США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ

Середа, 1 травня 2024, 22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Державний департамент США в обґрунтуванні нових санкційних заходів проти Росії вказав, що російські війська застосували проти Збройних Сил України заборонену хімічну речовину хлорпікрин.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення Держдепу

Деталі: Зовнішньополітичне відомство США констатує, що Росія застосувала хлорпікрин проти українських військ, а також використовувала хімічні засоби для придушення заворушень (riot control agents), що порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї.

Реклама:

"Застосування таких хімічних речовин не є поодиноким випадком і, ймовірно, зумовлене прагненням російських військ витіснити українські сили з укріплених позицій і досягти тактичних переваг на полі бою", – зазначає Державний департамент.

Говорячи про нехтування Росією своїх зобов'язань щодо заборони використання хімічної зброї, США провели паралелі з отруєнням Алексєя Навального  та Сергєя і Юлії Скрипалів нервово-паралітичною речовиною "Новічок".

У зв'язку з цим Держдеп США наклав санкції на Війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту Міноборони Росії, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського Міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї.

ВІДЕО ДНЯ

Під санкції також потрапили чотири компанії, причетні до програми хімічної зброї Росії.

Як повідомлялось, Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомогають їй ухилятись від уже накладених обмежень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: