Зеленський: Ми у дуже складному моменті, але Росію можна зупинити

Понеділок, 29 січня 2024, 08:55
Зеленський: Ми у дуже складному моменті, але Росію можна зупинити
Володимир Зеленсьикй дає інтервʼю телеканалу ARD, скриншот

Президент Володимир Зеленський не став говорити, чи може війна в Україні закінчитися в 2024 році, але він переконаний, що Росію можна зупинити, не допустивши знищення України й Третьої світової війни. 

Джерело: Володимир Зеленський в інтервʼю німецькому телеканалу ARD, яке цитує пресслужба президента

Деталі: Журналістка запитала, чи щось дає президенту України надію на те, що війна закінчиться цього року. Зеленський відповів, що треба вірити. 

Реклама:

Пряма мова: "Треба вірити в себе, вірити в народ, в Україну, вірити в партнерів і вірити в мир. Тому що будь-яка війна закінчується.

Я вважаю, що ми знаходимося в дуже складному моменті.

І геополітично, і фінансово все ж таки можна зупинити Росію з цією війною. Не допустити зруйнування України. Не допустити знищення нашої нації. Не допустити глобальної міграції. Не допустити третьої світової війни".

ВІДЕО ДНЯ

Цьому передувало: 

  • У листопаді 2023 року "The Wall Street Journal" писав, що для України цей рік буде важким роком в обороні і її позиція на полі бою може погіршитися взимку, але й Росія навряд чи здобуде великі перемоги попри всі переваги. Києву радили поліпшити мобілізацію і підготовку військ, відмовитися від наступу і зміцнити свої лінії оборони. 
  • CNN у січні 2024 року оприлюднив думку джерел у міжнародних розвідках та військових чиновників щодо того, що бойові дії в Україні триватимуть ще щонайменше 2 роки, що у 2024 році не буде значних перемог на полі бою й сторони відновлюватимуть сили, а в 2025 році Україна може ще раз піти у контрнаступ.
  • Журнал Time оприлюднив список: "Топ-10 глобальних ризиків на 2024 рік", в яких на третьому місці "розділена Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: