СНБО: Террористы "работают" на пяти направлениях

Воскресенье, 30 ноября 2014, 12:51

Обстановка в Донецькій та Луганській областях залишається складною і суттєвих змін за останню добу не зазнала. За минулу добу 3 українських військових загинули, 15 отримали поранення.

Про це повідомив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко. 

"Терористи та російські війська продовжують обстріли позицій сил АТО. Наші військові у відповідь знищують нападників. Паралельно українські війська здійснюють облаштування позицій для несення служби у зимовий період", - зазначив він.

На Донецькому напрямку бойовики обстріляли з танків, артилерії, гранатометів і стрілецької зброї та двічі атакували позиції українських військових на території аеропорту. Всі напади успішно відбито, терористи зазнали втрат та відійшли. Біля с.Тоненьке наші позиції двічі обстрілювалися бойовиками з реактивних установок залпового вогню "Град".

З артилерії, мінометів та гранатометів обстріляні опорні пункти та блокпости поблизу н.п. Авдіївка, Опитне, Піски, Веселе, Северное, Славне. Усі позиції наші військові утримують, проводяться необхідні заходи щодо зміцнення оборони.

На Дебальцевському напрямку з мінометів та стрілецької зброї позиції українських військових обстрілювалися терористами поблизу н.п. Нікішине, Малоорлівка, Ольховатка.

Не припинялися обстріли бойовиків в районі Бахмутівскої траси. Тут терористами з артилерії обстріляні опорні пункти поблизу сіл Трьохізбенка та Сокільники.

На Первомайському напрямку бойовики з РСЗВ БМ-21 "Град" обстріляли наші позиції поблизу н.п. Тошківка та Новотошківське. З мінометів обстріляли блокпости НГУ біля міст Попасна та Первомайськ.

На півдні Донецької області було спокійно, 30 листопада поновилися обстріли на Маріупольському напрямку. Тут бойовиками з артилерії, мінометів та гранатометів обстрілювалися опорні пункти та блокпости поблизу н.п. Новоласпа, Гранітне, Чермалик, Миколаївка.

Збройних зіткнень на ділянках кордону за межами зони АТО не було.

Інфографіка РНБО

Українська правда 

"Украинская правда" в Threads

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования