Украина выполнит свою миссию по освобождению России

142 просмотра
Понедельник, 17 марта 2014, 13:35
Юлия Тимошенко
экс-премьер-министр правительства Украины, лидер БЮТ и ВО "Батькивщина"

Перше і головне. 16 березня в Кримській автономії не було ніякого "референдуму". Під "референдум" замасковано відверту військову агресію проти України та спробу анексії частини української території.

Результатів цього референдуму не визнала і не визнає жодна цивілізована країна. Він цілком незаконний, а його юридичні наслідки абсолютно нікчемні. Ця авантюра не матиме тривалого історичного продовження

Друге.  Крим є, залишається і буде українським завжди, не зважаючи на будь-які спроби російської окупації. Це наша Земля, і її ми не віддамо нікому!

Третє. Я від усього серця хочу подякувати всім тим людям, які захищали і захищають державні інтереси України в Криму в ці драматичні дні. Дякую військовим України, які показали незламність духу, неймовірні приклади мужності та патріотизму. Дякую кримчанам, що не підтримали сепаратистів, кримським татарам, волонтерам, журналістам.

Завдяки Вам, сьодні народжується нова, горда і красива Україна, країна-герой! І з цим фактом російські агресори вже нічого не вдіють. А справедливість найближчим часом буде відновлено.

Я наполягаю на тому, щоб український парламент негайно ратифікував Римський статут та забезпечив Україні право звернення в Міжнародний Кримінальний Суд в м. Гаага, а також звернувся до Конституційного суду України щодо сумісності Римського статуту з Конституцією.

Україна має негайно звертатися до Міжнародного Кримінального суду для зупинення військового захоплення України. Всі причетні до військової агресії проти нашої держави мусять нести персональну міжнародну відповідальність.

Я співчуваю тим кримчанам, які повелися на цю авантюру та стали жертвами власної легковажності і наївності. Вони можуть потрапити в пітьму на своєму сонячному острові. Російський режим легко їм доведе, що полярна ніч буває і в субтропіках.

Все це може призвести до гуманітарної катастрофи та непередбачуваних наслідків для кримчан. Ніякого економічного раю не буде. Росія не має на це ресурсів, її економіка на межі колапсу. А враховуючи той факт, що провідні країни світу зараз запроваджують до Росії наджорсткі санкції, вже завтра їм буде не до Криму і не до кримчан

Четверте. Я відчуваю жаль до громадян Росії. Сьогодні їх ведуть в тоталітарну прірву, що тягне за собою не лише економічний, але й духовний занепад.

Використовуючи брудні та аморальні засоби, знищивши правду як поняття в несамовитій пропаганді для захоплення України, російська влада зліквідувала міф про православність, духовність та сакральність Росії, про її начебто особливу роль в позитивній історії людства. Замість цього весь світ побачив аморальну та немотивовано агресивну Росію, що поставила під сумнів мирне співіснування народів світу.

Російський режим нівелював навіть історичну роль Росії в Другій світовій війні. З визволительки він перетворив її на загарбника. Ця моральна втрата для Росії набагато трагічніша, ніж будь-які матеріальні збитки в результаті міжнародних санкцій.

Але можна сподіватися на те, що сьогодні народжується і нова Росія. Це не Росія Путіна, а та країна, що минулих вихідних вийшла на марш миру. Це Росія Андрія Макаревича з жовто-блакитною стрічкою, Росія Лії Ахеджакової, Ельдара Рязанова, Бориса Гребенщикова. З такою Росією в України є справжнє майбутнє.

П'яте. На Майдані Україна зробила європейський вибір та отримала першу перемогу в боротьбі за європейські цінності, усунувши диктатуру. Зараз, попри всі складнощі, ми єдині як ніколи раніше. 21 березня нас чекає угода про асоціацію з ЄС. Це успіх України, і його не перекреслити. Хай ніхто не сумнівається в нашій стійкості та впевненості.

Ми зробили свій вибір. Ми обираємо свободу!

І ще про одне...

Український Майдан скинув деспотію криміналу. Народ переміг. Це добре, але не маємо права спинятися. Бо сьогодні вже сусідня  тиранія прагне завоювати Україну.

Ми мирні люди і не хочемо воювати. Але, коли треба, то ми здатні не тільки захищатися. Можливо, навіть супроти нашої волі, в України з'явилася нова і велика місія: духовною і моральною силою допомогти зруйнувати тиранію в сусідній державі!

Україна навчилася перемагати і сьогодні має найпотужнішу зброю у світі - силу волі, честі, правди та духу!

Сьогодні в Україні не тільки географічний центр Європи, але й духовний. Світ очевидно це помітив і став поруч з Україною. 

Минулої суботи Валерія Новодворська сказала, що демократична Росія чекає на українську армію-визволительку. Звісно, це - метафора. Але у ній є зерно реальності.

Ми ні до кого не підемо в гості з танками й автоматами. Але є в нас інша армія. Та армія, яку не стримають ніякі кордони, окопи, протитанкові "їжаки" і мінні поля. Це наша Українська армія свободи, демократії, людської гідності та духу. І вона вже на марші! Україна виконає свою місію, в тому числі й із визволення Росії.

Все буде добре!

Юлія Тимошенко

P.s. Існує легенда про виникнення боротьби дзюдо. Кажуть, що майстер Кано йшов зимовим лісом і побачив, як на товсту гілку дерева нападало багато снігу, вона не витримала й зламалась... На іншу, молоду гілку також насипало снігу, але вона вигнулася, скинула важку ношу й випрямилася... Так виникло дзюдо, основний принцип якого: імітувати поступливість, щоб перемогти... Але - лише імітувати... Україна - це та друга, молода гілка... Думаю, як мінімум один знаний дзюдоїст Росії має пригадати цю притчу...

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)