Журналісти закритої газети Коломойського прийшли під вікна Януковича

31 перегляд
35
Четвер, 24 березня 2011, 14:26

Редакція "Газети по-київські", друк якої припинив її власник Ігор Коломойський, у четвер пікетувала адміністрацію президента.

До протестувальників вийшла прес-секретар президента Дарка Чепак, яка запросила до адміністрації президента на розмову редактора видання Сергія Тихого.

Тихий пояснив, що колектив "Газети по-київські" прийшов на Банкову, оскільки Янукович за Конституцією є гарант прав і свобод в Україні.

Окрім того, на думку газети, їхні проблеми напряму пов'язані з критичними матеріалами про Януковича, які вони друкували.

Про це ідеться в листі редакції до Януковича:

"21 лютого "Газета по-київські" опублікувала матеріал про підготовку вашого спілкування з народом в прямому ефірі. Публікація викликала невдоволення у владних коридорах, яке було трансльовано власнику, а далі вже руками менеджменту і була вчинена жорстка розправа над свободою слова".

У листі до Януковича також стверджується, що закриття газети в зв'язку з браком коштів є неправдою.

"Незважаючи на всі труднощі кризового періоду, ми зберегли високе місце в рейтингу, наростили аудиторію, нарощуємо доходи від реклами. Будь-який неупереджений аналіз покаже, що "Газета по-київські" - один з найбільш успішних проектів на ринку щоденних газет в Україні", - ідеться в листі.

Редактор "Газети по-київські" пояснив, що після критичної статті про спілкування Януковича з народом невдоволення він відчув у той же день.

"Мені почали дзвонити з медіа-холдингу зі словами "Що ти наробив!", пропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням. Я так розумію, що за допомогою цієї публікації почали давити нашого власника", - зазначив Тихий.

За його словами, сьогодні у власності структур Коломойського перебуває 96,2% акцій "Газети по-київські".

Вихід газети припинено з 11 березня. Також у листі зазначається, що колектив редакції вже третій місяць не отримує зарплату, а рахунки газети, відкриті в банку Коломойського, заблоковані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 80.254.6.---Ketchup..
Янукович еще хуже Кучмы. Грош цена всем его обещаниям.
IP: 193.29.204.---Bushmen..
Мне кажется, они адрес перепутали. Шли бы к Коломойскому под окна и там орали... И вообще Тихий этот бред несет, хотя в его возрасте это и неудивительно. Камкой, нафиг, авторитет у этой газетенки? Какой доход-приход, если хозяин сказал ясно: убытки от деятельности Тихого и компании составляют 30 миллионов гривен? Да и как-то стремно вообще - обливать Янека грязью а потом идти просить у него помощи...Я бы послал... К Коломойскому...
IP: 109.254.49.---следователь-1..
Идиоты!!!!!!! Я - ж раньше писал!!!!!!!!! ЯЙЦА КУРИЦУ НЕ УЧАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ну не может рабочий управлять РУКОВОДИТЕЛЕМ ПРЕДПРИЯТИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДОПРЫГАЛИСЬ!!!!!!!!!!!!!!! НУ и причём здесь сейчас Президент???? Что он заставит Коломойского обратно запустить этот бизнес???????????? С кидывайтесь и выкупайтке его бизнес ,и тогда сами решайте что выпускать а что нет!!!!!!!
IP: 77.52.10.---Голокостенко..
Bushmen _ 24.03.2011 15:15Мне кажется, они адрес перепутали. Шли бы к Коломойскому под окна и там орали... +100! Маразм повний. Прийшли до Янука просити: не чіпайте нашого пана, бо він нас, холопів, пи$дить
IP: 92.112.168.---VAL123..
Дик зараз всі газети балансують на межі виживання. По-Київськи далеко не останнє видання. А підприємства в Україні працюють збитково багато років. Візьміть навіть металургійні заводи (власники ж цих заводів збільшують свої статки в три рази за рік)))))).
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації