партнерам за підтримку. За розвиток нашого потенціалу. За обмін розвідданими і технологіями. За продовження навчання та допомоги".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:36
Журналістка-розслідувачка Анна Бабінець: "Краще багато маленьких скандалів, ніж один великий у кінці"
06:28
Вночі оборонці знищили на Одещині 17 ворожих "Шахедів" із 20 запущених
06:01
блогСпортдир на Джиро: відомий український велопрофі розкрив, які функції виконує спортивний директор команди
05:54
ISW проаналізував мету останніх масованих атак РФ на Україну
04:38
Байден пригрозив Ізраїлю обмеженням постання зброї в разі наступу на Рафах
04:06
оновлено, фото, відеоУ РФ заявляють про атаку українських БпЛА на нафтобазу та вибухи і пожежі в Бєлгороді
03:31
Формула-1Сайнс вагається: "Мерседес" пропонує пілоту "Феррарі" короткостроковий контракт
03:12
Росіяни атакували громади Сумщини КАБами, скинули 28 мін
02:52
оновлено від 00:26Повітряні сили попереджали про ворожі "Шахеди" з Чорного моря
02:27
"Фіорентина" стала першим фіналистом Ліги конференцій
Усі новини...
Реклама: