Журналисты закрытой газеты Коломойского пришли под окна Януковича

34 просмотра
Четверг, 24 марта 2011, 14:26

Редакція "Газети по-київські", друк якої припинив її власник Ігор Коломойський, у четвер пікетувала адміністрацію президента.

До протестувальників вийшла прес-секретар президента Дарка Чепак, яка запросила до адміністрації президента на розмову редактора видання Сергія Тихого.

Тихий пояснив, що колектив "Газети по-київські" прийшов на Банкову, оскільки Янукович за Конституцією є гарант прав і свобод в Україні.

Окрім того, на думку газети, їхні проблеми напряму пов'язані з критичними матеріалами про Януковича, які вони друкували.

Про це ідеться в листі редакції до Януковича:

"21 лютого "Газета по-київські" опублікувала матеріал про підготовку вашого спілкування з народом в прямому ефірі. Публікація викликала невдоволення у владних коридорах, яке було трансльовано власнику, а далі вже руками менеджменту і була вчинена жорстка розправа над свободою слова".

У листі до Януковича також стверджується, що закриття газети в зв'язку з браком коштів є неправдою.

"Незважаючи на всі труднощі кризового періоду, ми зберегли високе місце в рейтингу, наростили аудиторію, нарощуємо доходи від реклами. Будь-який неупереджений аналіз покаже, що "Газета по-київські" - один з найбільш успішних проектів на ринку щоденних газет в Україні", - ідеться в листі.

Редактор "Газети по-київські" пояснив, що після критичної статті про спілкування Януковича з народом невдоволення він відчув у той же день.

"Мені почали дзвонити з медіа-холдингу зі словами "Що ти наробив!", пропонували написати заяву про звільнення за власним бажанням. Я так розумію, що за допомогою цієї публікації почали давити нашого власника", - зазначив Тихий.

За його словами, сьогодні у власності структур Коломойського перебуває 96,2% акцій "Газети по-київські".

Вихід газети припинено з 11 березня. Також у листі зазначається, що колектив редакції вже третій місяць не отримує зарплату, а рахунки газети, відкриті в банку Коломойського, заблоковані.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Гречневая каша со вкусом смерти. Как лохматый пес Кузя пережил оккупацию Ирпеня. Аудиоверсия
Режиссер Евгений Афинеевский: Важно не дать миру привыкнуть к войне в Украине, как привыкли к войне в Сирии
Неделя мобилизации в РФ, псевдореферендум на оккупированных территориях, Лиман – главное о войне за неделю
"Документалистика заняла главное место в украинской киноиндустрии": организаторы фестиваля Kharkiv MeetDocs
Все публикации