Виктор Ющенко о скандале с сыном: "Перед мордой того журналиста поставь тот счет, а потом пойди в суд!"

Понедельник, 25 июля 2005, 23:09

В понедельник во время пресс-конференции президент Украины Виктор Ющенко прокомментировал скандал вокруг машины BMW M6 и других предметов роскоши, которыми пользуется его сын Андрей. "Украинская правда" приводит расшифровку ответа главы государства. От себя лишь добавим, что это наихудший комментарий, который мог прозвучать в этой ситуации.

Журналіст "Української правди": Вікторе Андрійовичу, питання не по темі сьогоднішньої прес-конференції...

Ющенко: Цікаво, чому?

Журналіст "Української правди": Бо це гарна нагода запитати... Питання стосується теми, про яку зараз багато говорять - про сина президента, яким він користується автомобілем та іншими технічними засобами, доволі дорогими... І питання стосовно моральності - чи є моральним в такій країні користуватися такими речами?

Ющенко: Зрозуміло.

Журналіст "Української правди": І ще одне запитання...

Ющенко: Дякую! Дякую! Достатньо. Одне питання! Ти і так його задав, що мені треба півгодини, щоб на нього відповісти...

Знаєш, я у своєму житті пройшов дорогу, яка починалася з тем, на яких сиділи люди не більше півроку, а потім попадали в тюрму. Бо як правило крали... От я прожив професійне життя в такій системі, де багатьох моїх колег немає або ще не вернулися з тюрми.

У мене ніколи не було проблем з законом. Я добре знаю, що ти повинен передати своєму синові не подушку, не готову кар'єру, а почуття, що тільки ти повинен робити сам собі свою кар'єру.

Прикро, що ти не батько, і тобі важко мої почуття порівняти, але я спробую їх проілюструвати. Іде виборча кампанія... Мого сина збивають. Два місяці він лежить в лікарні. З лікарні він виходить не з таким обличчям, як я - але його півроку друзі не будуть впізнавати... Я це отримав як перше попередження. Безумовно, це попередження по мені, Андрій там ні до чого.

Перша машина, яка за кредит оформлена, розбита стоїть на стоянці. І я знаю, що тих коштів моя родина і він ні з кого не стягне. Після цього і трапилося... Я йому кажу: "Сину, це не жарт". Через вісім місяців я отримав те, що я отримав. Бо то не жарти були...

Це моя родина заплатила за те, що ми називаємо кроком свободи, емоціями незалежності. Я йому сказав: "Було б добре, аби в тебе була охорона. Не державна, приватна... Щоб біля тебе була людина - якщо тебе зіб'ють, щоб хоча б був свідок - хто це зробив".

Мій син має справу. Ділову, я маю на увазі... Справу, яка дає право йому оплатити охорону, у нього є робота в консалтинговій фірмі і ще там ряд тем він веде. Чесно, до яких я давно його спонукав: "Син, босими ногами іди на сніг і заробляй". І він це робить. Це невеликі гроші, але достатні, щоб заплатити оренду автомобіля і послуги позаштатного недержавного охоронця.

І, дякуючи пресі, ми тепер знаємо, що він без зброї... Це просто його колега, який ходить біля нього...

(Звертається до журналіста.) Я не знаю, що тут проаналізувати, у чому мені покаятися перед тобою, перед...

Журналіст "Української правди": Розкажіть правду, це машина його чи він взяв покататися?...

Ющенко: Це не його! Я тобі говорю, він платить за оренду! Ти слухай, будь ласка, що я за хвилину до того сказав. Його коштів вистачає, щоб платити за оренду автомобіля. Запиши, третій раз запиши...

Журналіст "Української правди": Запишу. А де він працює?

Ющенко: Почекай! Почекай! Веди себе як журналіст чемний, а не як кілер найнятий. Для оплати охорони і для оплати оренди автомобіля. Всі свої доходи він декларує. Фінансові активи моєї родини - декілька мільйонів гривень. Ви це знаєте, вони зафіксовані в деклараціях. Моя родина не тільки мої операції може оплатити, а деякі послуги по своїм дітям.

А тепер по деяким обставинам, які фігурують. Ви бачите, я ходжу без годинника. Хоча в мене їх, мабуть, дванадцять чи п'ятнадцять. І поки я буду президентом - я їх не одіну.

Мені не треба цих примітивних тем, цих примітивних аналізів, я цього не хочу! Я буду ходити з одним значком тризуб і в охайному костюмі. Більше мені нічого не потрібно, друзі! І з цією козацькою каблучкою, якій 350 років.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде