Киселев считает, что на санкции против него должны отреагировать все мировые СМИ

Суббота, 5 апреля 2014, 23:36

Якщо світова журналістська спільнота не відреагує на застосування санкцій проти російського ведучого Дмитра Кисельова,  "це означає, що ... свобода слова нам не потрібна і відтепер не є цінністю".

Про це сам Кисельов, який опинився в чорних списках США та ЄС після агресії Росії проти Криму, заявив в інтерв`ю "Известиям", пише Телекритика.

"Створюється дуже неприємний небезпечний прецедент - фактично зрада європейських цінностей. Якщо прецедент буде легалізований, якщо журналістська спільнота - і європейська, і американське, і будь-який інший країни - не відреагує на це і не дасть оцінку, то це означає, що журналісти вважають таке правомірним. Це кардинальний цивілізаційний поворот - свобода слова нам не потрібна і відтепер не є цінністю", - заявив Кисельов.

Відповідаючи на запитання "США, до речі, санкцій проти вас не вводили. Що це означає?", ведучий заявив: "Американці не ввели. Вони європейцям підсунули цю справу, поставивши їх у незручне становище. Це в одному ряду з крокамив щодо руйнування Європи. Таких само як прослушка Ангели Меркель, промислове шпигунство... ".

Також Кисельов висловив впевненість, що переліки чиновників для запровадження санкцій складали Сергій Пархоменко та Олексій Навальний, а реакцію Європи на цю "думку меншості" назвав "шизофренічною".

"..Якщо Європа опиратиметься на думку людей, яких підтримує в Росії зникаюча меншість, то, звичайно, тяжко приймати здорові осмислені рішення в цьому світі, тим більше по відношенню до Росії. У світі дуже багато питань, які без участі Росії вирішуються важко, в тому числі, питання війни і миру в різних регіонах. Така поведінка Заходу межує з шизофренією", - переконаний Кисельов.

Як відомо, Кисельов у своїй програмі "Вєсті нєдєлі" на телеканалі "Росія" регулярно розповідає спотворену інформацію про події в Україні.

21 березня Європейський Союз оприлюднив прізвища ще 12 громадян Росії і України, проти яких введені санкції за дії щодо анексії Криму. Ім'я Кисельова також є у списку.

3 квітня стало відомо, що Кисельов був позбавлений державної нагороди Литви - медалі "Пам'яті 13 січня".

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
03:14
США в ООН наложили вето на принятие Палестины в организацию
02:18
Глава Пентагона и топ-генерал США о помощи Украине: затягивание имеет последствия на поле боя
01:50
Остин в Пентагоне встретился с министром обороны Норвегии: говорили об Украине
00:59
футбол"Бенфика" Трубина уступила по пенальти "Марселю", "Ливерпуль" не сумел сотворить чудеса: результаты 1/4 финала Лиги Европы
00:54
теннисКостюк отыграла 5 матчболов и победила финалистку Australian Open на турнире в Штутгарте
00:48
Директор ЦРУ конгрессменам: Украина может проиграть до конца года, если не одобрите помощь
00:14
обновляетсяУгроза "Шахедов" и ракет: в части страны объявлена воздушная тревога
23:45
Трамп прокомментировал помощь Украине после проекта Джонсона: Европа должна делать больше
23:38
Россияне 14 раз в сутки обстреляли Сумщину, раненый человек
23:20
Кулеба о новом пакете помощи Украине в Конгрессе: У нас нет плана Б
Все новости...