2 березня 2021

Архів

Публікації

Гірше, ніж пандемія коронавірусу. Про що Білл Гейтс попереджає людство у своїй книзі

У своїй новій книзі співзасновник Microsoft розмірковує про те, як може виглядати план дій з боротьби із змінами клімату.

Дорожня карта Трампа: як експрезидент США планує повернутися до влади

Яке політичне майбутнє запланував собі Дональд Трамп? Відповідь на це питання мав дати перший публічний виступ експрезидента США.

Helsi.me і Doc.ua: як заробляють дві найбільші в Україні медичні цифрові платформи

Держави роками не могла задовольнити попит на впровадження сучасних технологій у сфері автоматизації охорони здоров'я. Це зробили приватні медичні сервіси. Як вони з'явились, чим відрізняються та як заробляють.

Хто, як і навіщо складатиме іспит на рівень володіння державною мовою. Інтерв'ю очільниці Нацкомісії

"Українська правда. Життя" розпитала в очільниці Національної комісії зі стандартів державної мови Орисі Демської про те, хто як і навіщо складатиме іспит на рівень володіння державною мовою.

Шахи з елементами зоології: як Додон та Санду б'ються за владу у Молдові

Ігор Додон постійно порівнює Маю Санду з тваринним світом. І хоча потім він сам стає героєм фотожаб, його це не бентежить...
інтерв'ю

Політолог Аліна Мунджіу-Піппіді: Вам потрібно посадити деяких людей, щоб показати, що ніхто не вищий за закон

В інтерв'ю "Українській правді" Аліна Мунджіу-Піппіді порівняла протести в Україні, Білорусі та Румунії, розповіла про те, чому навчили Путіна та Лукашенка падіння диктаторів в кінці 1980-х, і чому неможливо вирватися із корупційних кіл пекла лише репресивними методами. 
Колонки

Якщо Крим "не бутерброд", то Навальний — не демократ

Податок на Ґугл: можливі наслідки для України

Чи повинен сучасний вчитель знати все? Розвіюємо міфи

Шанс на зміни: що дасть Україні головування у Дунайській стратегії

Який мобільний оператор збанкрутує першим, коли запуститься Starlink?

Розділяй і володарюй!

Наукова євроінтеграція України: чи буде продовження?

Новини
22:56
ФБР класифікує штурм Капітолію як "внутрішній тероризм"
Директор Федерального бюро розслідувань Крістофер Рей назвав штурм Капітолію прихильниками Дональда Трампа 6-го січня, як "внутрішній тероризм".
22:27
"Не грайтеся з вогнем": Росія погрожує США через нові санкції
МЗС Росії відреагувало на санкції США у зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального, обіцяє відповісти і закликає "не гратися з вогнем".
21:48
Майже 90% українців, які були на ШВЛ через COVID, померли – дослідження НАНУ
У дослідженні Національної академії наук України йдеться, що понад 88% пацієнтів з коронавірусом в Україні, які перебували на штучній вентиляції легенів, померли.
21:16
У Латвії російськомовний канал оштрафували за брехню про коронавірус
Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) виявила  серйозні порушення закону в діяльності SIA "Pirmais Baltijas Kanals" (Первый Балтийский канал) і оштрафувала його на 16 000 євро через неправдиву інформацію про коронавірус.
20:50
ДСНС попереджає про можливі підтоплення у чотирьох областях
Найближчими днями через підняття рівню води очікують підтоплення домогосподарств у Львівській, Волинській, Рівненській, Житомирській областях.
20:36
У МАУ відреагували на звинувачення у монополізації рейсів у Стамбул
У Міжнародних Авіалініях України заявили, що за напрямком "Київ - Стамбул" присутній високий рівень конкуренції, а до судових процесів Windrose та Skyup компанія стосунку не має.
20:19
Новини 2 березня: вакцинація Зеленського, інтерв’ю Медведчука та Авакова
Зеленський зробив щеплення від коронавірусу, Медведчук про санкції: Продукти та все інше купується за готівку, — актуальні новини 2 березня.
20:01
Апеляційний суд призупинив розгляд справи щодо націоналізації Приватбанку – ЗМІ
Шостий апеляційний адмінсуд тимчасово зупинив розгляд скарги Приватбанку на рішення Окружного адмінсуду м. Києва - очікують на висновок Конституційного суду щодо "антиколомойського" закону.
19:43
оновленоСША ввели санкції проти глави ФСБ та генпрокурора Росії – перелік
США ввели санкції відносно семи російських чиновників у зв'язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального - серед них глави ФСВП і ФСБ.
19:27
Приватбанк у лютому порушив вимоги фінмоніторингу, вжито заходів - НБУ
Нацбанк у лютому зафіксував порушення законодавства у сфері фінмоніторингу з боку Приватбанку та застосував до фінустанови письмове застереження.
19:11
У Гаазі працівники секс-індустрії вийшли на протест проти обмеження їх роботи
У вівторок у Гаазі відбувся протест працівників секс-індустрії, які виступили проти рішення уряду не дозволяти їм відновити свою роботу.
18:55
В Україні завершили реєстрацію кандидатів на довибори у Раду
2 березня Центральна виборча комісія завершила процес реєстрації кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів України 28 березня 2021 року.
18:33
Аваков: Свідчення про замовників вбивства Шеремета викликають інтерес
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков називає цікавими для слідства у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета свідчення колишнього білоруського спецпризначенця Ігоря Макара про можливих замовників і анонсує ще дві слідчих дії.
18:26
Офіційний курс: гривня зміцніла
Національний банк посилив офіційний курс гривні до долара на 7 копійок, встановивши його на 3 березня на рівні 27,93 гривні.
18:13
Окупанти один раз порушили "тишу" - біля Жовтого
Протягом доби 2 березня окупанти один раз порушили режим припинення вогню: біля селища Жовте зафіксували проліт ворожого безпілотника.
18:08
Україна готова до несподіваного удару Путіна – Аваков
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков упевнений, що Україна готова до несподіваного удару президента Росії Володимира Путіна і точно знає, з ким має справу.
18:02
Прем’єр Словаччини: "Спутник V" - це ліки, а не гібридна зброя
Прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович захищає рішення купити незареєстровану в ЄС російську вакцину від коронавірусу "Спутник V".
17:44
Аваков: Порошенко – не ворог України
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що п'ятий президент Петро Порошенко не є ворогом України, щоб запроваджувати проти нього санкції.
17:39
Перегляд програми МВФ для України можуть перенести на 3-4 квартал – прогноз Bank of America
Перегляд програми МВФ для України може бути відкладений на 3-й (липень-вересень або 4-й (жовтень-грудень) квартал 2021 року.
17:38
Аваков каже, що Порошенко мав підстави і матеріали від СБУ, щоб закрити канали Медведчука
Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що п'ятий президент Петро Порошенко мав вагомі підстави закрити телеканали з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука, але не зробив цього.
17:34
УЗ призупинить продаж квитків у двох "червоних" областях
З 7 до 12 березня Укрзалізниця призупинить продаж квитків в Чернівецькій і Житомирській областях.
17:24
Мінфін продав держоблігацій на понад 11 мільярдів гривень
На аукціонах з продажу облігацій внутрішньої держпозики 2 березня Мінфін залучив до держбюджету 11,5 млрд грн.
17:10
відео, фотоРазумков показав, як працює нова кнопка - ворог кнопкодава
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков продемонстрував, як працює оновлена система голосування із запобіжником від неперсонального натискання кнопок.
17:04
У ДБР пояснили, чому перестали викликати Порошенка на допити
В.о. директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов заявив, що у Бюро немає підстав для закриття кримінальних проваджень, в яких фігурує п'ятий президент Петро Порошенко, в рамках розслідування низки справ виконуються міжнародно-правові доручення.
16:53
Президент Чорногорії пропонує закрити в’їзд для людей без ПЛР-тесту
Президент Чорногорії Міло Джуканович вважає, що здоров’я населення країни у небезпеці, тому слід вжити рішучіших заходів.
16:44
Закриття міжбанку: гривня трохи зміцнилась
2 березня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 27,88 - 27,90 гривні.
16:41
Санлікар Ляшко публічно зробив щеплення індійською вакциною
Головний санлікар Віктор Ляшко зробив щеплення проти коронавірусу індійською вакциною Covishield.
16:28
НАЗК направило в суд два адмінпротоколи щодо Тупицького
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до Голосіївського суду Києва два протоколи про адміністративне правопорушення відстороненого голови Конституційного суду Олександра Тупицього.
16:27
Zoom розкрив фінансові результати за рік: майже $1 млрд прибутку
Американський сервіс для відеоконференцій Zoom у фінансовому році, який завершився 31 січня 2021 року, отримав чистого прибутку в 995,7 млн доларів - у порівнянні з 101,3 млн доларів роком раніше.
16:15
Євробачення-2021 пройде вживу і з глядачами
У цьому році пісенний конкурс Євробачення пройде у Роттердамі в офлайн режимі, але поки що не відомо скільки глядачів будуть на шоу та репетиціях.
16:13
Проти Amazon у США подали позов щодо гендерної і расової дискримінації
Співробітниця Amazon Шарлотта Ньюман подала позов проти керівництва компанії, звинувативши його у дискримінації по расовій та гендерній ознаках, а також у харасменті.
16:00
МЗС розраховує, що ЄС застосує новий механізм санкцій і щодо порушників прав людини у Криму
МЗС привітало перше застосування Євросоюзом нового механізму санкцій проти російських посадовців за порушення прав людини у Росії і висловило очікування на його застосування щодо окупованого Криму.
15:54
City Express у Києві: знадобиться щонайменше 10 мільярдів
На реалізацію проєкту швидкісної електрички City Express у Києві знадобиться від 10 мільярдів гривень на модернізацію потягів та зведення інфраструктури.
15:41
США синхронно з ЄС вводять нові санкції через Навального
США запроваджують санкції щодо 7 російських високопосадовців у зв'язку зі справою російського опозиціонера Олексія Навального.
15:41
Кличко виграв суд в 1+1
Мер Києва Віталій Кличко виграв судовий позов до "Телерадіокомпанії "Студія 1+1" про захист честі, гідності і ділової репутації.
15:40
Зеленський після щеплення від COVID-19: "Вакцинуйтесь – не робіть собі нерви"
Президент Володимир Зеленський після щеплення вакциною AstraZeneca (Covishield) закликав українців записуватися на добровільну вакцинацію і "не робити собі нерви".
15:28
Вчені спрогнозували катастрофу для життя на Землі через мільярд років
Атмосфера Землі буде містити дуже мало кисню, що зробить її непридатною для життя організмів, які потребують O2.
15:28
Україна почала процедуру санкцій щодо компанії з Австрії, яка будує театр в Криму
Україна почала процедуру запровадження санкцій щодо австрійського архітектурного бюро "Coop Himmelb(l)au" та його керівництва через будівництво оперного театру в окупованому Росією Севастополі.
15:18
Військова застрелилася на Запорізькій АЕС
На території Запорізької атомної електростанції застрелилася жінка-військова.
15:13
28 лютого на Донбасі загинув 19-річний військовий
28 лютого у зоні проведення ООС на Донеччині загинув  військовослужбовець Андрій Мірча.
15:10
Ексміністр енергетики через суд домігся відновлення своєї справи про брехню в декларації
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала ухвалу про закриття кримінального провадження щодо ексміністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика про брехню в декларації та призначила новий розгляд справи.
15:01
Гральний бізнес: Рада Церков закликає не знижувати податки для операторів
Релігійні спільноти України різних конфесій заявили, що сприймають законопроєкт № 2713-д "як цинічну спробу лобізму в інтересах власників ігорного бізнесу в Україні" та закликали Верховну Раду відхилити його.
14:52
Бізнес поліпшив свої очікування на тлі послаблення карантину – НБУ
У лютому бізнес покращив оцінки економічного стану своїх підприємств та перспектив діяльності у відповідь на послаблення карантинних заходів.
14:39
СБУ викрила податківця на хабарі в мільйон гривень
Служба безпеки України викрила керівника одного з районних підрозділів Державної податкової інспекції Тернопільщини на вимаганні мільйона гривень хабара.
14:22
ЄС вводить нові санкції проти росіян за ув’язнення Навального
ЄС запроваджує санкції проти проти високопоставлених російських державних чиновників за ув'язнення кремлівського критика Алексєя Навального.
14:17
Польський суд виправдав активісток у справі зображення Богоматері з німбом у кольорах ЛГБТ
У вівторок суд у Польщі виправдав трьох активісток, яких звинуватили в оскверненні та образі релігійних почуттів за те, що вони додали ЛГБТ-веселку до зображень шанованої ікони.
14:15
фото, відеоВійськові взяли на озброєння українську великокаліберну гвинтівку "Алігатор"
Збройні сили України прийняли на озброєння багатозарядну великокаліберну антиматеріальну гвинтівку ручного заряджання "Алігатор".
14:00
"Укрзалізниця" скоротить майже третину штату центрального офісу
У рамках реформування структури і оптимізації дублюючих посад управлінського персоналу "Укрзалізниця" скоротить майже третину штату центрального офісу.
13:54
СБУ попереджала про загрозу інформбезпеці через початок мовлення "Першого незалежного"
Нацрада не давала вказівок щодо припинення мовлення "Першого незалежного", який запустили колишні співробітники заблокованих телеканалів, але членам Нацради надіслали листи від СБУ про можливі загрози інформбезпеці через початок мовлення каналу.
13:47
Президент Вірменії вдруге відмовився звільняти главу Генштабу
Президент Вірменії Армен Саркісян вдруге відмовився підписувати прохання прем'єра Пашиняна про відставку глави Генштабу Оніка Гаспаряна.
13:45
Закриття нового каналу команди Медведчука розглянуть у Раді: ОПЗЖ домоглася
Два парламентські комітети розглянуть питання блокування телеканалу "Перший незалежний", купленого представником медіагрупи нардепа "Опозиційної платформи – За життя" Тараса Козака Павлом Єгоричевим. 
13:44
Рада посилила покарання для телефонних терористів
Верховна Рада ухвалила закон, який посилює кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей.
13:39
Антикорсуд наклав арешт на понад пів мільярда незаконного відшкодування податку
Вищий антикорупційний суд за клопотанням НАБУ та САП арештував 674 мільйони гривень на рахунку в Держказначействі, що призначалися для незаконного відшкодування податку на додану вартість.
13:36
МОЗ озвучило 4 способи, якими можна записатися на вакцинацію проти COVID-19
З 1 березня українці отримали змогу записатися на вакцинацію проти COVID-19.
13:30
фото Посольство України потролило російських дипломатів за фото з окупованого Криму
Посольство України у Великій Британії потролило російське посольство в Сполученому Королівстві за публікацію фото з території тимчасово окупованого Криму. 
13:27
Заступник голови Фонду держмайна очолив наглядову раду "Центренерго"
Рішенням наглядової ради ПАТ "Центренерго" головою ради обрано заступника голови Фонду держмайна Дениса Кудіна.
13:22
фото Малюська показав ремонт у камері Лук’янівського СІЗО за 100 тисяч
Міністр юстиції Денис Малюська опублікував фото однієї з камер Лук’янівського СІЗО, яку відремонтували за понад 100 тисяч гривень.
13:22
У НБУ пояснили, як працюватимуть банки 8 березня
В офіційний вихідний, 8 березня, система електронних платежів НБУ буде працювати в режимі 23/7, при цьому банки можуть самостійно встановлювати графік роботи.
12:54
Рада планує збільшити гарантований розмір аліментів
Народні депутати в першому читанні схвалили законопроєкт №3881, який збільшує мінімальний розмір аліментів.
12:54
"Інвестняні": Рада ухвалила закони про податкові і митні пільги для інвесторів
Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкти №3761 та №3762 президента Володимира Зеленського про податкові та митні пільги інвесторам для реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями.
12:33
Німеччина планує продовжити локдаун до Великодня, але з деякими послабленнями
Канцлер Німеччини Ангела Меркель пропонує продовжити загальнонаціональний карантин до великодніх свят, тобто до кінця березня.
12:06
Шмигаль: У другому кварталі постачальники газу мають представити річні продукти
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що вже у другому кварталі цього року постачальники мають представити річні продукти.
12:04
Медведчук пояснив, навіщо Марченко пішла в політику
За словами кума Путіна Віктора Медведчука, його дружина, телеведуча Оксана Марченко пішла в політику, щоб продемонструвати свою політичну позицію.
12:00
фото, відеоЗеленський зробив щеплення від коронавірусу
Президент Володимир Зеленський вакцинувався від COVID19.
11:58
Прем'єрка Литви: у вакцинованих людей поки не може бути привілеїв
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає, що у вакцинованих людей не може бути ніяких привілеїв, поки кампанія імунізації не набула масового характеру.
11:55
відео Лукашенко про злиття Білорусі і Росії: нерозумно і не потрібно
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь і Росія не мають потреби у злитті і створенні єдиних органів управління.
11:53
Радник Зеленського: Очікуємо, що отримаємо в цьому році транш МВФ
Радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко заявив, що співпраця України з МВФ продовжується, Україна очікує, що отримає у цьому році транш.
11:51
Медведчук: Порошенко може стати президентом ще раз
Депутат від ОПЗЖ і кум Володимира Путіна Віктор Медведчук не збирається брати участь у виборах президента України і вважає, що цю посаду треба ліквідувати, однак припускає, що Петро Порошенко міг би повторно стати президентом, якби вибори пройшли в найближчий рік. 
11:40
ВіДЕОГотувала захоплення адмінбудівель в Гомелі - СК Білорусі ініціював екстрадицію Тихановської
Слідчий комітет Білорусі передав документи на екстрадицію білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської – слідчі стверджують, що за її участі обговорювався план захоплення  будівель державних органів у Гомелі.
11:38
Вночі морозець, удень до +13°: синоптики дали прогноз на найближчі дні
В Україні в середу без опадів, лише вночі в східній частині країни невеликий мокрий сніг і дощ.
11:21
відеоНа Франківщині переповнені лікарні: люди лежать у коридорах
В Івано-Франківській області переповнені лікарні, які приймають хворих на коронавірус, пацієнти лежать у коридорах.  
11:19
Україна виплатила 335 мільйонів доларів відсотків за єврооблігаціями
Міністерство фінансів 1 березня погасило дев'ятий купон процентних виплат за єврооблігаціями - сума виплати становила 335 млн доларів.
11:12
У Києві одужань більше, ніж нових хворих на COVID
За добу 1 березня у столиці зареєстрували 463 нових випадки захворювання на коронавірус, водночас одужали 746 хворих.
11:08
Вакцина проти COVID-19 може бути менш ефективною для людей з ожирінням – дослідження
Вакцина Pfizer/BioNTech проти COVID-19, яку мають поставити в Україну, може бути менш ефективною для людей з ожирінням.
10:56
оновленоУ чергу на вакцинацію за день записалися 45 тисяч людей - МОЗ і Мінцифри
Через додаток "Дія" в перший день запуску запису на вакцинацію від COVID-19 в Україні записалися понад 38,531 тисяч осіб.
10:45
фото, доповнено У Раді хочуть зібрати позачергову сесію для звільнення Ситника
У Верховній Раді збирають підписи для проведення позачергової сесії, щоб звільнити директора НАБУ Артема Ситника.
10:41
Канада затвердила вакцину Covishield, яку купила Україна
Влада Канади офіційно зареєструвала для використання вакцину від коронавірусу Covishield, яка виробляється в Індії.
10:34
Курс валют на 2 березня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
2 березня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,94 - 27,96 гривні.
10:31
Медведчук готовий до арешту, але звинувачує СБУ в фальсифікаціях
Народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук заявляє, що його можуть арештувати, але політичну діяльність він буде вести в Україні, а звинувачення у фінансуванні тероризму відкидає. 
10:30
фото, відеоКілька десятків нардепів у 2020 році оновили свій автопарк – ЗМІ
Півтора десятки народних депутатів оновили свої автопарки за останній рік, серед нових депутатських придбань автомобілі – Mercedes, Land Cruiser, Rolls-Royсе.
10:21
Печерський суд дозволив затримати Шарія – джерело
Печерський районний суд Києва дозволив затримати підозрюваного у державній зраді Анатолія Шарія для доставки в суд з метою розгляду обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
10:13
Перезимували: запаси вугілля на ТЕС збільшилися на 40% за тиждень
Станом на 1 березня запаси вугілля на складах ТЕС зросли на 41,4% в порівнянні з 22 лютого – до 425,6 тисячі тонн.
10:04
"Слуга народу" вирішила створити "Зе!Молодіжку"
Лідер політичної партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що політична сила має намір утворити молодіжне крило партії.
09:55
У Чехії - новий рекорд важких коронахворих за увесь час епідемії
У Чехії станом на 1 березня в лікарнях у тяжкому стані перебували 1568 хворих на коронавірус, що стало новим максимумом за увесь час епідемії.
09:38
Енергохолдинг Ахметова отримав 19 мільярдів збитку в 2020 році
"ДТЕК Енерго" завершив 2020 рік з чистим збитком 19,13 мільярда гривень при виручці 47,24 мільярда гривень.
09:34
відеоВ Україну не пустили заслужену артистку Росії
Ще одна російська актриса театру та кіно отримала заборону в’їзду в Україну за незаконне відвідування Криму.
09:25
Кількість заражень COVID-19 у світі зросла вперше за 7 тижнів
Темп заражень COVID-19 у світі за останній тиждень виріс вперше з середини січня.
09:20
Молдова починає вакцинацію від коронавірусу
У Молдові 2 березня розпочинається вакцинація проти коронавірусу, першими щеплення отримають медпрацівники.
09:03
Медведчук про санкції: Продукти та все інше купується за готівку
Депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук заявляє, що санкції не заважають йому користуватися його майном, а їжу він купує за готівку. 
08:43
ВООЗ: Прогнози про перемогу над COVID до кінця року передчасні
Говорити про перемогу над пандемією коронавірусу до кінця поточного року передчасно і нереалістично, вважають у Всесвітній організації охорони здоров'я.
08:11
Курс гривні до долара досяг психологічної позначки
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 5 копійок, встановивши його на 2 березня на рівні 28,00 гривні.
08:08
Уряд Німеччини пояснив відмову пов'язувати "Північний потік-2" із санкціями по Навальному
Уряд Німеччини розглядає проєкт будівництва газопроводу "Північний потік-2" незалежно від штрафних заходів щодо представників РФ, відповідальних за отруєння і переслідування російського опозиціонера Алєксєя Навального.
08:00
Іспанія пускатиме щеплених туристів з Британії, якщо ЄС не створить паспорти вакцинації
Іспанія розгляне можливість створення "зеленого коридору" для вакцинованих британських туристів, якщо ЄС не дійде згоди щодо паспортів вакцинації.
07:54
Twitter буде блокувати дезінформацію про вакцини проти COVID
Соцмережа Twitter із 1 березня маркує повідомлення з інформацією, яка вводять в оману щодо вакцин проти COVID-19.
07:36
Президент Євроради починає дводенний візит в Україну, їде на Донбас
Президент Європейської ради Шарль Мішель 2-3 березня перебуватиме в Україні з офіційним візитом.
07:22
1 березня в Україні COVID виявили у 5 336 осіб, одужали майже стільки ж
За добу 1 березня діагноз COVID-19 в Україні поставили 5 336 особам, госпіталізували 1 410 хворих із коронавірусом чи підозрою на нього, померли 162 людини, одужали 5 194 особи.
07:04
Росіяни сім разів за добу порушили перемир'я, постраждали 9 військових ООС
Протягом минулої доби збройні формування Росії на сході України сім разів порушили режим припинення вогню.
07:00
Головні новини понеділка і ночі: ДТП з Дубінським, реакція Кремля на заяву Байдена про Крим
Дубінський потрапив в аварію на Львівщині - відкрито справу, Кремль відреагував на слова Байдена про український Крим та анексію, — актуальні новини 1 березня.
06:07
Олександр Лукашенко дав Віктору Лукашенку звання генерал-майора
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко надав своєму старшому синові Віктору Лукашенко військове звання генерал-майора запасу.
05:03
Bitcoin знову коштує понад $50 000
Вартість криптовалюти Bitcoin знову досягла позначки в 50 тисяч доларів.
03:39
Телеканал "Дом" почав мовлення на окуповані Росією території
Державний телеканал "Дом" 1 березня почав супутникове мовлення на окуповані Росією території України. "Дом" вже можна дивитися в Донецьку, Макіївці, Горлівці, Судаку, Євпаторії, Сімферополі та інших окупованих містах.
03:05
Влада Чехії зобов’язала компанії тестувати своїх працівників на коронавірус
Віцепрем'єр Чехії Карел Гавлічек повідомив, що, згідно рішення уряду, відтепер компанії зобов’язані тестувати своїх працівників на коронавірус
01:59
За добу в Європі діагностували майже 100 тисяч заражень COVID-19
За минулу добу в країнах Європи зареєстрували 92 тисячі випадків зараження COVID-19
01:35
Премія миру 2021: Нобелівський комітет прийняв понад 300 заявок
На цьогорічну Нобелівську премію миру номіновано 234 особи та 95 організацій.
00:22
Фото, ВідеоБагаторазова ракета-носій Falcon 9 впала в океан через проблему з двигуном – SpaceX
У SpaceX повідомили результати розслідування аварії першого багаторазового ступеня ракети-носія Falcon 9, який 16 лютого вшосте доставив вантаж на орбіту, але не зміг сісти на безпілотну платформу в Атлантичний океані і потонув.
23:38
Канада замовила з Індії 500 000 доз вакцини AstraZeneca 
Канада до 4 березня має отримати першу партію COVID-19-вакцини AstraZeneca з медичного заводу в Індії.
23:10
Сплив останній день справи Татарова: слідство і прокуратура її не завершили
Правоохоронці не завершили слідство у справі заступника голови Офісу президента Олега Татарова, хоча суд наказав зробити це до 1 березня.