Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іспанські фермери протестують другий день поспіль

Середа, 7 лютого 2024, 18:20
Іспанські фермери протестують другий день поспіль
Протест фермерів неподалік від Барселони. Фото: Getty Images

По всій території Іспанії другий день поспіль проводят акції протесту фермери. Таким чином вони намагаються привернути увагу до своїх проблем.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Reuters

Деталі: У середу іспанські фермери продовжили акції по всій території країни. У другій половині дня у вівторок рух був заблокований на близько 15 дорогах національного значення. Велика колона тракторів рушила у центр Барселони. 

Реклама:

У східному місті Кастельон фермери заблокували головний в’їзд до порту своїми тракторами і підпалили барикаду з шин, а також влаштували поруч сидячий протест. Правоохоронці втрутилися і по одному відвели протестувальників з дороги, обійшлося без сутичок. 

 
Фото: Antonio Pradas

Аграрії таким чином висловлюють невдоволення зростанням вартості виробництва, бюрократичними труднощами та потребою конкурувати з дешевшою продукцією. 

Серед іншого, фермери нарікають на те, що нові правила за "зеленим" законодавством ЄС роблять їхню продукцію дорожчою у виробництві, аніж імпортна з третіх країн. 

ВІДЕО ДНЯ
Фото: Antonio Pradas
Фото: Antonio Pradas

Протест триває вже другий день.

На тлі невдоволення аграріїв уряд Іспанії вже пообіцяв додаткові 269 млн євро субсидій, які зможуть отримати близько 140 тисяч представників галузі. 

У вівторок президентка Єврокомісії оголосила, що відкличе суперечливий законопроєкт, який мав на меті скоротити використання хімічних пестицидів у сільському господарстві.

Як відомо, фермерські протести тривають і в багатьох інших країнах Європи, найгучнішими досі були протести французьких аграріїв. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування