Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка Британії дізналася, як Росія планує використати залишки групи "Вагнера"

Четвер, 1 лютого 2024, 12:19
Розвідка Британії дізналася, як Росія планує використати залишки групи Вагнера
Найманець групи "Вагнер", фото РИА Новости

Три штурмові загони "Вагнера" увійшли у добровольче формування Російської гвардії, їх можуть кинути в Україну та в Африку.

Джерело: огляд розвідки Міністерства оборони Великої Британії за 1 лютого, "Європейська правда"

Деталі: Розвідка Великої Британії проаналізувала дані про подальшу долю найманців групи "Вагнер", яка воювала в Україні, а влітку 2023 року спробувала здійснити заколот і піти на Москву у Росії.

Реклама:

За даними британської розвідки, Росгвардія залучила 15-й, 16-й і 17-й штурмові загони "Вагнера" у своє перше добровольче формування.

25 грудня 2023 року президент РФ Володимир Путін підписав закон, що дозволяє Росгвардії сформувати власне добровольче формування.

У розвідці припускають, що нові добровольчі загони Росгвардії будуть розгорнуті в Україні та Африці.

ВІДЕО ДНЯ

Росгвардія пропонує добровольцям шестимісячні контракти для служби в Україні та дев'ятимісячні для служби в Африці.

"Включення колишніх штурмових загонів "Вагнера" до складу Добровольчого корпусу Росгвардії з високою ймовірністю вказує на те, що "Вагнер" був успішно підпорядкований Росгвардії, що посилює контроль російської держави над угрупованням Вагнера", – йдеться в огляді.

Цьому передувало: У попередньому огляді британська розвідка вказувала, що у Росії більше не пропонують короткострокові контракти на військову службу ув’язненим.

25 січня Інститут вивчення війни (ISW) відзначив, що Кремль більше не пропонує помилування засудженим новобранцям і суттєво змінює умови їхньої служби. Ймовірно, це відбувається через скорочення кількості засуджених, придатних для набору в армію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: