1 лютого 2021

Архів

Публікації

Втрати чи можливості: чим стане для України нова кліматична політика ЄС

Завдяки ініціативі Євросоюзу "Європейський зелений курс" (ЄЗК) проблема збереження клімату стрімко і надовго увійшла до мейнстриму українських політичних дискусій.

Лихоманка GameStop та "золоті" твіти Маска: як інтернет "зламав" фондовий ринок США

Через організовані дії користувачів соцмережі американські хедж-фонди втратили мільярди доларів, а ціна акцій маловідомої компанії злетіли на понад 2000% за рік. Як це сталось?

(Не)страшна старша профільна школа: чи закриватимуть 10-11 класи і коли

"З вересня в нашій школі не буде 10 класу. Вирішуйте, де ви продовжите навчання". Це смс, які отримали батьки в деяких шкільних чатах. Такий текст здатен налякати будь-яких батьків та й дітей.

Китайський приліт: як спір за "Мотор Січ" загнав українську владу в глухий кут

Три роки триває війна китайських власників "Мотор Січі" з українською владою. Як сторону обрав Володимир Зеленський та які наслідки для України може мати протистояння Китаю та США?

З 1 лютого газ коштуватиме тільки 6,99? Спойлер: ні. Що змінилося на газовому ринку

Коли почне діяти "обмежена" ціна на газ 6,99 гривень за кубометр, за що ще повинні платити споживачі та як тарифна криза буде вирішуватися в майбутньому?

Вакцина проти євроінтеграції: як коронавірус став частиною інформаційної війни

Речниця російського МЗС Марія Захарова нещодавно заявила про початок "війни вакцин". Це типовий кремлівський спосіб легітимізувати войовничу, надзвичайно агресивну риторику – показати, що "це не ми почали, а Захід; а ми лише вимушені захищатися".

Канабіс і зброя vs Мова і тарифи. Які питання і чому можуть стати проблемою на референдумі

У цьому тексті ми покажемо, спираючись на дані наших досліджень у серпні та листопаді минулого року, що українці думають про винесення на референдум та схвалення низки різних важливих суспільних питань.
Колонки

Стратити не можна помилувати — Гостиний двір, або «кидок» міністра культури Ткаченка

Звіти для ФОПів по-новому

Ціна газу та урок для ринку

Записки з "ЛНР": втрати цієї війни, які за шість років так і не поновились

"Золоте" зерноперевезення. Чому фермери платять більше за металургів?

Новини
22:50
відеоФутбол: ще один гравець збірної України гратиме в чемпіонаті Італії
Півзахисник "Шахтаря" і збірної України Віктор Коваленко перейшов в італійську "Аталанту".
22:27
Зеленський доручив запустити супутник до 30-річчя незалежності України
Віце-прем’єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський розповів, що президент Володимир Зеленський дав завдання вивести в космос апарат дистанційного зондування землі.
21:49
Помер режисер Сергій Проскурня
На 64 році життя помер український режисер і продюсер Сергій Проскурня.
21:40
У перший день лютого бойовики 4 рази порушили "тишу"
Протягом доби 1 лютого в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.
21:21
Європол попередив про шахрайство із сертифікатами з результатами COVID-тестів
За інформацією Європолу, ірландська організована злочинна банда стоїть за схемою підробки результатів тесту на коронавірус для людей, які подорожують між країнами.
21:08
Новини економіки: Імпорт електроенергії з Росії, Зеленський не дозволить Китаю придбати "Мотор-Січ"
21:06
оновлено від 19:22Ексглаву ДАБІ оголосили в розшук, він об'явився у Facebook
Екскерівнику Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексію Кудрявцеву повідомили про підозру за використання підробного іноземного диплома при влаштуванні на роботу, його оголосили у розшук. Кудрявцев через Facebook заперечив, що ховається від слідства.
20:55
Печерський суд знову втрутився у розслідування щодо "ВіЕйБі Банку" – НАБУ
У Національному антикорупційному бюро заявили, що Печерський райсуд міста Києва вдруге незаконно втрутився в розслідування НАБУ та САП щодо розкрадання 1,2 млрд грн кредиту НБУ, наданого "ВіЕйБі Банку".
20:24
Новини 1 лютого: інтерв’ю Зеленського для НВО, виключення Дубінського з фракції
Зеленський розповів, що його найбільше непокоїть у "плівках Порошенка-Байдена", Дубінського виключили з фракції "Слуга народу", — актуальні новини 1 лютого.
20:15
Нацкомісія не визнала "псевдо-збори" акціонерів "Мотор-Січі”
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку не зафіксувала жодних ознак законної діяльності щодо скликання та наміру проведення загальних зборів акціонерного товариства "Мотор Січ".
19:57
Арахамія не виключає коаліції з "Батьківщиною"
Глава парламентської фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія не виключає можливості створення коаліції з фракцією партії "Батьківщина" у Верховній Раді.
19:36
Гривня продовжує зміцнюватися до долара та євро
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 7 копійок, встановивши його на 2 лютого на рівні 28,06 гривні.
19:21
У зоні ООС під час чергування зник військовий
Ввечері 28 січня, під час перевірки особового складу, в одному з підрозділів військової частини в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" виявили відсутність військовослужбовця.
19:13
В Раді зареєстрували законопроєкт, покликаний захистити українців від "Аркади" та B2B Jewelry
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується створити механізм захисту громадян від зловживань на фінансовому ринку.
19:02
У Брюсселі чоловік з ножем напав на пасажирів метро
У Брюсселі поліція затримала чоловіка, який з ножем напав на пасажирів метро на станції Gare de l'Ouest.
18:47
Регулятор видав банкам 742 мільйони гривень короткого рефінансу
Нацбанк за результатами тендеру 29 січня задовольнив заявки трьох банків щодо рефінансування на суму 742 мільйони гривень терміном до 84 днів за ставкою 6%.
18:31
Останній корвет в Україні поріжуть на металобрухт – ЗМІ
ВМС ЗС України спише корабель "Вінниця" (A206) та два рейдових катери – "Токмак" (A733) та ще один катер.
18:23
За перший місяць року держбюджет перевиконали на 6,5%
За січень 2021 року до бюджету надійшло 57,6 млрд грн, що на 6,5% понад плану, найбільше перевиконали податкові надходження.
18:15
У Португалії половина всіх смертей від COVID-19 припала на січень
Португалія повідомила про майже половину всіх випадків смерті від COVID-19 у січні, наголошуючи на серйозному погіршенні пандемії в країні.
18:01
Стартап Маска вживив у мозок мавпи чіп, який дозволяє силою думки грати у відеоігри
Заснована Маском нейротехнологічна компанія Neuralink, котра розробляє інтерфейс для підключення мозку до комп'ютера, успішно імплантувала у мозок мавпи чіп, який дозволив їй грати у відеоігри силою думки.
17:46
Дубінського виключили з фракції "Слуга народу"
Фракція "Слуга народу" на своєму засіданні в понеділок проголосувала за виключення зі своїх лав нардепа Олександра Дубінського.
17:41
Указ Зеленського щодо відсторонення Тупицького оскаржують у Верховному суді
У Верховному суді оскаржують указ президента Володимира Зеленського щодо відсторонення від посади судді КСУ Олександра Тупицького.
17:30
Суд по MH17: адвокати обвинуваченого хочуть оглянути всі уламки літака
Захист одного з обвинувачених, росіянина Олега Пулатова, хоче оглянути не лише реконструкцію частини літака рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" в ангарі авіабази в Нідерландах, а й отримати доступ до всіх наявних уламків авіалайнера.
17:29
Закриття міжбанку: гривня зміцніла
1 лютого котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 28,01 - 28,03 гривні
17:14
Ткаченко пояснив, чому заважає владі Києва отримати "Гостинний двір"
Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко не хоче, аби розташований у Києві торговельний комплекс "Гостинний двір" перейшов у розпорядження столичної влади, бо сумнівається, що та зробить з нього "культурний хаб".
17:09
Зеленський просить Раду підтримати санкції проти Нікарагуа
Президент Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді ухвалити постанову про затвердження санкцій проти Республіки Нікарагуа.
17:07
Повноваження Хромаєва: у Нацкомісії з цінних паперів чекають указу Зеленського
Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, якого призначили на цю посаду 30 січня 2015 року терміном на 6 років, продовжує виконувати свої обов'язки до призначення нового голови.
16:50
В Україні розпочалася кампанія з реєстрації на ЗНО
Реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) розпочалася 1 лютого і триватиме до 5 березня 2021 року.
16:43
Посол розповів, чого чекати від розгляду справи MH17 по суті
Посол України у Нідерландах Всеволод Ченцов висловив сподівання, що слухання у справі збиття рейсу MH17 по суті розпочнуться 7 червня 2021 року, як оголосив суд торік у грудні.
16:25
Гетманцев: Середня зарплата в Україні може зрівнятися з польською через 30-40 років
Голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев заявив, що середня зарплата в Україні може зрівнятись із заробітком у сусідній Польщі через 30-40 років.
16:25
Новий український правопис не скасують до цьогорічного ЗНО – уряд
Глава міністерства юстиції Денис Малюська запевняє, що новий український правопис, рішення про який Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним, діятиме щонайменше до кінця цьогорічного Зовнішнього незалежного оцінювання.
16:05
Концтабір бойовиків "Ізоляція": тюремнику катівні оголосили підозру
Поліція заочно оголосила про підозру конвоїру та охоронцю підпільної в’язниці у Донецьку "Ізоляція", в якій катували людей.
16:04
Венеційка у березні надасть висновок щодо нового проєкту розв’язання кризи в КС
Венеційська комісія планує 19-20 березня видати висновок щодо законопроєкту №4533 "Про конституційну процедуру" й альтернативного йому проєкту.
15:53
Аудит Міненерго: бюджет недоотримав 1,5 мільярда з газорозподільних систем
Внутрішній аудит Міністерства енергетики виявив, що з травня 2017 року бюджет недоотримав надходжень на 1,5 млрд грн через порушення працівників міністерства.
15:53
Гладковський позивається до BIHUS.info: хоче 2 млн за моральну шкоду
Колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський подав позов про захист честі та гідності до журналістів BIHUS.info і вимагає компенсації за моральну шкоду у 2 млн 40 тисяч гривень.
15:37
Держсекретар США відповів на закиди РФ: Уряд Росії робить велику помилку
Держсекретар США Ентоні Блінкен у своєму першому телеінтерв’ю з моменту вступу на посаду заявив, що він глибоко стурбований жорстоким придушенням російських протестів і арештами тисяч людей, які вимагали звільнення Алексєя Навального.
15:09
Уряд затвердив порядок компенсацій за опалення електроприладами
Кабмін затвердив порядок компенсацій для людей, які використовують електроопалення.
14:54
Гостинний двір: Кличко розкритикував "маневри" Мінкульту і просить прем'єра втрутитися
Мер Києві Віталій Кличко просить прем’єр-міністра Дениса Шмигаля втрутитися в ситуацію довкола Гостинного двору і передати його громаді міста.
14:53
Врятованих на найвищій горі Шотландії альпіністів оштрафували за порушення локдауну
У Шотландії двох альпіністів, врятованих на найвищій горі Бен-Невіс, оштрафували за порушення карантинних правил.
14:47
Бізнес погіршив економічні очікування - опитування НБУ
За результатами січневого опитування представники бізнесу погіршили свої очікування щодо діяльності та економічного стану підприємств.
14:25
Україна відреагувала на "брутальне насильство" щодо акцій протесту в Росії
Офіційний Київ вважає, що світ має відреагувати на дії російської влади, яка застосувала брутальне насильство до протестувальників та журналістів 31 січня.
14:15
Рада цього тижня може розглянути законопроєкт про зброю
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що цього тижня до парламенту можуть внести законопроєкт про обіг цивільної зброї.
14:03
Україна відновила імпорт електроенергії з Росії
Україна 1 лютого відновила імпорт електроенергії з Росії, з 12:00 до 15:00 та з 20:00 до 21.00 планується постачати по 200 МВт-год щогодини. Із 21:00 по 23:00 - по 100 МВт-год щогодини.
14:00
Температурні гойдалки: 2 лютого в Україні від 15° морозу до 13° тепла
Найближчої доби спричинені циклоном опади вщухнуть, погода буде мінливою: вночі місцями сильний мороз, вдень – відлига та плюсова температура.
13:51
Ляшко пояснив, коли може знадобитися свідоцтво про вакцинацію
Довідка про щеплення проти коронавірусу не буде обов'язковою в Україні, допоки є обмежений доступ до вакцин, але її зможуть видавати для подорожей у разі потреби.
13:42
фотоУкраїнські і американські ВМС потренувалися разом у Чорному морі
В акваторії Чорного моря катерна тактична група із залученням морської авіації Військово-морських сил України разом з американськими есмінцем і кораблем забезпечення провели спільні тренування типу PASSEX.
13:31
Ощадбанк знизив ставки за кредитами для бізнесу
Ощадбанк знизив на 1% ставки за овердрафтами та мікрокредитами для мікро-, малого та середнього бізнесу.
13:24
У деяких регіонах можуть послабити карантин – Шмигаль
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, у деяких регіонах України із позитивною динамікою захворювання на коронавірус розглядається можливість послаблення карантину до рівня жовтої і зеленої зон.
13:13
фотоIKEA відкрила перший магазин в Україні
Шведська компанія IKEA, найбільший в світі рітейлер меблів і товарів для дому, 1 лютого відкрила перший магазин в Україні - у київському Blockbuster Mall.
13:10
інфографікаСБУ викрила агентурну мережу спецслужб РФ у Telegram: "Легитимный", "Резидент" і т.д
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації.
12:50
Скандальне рішення КС: кількох суддів хочуть покарати за конфлікт інтересів
Національне агентство із запобігання корупції склало протоколи стосовно трьох суддів Конституційного суду.
12:50
В Україні буде три способи записатися на вакцинацію проти коронавірусу
В Україні запустять сайт, на якому можна буде записатися на вакцинацію проти COVID-19, також можна буде записатися на щеплення у телефонному режимі та у сімейного лікаря. 
12:49
У Франції вважають санкції проти РФ недостатніми і закликають згорнути "Північний потік-2"
Державний секретар у справах Європи при МЗС Франції Клеман Бон вважає запроваджені Євросоюзом санкції проти Росії недостатніми.
12:43
Двоє топпосадовців Нацбанку пропонували підвищити облікову ставку до 6,5%
Двоє із десяти членів комітету з монетарної політики НБУ на засіданні 20 січня висловилися за підвищення облікової ставки до 6,5%.
12:41
Попри морози, січень у Києві виявився теплішим за норму
Січень 2021 року у Києві виявився теплішим за середньомісячні температурні значення на 0,7°С.
12:40
Кількість нових хворих на коронавірус у Києві знизилася: 161 за добу
У Києві за минулу добу виявили 161 хворого на коронавірус, померли 5 людей, одужали 764 пацієнти.
12:22
відео (оновлено)Разумков опублікував пафосне відео про початок роботи Ради
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков опублікував відеоролик про початок роботи п’ятої сесії Верховної Ради ІХ скликання.
12:21
Запаси вугілля на складах ТЕС і далі падають: майже вдвічі менше норми
Станом на 28 січня 2021 року, на складах українських ТЕС - 578,7 тис тонн вугілля, це - на 525,8 тис тонн менше необхідної норми.
12:03
Зеленський: Ми б усі вмерли в Криму, але "зелених чоловічків" не пустили...
Президент Володимир Зеленський вважає, що не допустив би окупації Кримського півострова в 2014 році, якби тоді очолював державу.
12:02
Pfizer навесні збільшить поставки вакцини в ЄС на 75 мільйонів доз
Фармацевтична компанія Pfizer у другому кварталі надасть Європейському союзу на 75 мільйонів доз вакцини від коронавірусу більше, ніж планувалося спочатку.
12:00
У ВООЗ передумали: вагітним таки можна щеплюватися від COVID-19 вакцинами Pfizer та Moderna
Всесвітня організація охорони здоров'я змінила свої рекомендації для вагітних жінок щодо щеплення від COVID-19 вакцинами компаній Moderna та Pfizer.
11:50
Зеленський розповів, що його найбільше непокоїть у "плівках Порошенка-Байдена"
Президент Володимир Зеленський вважає, що найголовніша проблема в опублікованому аудіо з нібито розмовою Порошенка з Байденом - не тема сина останнього, а той факт, що комусь взагалі вдалося вести запис в кабінеті президента України.
11:49
Попри карантин перекази заробітчан виросли на 200 мільйонів доларів – НБУ
За попередніми даними, у січні-грудні 2020 року обсяг переказів трудових мігрантів в Україну становив 12,121 млрд доларів - це на 200 млн доларів більше, ніж у 2019-му (11,921 млрд доларів).
11:44
Зеленський розповів, як позбутися олігархів
Президент Володимир Зеленський вважає, що позбутися олігархів в Україні можна відібравши у них медіа-ресурси, і позбавивши їх впливу на депутатів. 
11:18
Посол Франції розповів, що країна в цілому готова приєднатися до Кримської платформи
Франція в цілому готова приєднатися до ініційованої Україною "Кримської платформи", але хоче краще розуміти її мету.
11:11
Курс валют на 1 лютого: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
29 січня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 28,07 - 28,09 гривні.
11:03
Зеленський: Якби в України була ядерна зброя, вторгнення Росії не було б
Президент Володимир Зеленський вважає відмову від ядерної зброї зрадою України та великою помилкою, але також вважає неправильним прагнути повернути ядерний статус. 
11:01
відеоСолісту білоруського гурту "Песняры" заборонили в’їзд в Україну
Прикордонники заборонили в’їзд в Україну солісту білоруського гурту "Песняры" через незаконне відвідування Криму.
10:46
Колишній президент Польщі Лех Валенса шукає роботу, тому що пенсії не вистачає
Колишній президент Польщі Лех Валенса шукає додаткову роботу, оскільки пандемія коронавірусу вдарила по його фінансів.
10:45
Влада анонсує нову законодавчу ініціативу щодо референдумів
Влада анонсує новий проект закону про місцеві референдуми найближчим часом.
10:22
фотоПід ОАСК мітингували на підтримку нового правопису
Під Окружним адміністративним судом міста Києва пройшла акція протесту "Проєкт: правопису-2019 бути!" проти рішення ОАСК від 28 січня 2021 року, яким скасовано новий український правопис.
10:18
У 2020 році "Укрексімбанк" отримав 5,6 мільярдів збитку
Збиток державного "Укрексімбанку" за 2020 рік досяг 5,6 млрд гривень, повідомив голова правління банку Євген Мецгер.
09:55
Зеленський планує за тиждень провести форум із "першочергових" питань 
Президент Володимир Зеленський анонсував проведення з 8 до 10 лютого у Києві всеукраїнського форуму "Україна 30" з важливих питань за участю посадовців та експертів. 
09:54
"Мотор Січ": Зеленський підписав ще один указ про санкції проти китайських інвесторів
Президент Володимир Зеленський підписав указ від 29 січня, увівши в дію рішення РНБО про нові санкції проти китайських інвесторів ПАТ "Мотор Січ".
09:54
Трамп найняв нових адвокатів перед початком судового процесу щодо імпічменту
Колишній президент США Дональд Трамп найняв нову команду захисту незадовго до початку другого судового процесу щодо імпічменту.
09:41
Україна проситиме про більшу кількість вакцин Pfizer
Україна подасть додатковий запит до COVAX щодо збільшення кількості вакцин компанії Pfizer.
09:21
відеоРосійський Су-24 пролетів на малій висоті поруч з есмінцем США в Чорному морі
Російський фронтовий бомбардувальник Су-24 провів політ на малій висоті над американським есмінцем USS Donald Cook, який перебуває у Чорному морі.
08:58
Офіційний курс: гривня зміцнилась до долара
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 6 копійок, встановивши його на 1 лютого на рівні 28,13 гривні.
08:43
Канада посилила правила в'їзду в країну через нові штами коронавірусу
У Канаді з 1 лютого почали діяти більш суворі правила щодо мандрівників через появу нових штамів коронавірусної інфекції.
08:40
Президент Чехії: Навальний - проти Путіна, а не режиму, він підтримав анексію Криму
Президент Чехії Мілош Земан вважає російського опозиціонера Олексія Навального противником президента РФ Володимира Путіна, але не режиму в цілому, тому, що той підтримував анексію Криму.
08:38
МОЗ: Україна вже за два тижні отримає вакцини від коронавірусу 
Україна розпочне вакцинацію проти коронавірусу у лютому, перші вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19 надійдуть за два тижні, тобто в середині лютого. 
08:26
Зеленський про вакцини: Неприємно - відчувати, що ти стоїш з простягнутою рукою
Президент Володимир Зеленський визнає, що Україна не є рівноправною в термінах вакцинації світу від коронавірусу, але сподівається на допомогу партнерів із Євросоюзу.
08:16
У Нідерландах відновлюються слухання у справі МН17
У Нідерландах поновлюються слухання у справі про збитий над Донбасом пасажирський авіалайнер рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній".
08:03
Зеленський має питання до Байдена: Чому Україна досі не в НАТО?
Президент України Володимир Зеленський прагне від США на чолі з Джозефом Байденом допомоги у протистоянні з Росією та сприяння у русі України до НАТО. 
07:39
В ЄС засудили застосування сили і масові затримання на протестах у Росії
Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель засудив дії російської влади на протестних акціях прихильників опозиціонера Алєксєя Навального, що відбулися в неділю.
07:26
У неділю в Україні зафіксували 2 030 випадків COVID, у лікарні поклали 1 103 людини
У неділю 31 січня в Україні зафіксували 2 030 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізували за цю добу 1 103 особи, летальних випадків – 61, одужала 5 131 особа.
07:00
Головні новини неділі і ночі: візит СБУ на "Мотор Січ", протести в РФ
СБУ зірвала збори акціонерів "Мотор Січ", протести у Росії відзначились рекордною кількістю затриманих – новини, які були актуальні 31 січня. 
06:35
Бойовики 9 разів порушили перемир’я, втрат немає – ООС
31 січня на Донбасі російські окупанти 9 разів порушили режим припинення вогню. 
05:30
У М’янмі стався військовий переворот
Військові захопили владу у М’янмі та затримали лідерку країни, лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі та інших лідерів держави.
04:18
Вперше за кілька місяців у світі виявили менше 400 тисяч хворих на COVID-19
За минулу добу у світі виявили майже 395 тисяч випадків коронавірусу. Востаннє менше 400 тисяч позитивних результатів тестування підтверджували у середині жовтня. 
03:25
Після скандалу Трамп все ж визначився із адвокатами у справі імпічменту
45-й президент США Дональд Трамп обрав юристів, яке очолять його захист у справі імпічменту, яку буде розглядати Сенат. 
02:20
Ізраїль вдвічі збільшив штрафи за порушення карантину
Порушники карантину в Ізраїлі можуть заплатити до 3 тисяч доларів. 
01:29
Президент не відчуває загрози від Китаю, хоча ввів санкції проти їхніх інвесторів
Президент Володимир Зеленський заявив, що не вважає Китай серйозною геополітичною загрозою, хоча ще пару днів тому він ввів санкції проти китайських інвесторів "Мотор Січі". Раніше такі санкції запровадили в США. 
00:51
Зеленський був шокований заворушеннями у Конгресі США
Президент Володимир Зеленський каже, що його шокувало захоплення Капітолію прихильниками Дональда Трампа та вважає, що світу після цього буде доволі складно сприймати Сполучені Штати як символ демократії. 
00:09
The WSJ назвало імена спонсорів мітингу, після якого почався штурм Капітолію
Одними із спонсорів мітингу прихильників Дональда Трампа, який програв вибори президента США, були симпатики теорії змов та донори Республіканської партії.
23:20
Через замах на вбивство "правої руки" Баканова на засідання зберуться два комітети Ради 
1 лютого відбудеться спільне закрите засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки та комітету з питань правоохоронної діяльності. На ньому хочуть заслухати інформацію про замах на вбивство начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.