Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ISW: "Ісламська держава" несе відповідальність за теракт у Підмосков’ї

Неділя, 24 березня 2024, 04:50
ISW: Ісламська держава несе відповідальність за теракт у Підмосков’ї
пожежа у Крокус Сіті Хол, скриншот відео

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), терористичне угруповання "Ісламська держава" причетне до теракту у "Крокус Сіті Холі" в Підмосков’ї.

Джерело: ISW

Деталі: Влада РФ заявила, що затримала чотирьох нападників і ще сімох осіб, причетних до теракту в концертному залі "Крокус Сіті Хол" 22 березня, в результаті якого, за даними російської влади, загинуло щонайменше 133 цивільних особи.

Реклама:

Російські джерела також поширили кадри, на яких російські силовики допитують осіб, що або погано розмовляють російською мовою, або спілкуються через перекладачів.

Російські джерела переважно стверджують, що всі нападники є громадянами Таджикистану, а речник МВС Росії Ірина Волк заявила, що жодна з осіб, які, за твердженням російської влади, вчинили напад, не є громадянами Росії.

За оцінками ISW, "Ісламська держава" (ІДІЛ) з великою ймовірністю несе відповідальність за напад на "Крокус Сіті Хол".

ВІДЕО ДНЯ

Ключові висновки ISW за 23 березня:

  • Російська влада заявила, що заарештувала чотирьох нападників і ще сімох осіб, причетних до теракту в концертному залі "Крокус Сіті Холл" 22 березня, в результаті якого, за повідомленнями влади РФ, загинуло щонайменше 133 цивільних особи.
  • За оцінками ISW, ІДІЛ з великою ймовірністю несе відповідальність за напад на "Крокус Сіті Холл".
  • Кремль, незважаючи на це, без доказів швидко спробував прив'язати українських осіб до нападу на "Крокус Сіті Холл", але досі не висунув офіційних звинувачень Україні у причетності до нападу.
  • Російські ультранаціоналісти відреагували на напад повторенням типово ксенофобських закликів до антимігрантської політики, що відображає зростаючу напругу в російському суспільстві через погане поводження з мігрантами та вплив, який безправ'я мігрантів може мати на розширення життєздатної рекрутингової бази в Росії для салафітських джихадистських груп.
  • Російські джерела звинуватили українських військових у тому, що в ніч з 22 на 23 березня вони нібито завдали успішного удару з безпілотника по російському нафтопереробному заводу в Самарській області.
  • За повідомленнями, Росія затримує поставку двох систем протиповітряної оборони С-400 до Індії, що, ймовірно, пов'язано з обмеженнями у виробництві систем С-400 в Росії, зростаючою потребою в системах протиповітряної оборони для захисту міст і стратегічних підприємств Росії від ударів українських безпілотників, а також повідомленнями про погіршення відносин Росії з Індією.
  • Російські війська здійснили підтверджені просування поблизу Авдіївки та Донецька, а також у західній частині Запорізької області.
  • Путін 23 березня підписав закон, який звільняє громадян від кримінальної відповідальності, якщо вони будуть призвані за мобілізацією або підпишуть контракт на військову службу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: