Акція на підтримку Павличенків, засуджених за вбивство судді

83 перегляди
23
Неділя, 25 листопада 2012, 17:28

У неділю в Києві пройшов мирний мітинг на підтримку Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова.

Як передають "Українські новини", в мітингу взяли участь близько 3,5 тис. осіб, в основному футбольні уболівальники клубу "Динамо".

Перед цим вони провели піший марш з парку ім. Т.Г. Шевченка до Лук'янівського СІЗО.

Мітингувальники скандували гасла: "Свободу Павличенкам!", "Слава Україні!", "Геть ментовський бєспрєдєл!", "Свободу чесним!", "Сьогодні Павличенки, завтра - ти!".

Вони тримали в руках транспарант "Свободу Павличенкам!".

Міліція виставила живий кордон біля СІЗО.

Станом на 16:00 мітинг закінчився, після чого частина вболівальників розійшлася, а частина попрямувала на футбольний матч, який відбудеться між командами "Динамо" і "Арсенал" на стадіоні Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

2 жовтня 2012 року 47-річний киянин Дмитро Павличенко та його 19-річний син Сергій були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова. Перший отримав довічне ув'язнення, другий - 13 років в'язниці.

Раніше ультрас "Динамо" закликали фанатів Європи підтримати акцію "Волю Павличенкам". До протесту українських фанатів приєдналися ультрас Росії, Білорусі, Литви, Чехії, Польщі та інших держав.

 

 

  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Фото Дмитра Ларіна, УП

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 46.203.178.---Gennadiy Skaraeff..
Футбольные болельщики это не пенсионеры и интеллигенты, которые пытаются не дать беркутовцам украсть бюллетени для дальнейшей фальсификации... Это реальная сила от которой небось не один подонок с погонами обосрался. Жаль молодежь вообще апполитичная, если бы были активнее и противостояли беспределу во всех сферах - не ходили бы под паханом, а жили бы уже на европейском уровне
IP: 91.241.226.---Klikir..
Цікаво, а де вони були, коли виносили політичні вироки Тимошенко та Луценко. Адже це непросто невинні опинилася за гратами, а було наявне політичне переслідування у їх справах. А навіть якщо Павличенкі невинні, то таких в Україні справ багато коли невинні опиняються за гратами, бо політична вмотивованість відсутня у справі Павличенків. Тож незрозіміло чому фани впряглися, таке враження, що їм навіть байдуже чи насправді Павличенкі невинні. Павличенкі певно мають когось знайомого з керівників фан-клубів, хто зараз організовує ці акції за Павличенків. Сумніваюся у наявності громадянської позиції у фанатів, після того як вони ніяк не прореагували на вироки Тимошенко та Луценко.
Klikir: Цікаво, а де вони були, коли виносили політичні вироки Тимошенко та Луценко. Адже це непросто невинні опинилася за гратами, а було наявне політичне переслідування у їх справах. о.
Більшість з них вчилась ще в школі, думаю. І яке їм діло до Тимошенко? Якщо вона Вам така дорога, це не означає, що й усім. Частина з тих молодих людей, думаю такаж, тим не менш, і за тимошенку виходила протестувати. А от чого Ви злобитесь, що діти вийшли безкорисно відстоювати свою правду? А Ваша брехня про якихось керівників клубів... Це смішно. Ті люди носять гроші в судівські кабінети, а не навпаки
IP: 194.44.222.---korn..
Klikir: Перед тим як писати таку маячню, поцікавтесь для початку деталями цієї справи. Поцікавтесь чому вболівальники Динамо (та й не тільки) висловлюють свою активну позицію. Можливо, тоді Ви зрозумієте, що фанати не просто так "впряглися" у цю справу, що їм аж ніяк не байдужа доля цих жертв владного свавілля. Можливо, тоді Ви осягнете, що не все в цій країні зводиться до засуджених політиків, а є і звичайні люди, без впливу, влади чи банківських рахунків закордоном. Можливо, тоді Ви збагнете, що до тих тисяч людей, які вийшли на вулиці протистояти системі, питання про відсутність громадської позиції ставити зовсім недоречно. "Павличенкі певно мають когось знайомого з керівників фан-клубів, хто зараз організовує ці акції" - безперечно, мають! Цим знайомими є вся мисляча українська молодь, в якої ще не зникли людські цінності та прагнення до справедливості! Волю чесним! Волю Павличенкам!
IP: 46.119.127.---pavi..
молодці вболівальники!Реальна сила,перед якою мало хто встоїть бо в єдності сила.Слава Україні!
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації