У Тимошенко кинулися захищати тисячі грузин

Понеділок, 11 січня 2010, 21:12
Голова парламентського комітету у закордонних справах, БЮТівець Олег Білорус заявив, що Партія регіонів спровокувала міжнародний скандал.

"В Україні стався безпрецедентний міжнародний скандал. ЦВК відмовила в реєстрації 2011 спостерігачам від Грузії. Всі документи грузинської делегації були передані до ЦВК вчасно і своєчасно підготовлені апаратом ЦВК до засідання", - сказав він, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Таким чином, юридичної проблеми не було - деякі формальні питання викликали лише 11 анкет", - зазначив Білорус.

"Проте, більшість ЦВК, яку складають представники Партії регіонів, цинічно заявило, що "не було коли" ознайомитися з наданими документами. Це рішення - політичне, це рішення - провокаційне", - підкреслив БЮТівець.

Білорус зазначив, що таким чином порушені міжнародні стандарти і під загрозу поставлені хороші відносини між двома країнами.

"Коли наша делегація спостерігачів в останній день прибула до Грузії на вибори, українських спостерігачів зареєстрували без проблем", - нагадав він.

БЮТівець заявив, що, як голова делегації Верховної Ради в Парламентській Асамблеї ОБСЄ, звертається до президента, спікера, генпрокурора та Вищого адмінсуду - "цей кричущий випадок має отримати належну оцінку", йдеться у повідомленні.

"Я також звертаюся з телеграмою до голови Парламентської Асамблеї ОБСЄ та генсека ОБСЄ з проханням відреагувати на цей прикрий міжнародний інцидент", - підкреслив Білорус.

У свою чергу, регіонал Микола Азаров в ефірі 5 каналу заявив: "У ЦВК з'явився унікальний лист грузинського посла, в якому він попросив зареєструвати на наших виборах 3 тисячі громадян Грузії у якості спостерігачів".

"Якщо врахувати, що у нас всього буде спостерігачів з усіх країн світу, в тому числі ОБСЄ та європейських організацій, близько 2 тисяч, то 3 тисячі...чи не забагато?", - зазначив він.

"Виникає питання, хто зацікавлений? Хто запрошував таку кількість?", - запитав Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування