Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Петербурзький аеропорт "Пулково" закривали, влада РФ заявила про збитий безпілотник

Субота, 2 березня 2024, 22:21
Петербурзький аеропорт Пулково закривали, влада РФ заявила про збитий безпілотник
збиття безпілотника біля Петербурга, фото з Telegram Дрозденка

Петербурзький аеропорт "Пулково" в суботу ввечері був приблизно на годину закритий на прийом і виліт літаків, при цьому російська влада повідомила про збитий безпілотник над Фінською затокою.

Джерело: російська служба Радіо Свобода, Фонтанка

Деталі: Аеропорт Пулково був приблизно на годину закритий на прийом і виліт літаків – у ньому "для забезпечення безпеки польотів цивільних суден" вводився так званий план "Килим".

Реклама:

Як пише "Фонтанка", жителі міста Ломоносов (входить до складу Санкт-Петербурга) масово скаржилися ввечері в суботу в місцевих пабліках на сильний гуркіт і вибухи в районі порту Бронка. Один із жителів написав, що "ракета якась розлетілася на 5 шматків". У селищах Дубочки і Лебяж'є, розташованих недалеко від Фінської затоки, за словами очевидців, "труснуло будинки і задзвеніли шибки". Повідомлялося також про заграву в небі.

Згодом губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко написав у телеграмі, що над Фінською затокою засобами ППО було збито "повітряні цілі" та опублікував відео знищення якогось об'єкту в небі, яке згодом замінив на скріншот. Як зазначає "База", відео було без блюра і на ньому було чітко видно траєкторію польоту протиракети і місцевість.

ВІДЕО ДНЯ

Міноборони Росії згодом повідомило, що засоби ППО "знищили український безпілотний літальний апарат над територією Ленінградської області". Не повідомляється, чи завдано якоїсь шкоди об'єктам на землі.

Що передувало: У ніч на суботу в Санкт-Петербурзі пролунав гучний вибух: ППО росіян збила безпілотник. За інформацією російських журналістів, внаслідок роботи ППО пошкоджена багатоповерхівка, вибиті вікна. За даними міського комітету охорони здоров'я, шестеро людей звернулися по медичну допомогу, одну жінку госпіталізували.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: