2 липня 2019

Архів

Публікації

Кого українці проводять в Раду за списками. Моделювання

Як Google стежить за користувачами. КДБ і не снилося

Пошуковий гігант знає про нас більше, ніж близькі люди. Як браузер Google Chrome і смартфони на Android і iOS шпигують за користувачами, і що саме вони можуть про вас знати. (рос.)

Громадяни вимагають чистої води: як Швейцарія очистила свої річки та озера

Швейцарія добре відома своїми найчистішими озерами і річками. Однак аж до 1950-х років купалися в них хіба що люди, байдужі до власного здоров'я.

Ціни зростають, але житла багато. Що відбувається з ринком нерухомості?

Чи варто очікувати суттєвих цінових змін на ринку житла за збереження поточної економічної ситуації.

Так витратам, ні мігрантам: як нова прем'єрка Данії хоче перезавантажити соціал-демократію

Нова прем'єрка Данії Метте Фредеріксен ставить перед собою вкрай амбітні цілі - перезаснувати й відродити традиції європейської соціал-демократії. Заради цього вона перейняла частину вимог правих популістів.

"У лікарів не треба шукати сердечності": дитячі гематолог, нейрохірург та радіолог про свою роботу

Найголовніше в житті лікаря, який працює в інтенсивному відділенні, близько до людських страждань, – тримати дистанцію. Як сильно б не хотілося висловити пацієнтові своє співчуття – не можна її скорочувати.

Список "Батьківщини": люди Пінчука, Жеваго, Авакова і Тарути

Якщо судити по списку "Батьківщини", вона робить ставку з одного боку на старих та перевірених соратників, а з іншого – на людей з хорошими фінансовими ресурсами та доступом до медіа. 
Колонки

Як стати IT-патріотом і розвивати IT-сектор в своєму місті

Що потрібно передбачити в плані реалізації нової стратегії "Укрзалізниці"

Прощай, "Києве". Як місто позбавляється свого символу

Паралельна освіта: чому IT-компаніям не потрібно створювати свої університети

Як правильно скасувати тимчасовий 18-річний мораторій?

Парламентська коаліція може складатися зі "Слуги народу" та "Голосу"?

Новини
23:55
ЦВК може переглянути рішення про реєстрацію Клюєва і Шарія
Центрвиборчком може переглянути своє рішення про реєстрацію ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і одіозного блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати, якщо отримає від правоохоронних органів додаткові докази про те, що останні 5 років вони не були в Україні.
23:26
ТКГ у Мінську не просунулася в переговорах – завадила позиція Росії
Через позицію російської сторони Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України не досягла прогресу в переговорах.
23:01
Розподіл керівних посад у ЄС затвердили майже одностайно, Меркель утрималася
При голосування щодо затвердження президента Євроради та номінування на інші керівні посади в Європейському союзі вдалося досягти консенсусу.
22:52
ДокументЛист ГПУ до ЦВК: Клюєв тікав з Януковичем, потім міг перетинати кордон лише нелегально
Ексглава Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв супроводжував президента-утікача на шляху з РФ до Криму, а потім міг перетинати кордон України хібащо поза митним контролем.
22:24
Київстар закликають поділитися частотами, щоб покрити всю країну 4G
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку, рекомендувала компаніям "Київстар" та "Інтертелеком" в найближчий місяць подати заяву про зменшення їхніх частот в діапазоні 800-900 МГц.
22:01
Новини 2 липня: Реєстрація Клюєва і Шарія кандидатами в нардепи, причина вибуху на Дніпропетровщині
ЦВК зареєструвала Клюєва і Шарія кандидатами у нардепи через рішення суду, причиною травмування дітей на Дніпропетровщині став вибух гранати — новини, які були актуальні 2 липня.
21:53
Туск очікує, що президентом Європарламенту оберуть представника Східної Європи
Президент Європейської ради Дональд Туск сподівається, що представника Східної Європи оберуть президентом Європейського парламенту.
21:46
Зеленський запросив делегацію МВФ до України, щойно сформується новий уряд
Президент Володимир Зеленський у Торонто зустрівся з першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном і запросив делегацію МВФ приїхати до Києва одразу після формування нового уряду.
21:30
Тіммерманс і Вестагер, що програли змагання за топ-посади ЄС, стануть віце-президентами Єврокомісії
Ключові кандидати від соціалістів та лібералів, нідерландець Франс Тіммерманс та данка Маргрет Вестагер, займуть посади заступників наступного президента комісії.
21:09
Населення передмістя Києва зросте в понад 2 рази за 20 років — прогноз
Відповідно до затвердженої містобудівної документації на період до 2040 року передбачається істотне збільшення населення приміської зони міста Києва.
21:03
ФотоСтало відомо, хто очолить дипломатію ЄС замість Могеріні
Голови держав та урядів Європейського союзу на позачерговому саміті ЄС номінували кандидатуру виконувача обов'язків глави МЗС Іспанії Жозепа Борреля на посаду високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки.
20:58
Фото, ВідеоНа Майдані вимагають "не пускати сепарів у Раду"
На Майдані незалежності в Києві влаштували акцію протесту проти того, що Центральна виборча комісія зареєструвала екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і одіозного блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.
20:54
Європейський центробанк очолить чинна керівниця МВФ – номінація Євроради
Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард номінована на посаду президента Європейського центрального банку.
20:52
Екс-"регіонала" Іванющенка зняли з розшуку
Колишнього соратника Віктора Януковича, екс-депутата від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка зняли з розшуку.
20:33
Лідери ЄС визначили, хто має очолити нову Єврокомісію - офіційно
Голови держав та урядів Європейського союзу на позачерговому саміті ЄС ухвалили рішення про те, хто буде номінований на посаду президента Єврокомісії.
20:14
ЦВК відмовляла Шарію, почитавши ЗМІ: прикордонники не змогли сказати, де він
Центральна виборча комісія спершу відмовила в реєстрації кандидатом у депутати Анатолію Шарію на підставі інформації з мережі, не отримавши офіційного підтвердження, що блогер не живе в Україні.
20:12
Бельгійського прем'єра погодили на посаду президента Європейської ради
Голови держав та урядів Європейського союзу на позачерговому саміті ЄС погодили кандидатуру бельгійського прем'єра Шарля Мішеля на посаду президента Європейської ради.
19:54
ГПУ підтвердила: Клюєва затримають, щойно він приїде в Україну
Колишній депутат від "Партії регіонів" і ексглава Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв перебуває в розшуку і є ухвала суду про його затримання.
19:37
Мінфін розмістив ОВДП ще на 8 мільярдів
За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики 2 липня 2019 року, до державного бюджету залучено 8,04 мільярда гривень (за офіційним курсом НБУ).
19:20
На Харківщині під час тренувань впав літак
Під час тренувального польоту курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба сталася аварія, внаслідок якої пілот катапультувався й літак втратив керування.
18:58
Європарламент може очолити уродженець України - ЗМІ
Болгарський депутат Європарламенту від групи соціалістів Сергій Станишев, який має шанси стати президентом Європарламенту, є уродженцем України, а саме — Херсона.
18:56
"Укрзалізниця" модернізувала 18 вагонів, середній вік яких - 32 роки
Із початку року "Укрзалізниця" модернізувала 18 вагонів, середній вік яких – 32 роки, і тепер вони працюють на маршрутах у складі фірмових поїздів першого класу.
18:36
На Майдані збереться протест через останні рішення ЦВК
На Майдані Незалежності у Києві у вівторок ввечері планують провести протестну акцію через рішення ЦВК про реєстрацію кандидатами в нардепи екс-главу Адміністрації президента Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія.
18:34
Путін хоче по-новому заохочувати українців отримувати громадянство РФ
Міністерство внутрішніх справ Росії проаналізує, які преференції можна надати українцям при отриманні громадянства РФ.
18:09
IKEA відкриє перший магазин у ТРЦ Blockbuster Mall
Нідерландська компанія зі шведським корінням IKEA підписала договір на відкриття магазину площею близько 6 тисяч квадратних метрів у ТРЦ Blockbuster Mall Вагіфа Алієва.
17:55
Підозрюваний у харківських мінуваннях вийшов під заставу 1,5 млн грн
Киянин, арештований за підозрою в розсиланні завідомо неправдивих повідомлень про замінування у Харкові, вийшов після внесення майже 1,5 млн грн застави.
17:45
Український банк потрапив до рейтингу Топ-1000 світових фінустанов
У рейтинг The Banker потрапив український державний банк Приватбанк, який був помічений у категорії установ, які продемонстрували швидкий перехід від збитків до прибутку.
17:23
Парубій скасував запрошення ПАРЄ на парламентські вибори
Голова Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення для ПАРЄ здійснювати спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні.
16:57
Державіаслужба схвалила сім нових маршрутів Azur Air
Державна авіаційна служба схвалила заявки компанії Azur Air на виконання низки рейсів до Туреччини, Домініканської республіки, Таїланду та на Кубу.
16:53
В океані загинули 14 військових моряків Росії
Чотирнадцять моряків-підводників Військово-морського флоту Росії загинули під час пожежі на науково-дослідному глибоководному апараті.
16:50
фотоУ "Голосі" заявили про напад на волонтерів і розгром коворкінгу у Львові
У партії “Голос” стверджують, що у Львові невідомі напали на волонтерів, які були у футболках і кепках з емблемою політсили та розгромили коворкінг.
16:48
фотоЗеленський у Канаді підтвердив курс України на членство в ЄС і НАТО
Президент Володимир Зеленський і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд підкреслили важливість консолідації міжнародної коаліції для протидії російській агресії.
16:28
Гройсман запропонував Коболєву повернути майже 300 мільйонів премії
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва "цинічним монополістом" та запропонував повернути премії.
16:06
Савченко проміняла суд на агітацію і знову залишилась вільною – ГПУ
Суд не зміг обрати запобіжний захід нардепу Надії Савченко, обвинуваченій у підготовці теракту, бо вона замість засідання поїхала проводити передвиборчу агітацію.
15:48
Політв'язень Кремля, який сидить у колонії Харкова: Не розумію, що я тут роблю
Український політв'язень Сергій Літвінов, якого в Росії засудили за розбій до 8,5 років в’язниці і який вже 4 місяці відбуває покарання в колонії Харкова, не розуміє, що він робить в українській в’язниці.
15:46
фото, відеоПоліція вилучила майже пів тонни кокаїну
Українські правоохоронці викрили діяльність міжнародного синдикату, який постачав наркотики з Латинської Америки в Західну Європу та вилучили 400 кілограмів кокаїну.
15:41
Кримського татарина затримали в Судаку за пост 2013 року
В анексованому Криму затримали кримського татарина Сеяра Емірова і доставили в Судакський міський суд.
15:39
Топ-менеджери погіршили оцінку інвестпривабливості України
Показник індексу інвестиційної привабливості України, який двічі на рік вимірює Європейська Бізнес Асоціація, знизився до рівня 2016 року і становив 2,85 балів із п’яти можливих, опинившись у негативній площині.
15:18
У ЦВК пояснили реєстрацію Клюєва та Шарія: кивають на суд
У Центральній виборчій комісії кажуть, що зареєстрували кандидатом у депутати колишнього "регіонала" і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва через рішення суду.
15:14
Завод Коломойського хоче заблокувати реформу енергоринку
Окружний адмінсуд Києва за позовом АТ "Нікопольский завод феросплавів" призупинив дію постанов, якими були встановлені тарифи для НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії та послуги диспетчерського управління на друге півріччя.
15:12
Мін`юст запустив калькулятор "чесної платіжки"
На сайті Урядового порталу та Міністерства юстиції з’явився онлайн-калькулятор для вирахування справедливої ціни на тепло та гарячу воду.
15:07
Перевірено УПВакарчук присоромив Тимошенко за прогули в Раді
Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко проігнорувала понад 75% голосувань у Верховній раді і закликав її дотримуватися дисципліни або скласти мандат, якщо вона пройде у новий парламент.
15:07
У Києві зафіксували нічний температурний рекорд
У Києві зафіксували черговий температурний рекорд в ніч на 2 липня.  
15:02
В Україну може зайти Amazon, але спершу треба вирішити питання з доставкою
Міністр інфраструктури Володимир Омелян хоче привести Amazon в Україну, для заходу e-commerce гіганта залишилося тільки узгодити рішення з доставкою, вважає міністр.
14:40
фотоДві маршрутки зіткнулись на Миколаївщині: 1 людина загинула, 15 поранено
На Миколаївщині у зіткненні пасажирського та вантажного мікроавтобусів постраждало 15 осіб, одна людина загинула.
14:39
У Чехії триває слідство щодо 20 громадян, які могли воювати на Донбасі - посол
Чеські правоохоронці розслідують причетність 20 громадян країни до участі у бойових діях на сході України на боці проросійських бойовиків, заявив посол України в Чехії Євген Перебийніс.
14:34
фотоУ "Борисполі" відкрили капсульний хостел
В аеропорту "Бориспіль" відкрився хостел із капсулами для сну GettSleep Boryspil.
13:48
Британія надасть 9 млн фунтів для підтримки незалежних ЗМІ в Україні
Велика Британія підтримає незалежні ЗМІ в Україні та в регіоні через новий трирічний проект з бюджетом у 9 млн. фунтів стерлінгів.
13:46
оновленоЦВК зареєструвала Клюєва і Шарія кандидатами в нардепи
Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від "Партії регіонів" і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва.
13:37
Національний банк скасував низку валютних обмежень
Національний банк скасував низку адміністративних обмежень, які створювали незручності українським компаніям, іноземним інвесторам та дипломатичним представництвам.
13:24
"Голос" розкрив подробиці про своїх мажоритарників
Партія "Голос" Святослава Вакарчука оприлюднила біографії своїх кандидатів у депутати за мажоритарними округами.
13:16
Голова федерації велоспорту нахамив переможниці Євроігор і пригрозив вигнанням
Українська велосипедистка Ганна Соловей, яка виграла "золото" Європейських ігор у Білорусі у соцмережах посварилася з президентом Федерації велоспорту України Олександром Башенком, який публічно їй нахамив.
13:03
На Донбасі противник 6 разів відкривав вогонь: боєць дістав травму
Від початку доби незаконні збройні формування здійснили 6 обстрілів українських позицій на Донбасі, один український військовий зазнав бойової травми.
13:02
Командир взводу Нацгвардії побив солдата до розриву селезінки – ДБР
ДБР завершило розслідування відносно командира взводу, контрактника однієї з військових частин Нацгвардії, який наніс тілесні ушкодження двом солдатам на Полтавщині.
12:58
відео, оновлено Розкрадання оборонки: НАБУ відсудило, але так і не отримало доступ до телефонів фігурантів
Національне антикорупційне бюро відсудило у прокуратури доступ до телефонів фігурантів скандалу про розкрадання в Укроборонпромі, але за місяць через порушення процедури їм його так і не надали.
12:58
МАУ запустила перевезення автобус+авіа з Вінниці до аеропорту Бориспіль
Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" спільно з партнером АТАСС запустила перше комбіноване перевезення автобус+авіа, з’єднавши Вінницю з київським аеропортом "Бориспіль".
12:40
Розведення сил у Станиці Луганській: ОБСЄ бачила чоловіків із пов'язками "СЦКК"
Біля Станиці Луганської, де провели розведення сил, спостерігачі ОБСЄ зафіксували чоловіків у камуфляжі з нарукавними пов'язками з написами "СЦКК" на недемонтованій передовій позиції та на блокпосту російсько-окупаційних сил.
12:34
МВС змінило алгоритм, щоб "мінери" не блокували виборчі дільниці
МВС змінило алгоритм реагування на повідомлення про замінування виборчих дільниць у день виборів.
12:12
Париж заборонив в'їзд у місто старим дизельним авто
Париж запровадив заборону на в'їзд у місто в будні дні для старих дизельних автомобілів, щоб поліпшити якість повітря і знизити смертність від забруднення твердими частинками.
12:06
Гройсман збирається стати прем'єром при новій Раді
Прем'єр-міністр лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман заявив, що претендуватиме на  посаду очільника Кабінету міністрів у разі проходження його партії до нового складу Верховної Ради.
12:00
Зеленський знову просить Раду звільнити Луценка й замінити Клімкіна
Президент Володимир Зеленський повторно звернувся до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути подання про звільнення Генпрокурора Юрія Луценка та призначення міністром закордонних справ Вадима Пристайка.
11:46
Спека в Україні спаде
Найближчої доби з півночі Європи в Україні переміститься більш прохолодна повітряна маса, температурний фон майже всюди стане нижче, особливо в північно-західній частині.
11:43
фото Посадовців оборонного заводу спіймали на хабарах
Двох посадовців державного оборонного підприємства "Завод імені Малишева" у Харкові викрили на системних хабарах.
11:37
Бойовики обстріляли авто волонтерів на Донбасі, поранено двох медиків
Бойовики обстріляли автомобіль волонтерів, який рухався по дорозі Мар'їнка-Красногорівка, внаслідок чого двоє осіб отримали кульові поранення.
11:24
Стало відомо, що вибухнуло на дитмайданчику на Дніпропетровщині
Причиною травмування дітей у селі Пашена Балка на Дніропетровщині в понеділок став вибух гранати для підствольного гранатомету ВОГ-25п.
11:18
"Укрзалізниця" випустила євробонди на 500 мільйонів доларів
"Укразалізниця" завершила процедуру випуску євробондів, які забезпечили надходження до компанії у сумі 500 мільйонів доларів.
10:57
На Київ насувається гроза
У Києві у вівторок очікується гроза та шквали.
10:57
У Швейцарії заблокували 60 мільйонів франків у справі про розкрадання коштів "Нафтогазу"
Федеральна прокуратура у Берні (Швейцарія) розслідує справу за підозрою у відмиванні коштів "у зв'язку з імовірною розтратою коштів державного українського енергоконцерну "Нафтогаз".
10:50
фотоПоламані дерева, перенесені авіарейси: у Польщі пройшов шторм
До Польщі 1 липня прийшла негода – рятувальники здійснили понад 1100 виїздів, пов’язаних із наслідками сильного вітру та граду.
10:20
Країни G20 не надаватимуть політичний притулок обвинуваченим у корупції
Лідери країн G20 зобов'язалися не надавати політичний притулок обвинувачуваним у корупційних злочинах.
10:14
На прифронтовій шахті гірники відмовляються підніматися на поверхню
На шахті "Горська" ДП "Первомайськвугілля" 6 гірників відмовляються підніматися на поверхню, протестуючи проти відключення шахти від електроенергії.
10:06
Клімкін розповів, хто керуватиме МЗС на час його "політичної відпустки"
Міністр закордонних справ Павло Клімкін, який іде у "політичну відпустку" після конфлікту з президентом, заявив, що тимчасово виконуватиме обов'язки міністра його заступниця Олена Зеркаль.
09:54
Чехія обмежила польоти російських авіакомпаній
Низка російських авіакомпаній, зокрема, російський національний авіаперевізник "Аерофлот", заявили про анулювання значної частини рейсів до Чехії.
09:38
Порошенко про "російську для Донбасу": Торгівля мовою не зупинить Росію
Лідер "Європейської солідарності", п’ятий президент Петро Порошенко заявляє, що надання російській мові статусу офіційної на Донбасі не зупинить Росію, бо агресор насправді хоче зупинити рух України до ЄС.
09:37
Офіційний курс: гривня знизилася до долара, але зміцнилася до євро
Національний банк послабив офіційний курс гривні на 2 копійки, встановивши його на 1 липня на рівні 26,20 гривні.
09:32
Суд залишив під вартою другого підозрюваного у вбивстві 5-річного хлопчика
Київський апеляційний суд залишив під вартою другого підозрюваного у вбивстві п’ятирічного хлопчика Кирила Тлявова в Переяславі-Хмельницькому – Івана Приходька.
09:17
Лідери ЄС відновлять переговори про нове керівництво блоку
У першій половині вівторка лідери ЄС відновлять переговори про призначення нового керівництва Європейського союзу після неспроможності досягти домовленостей у неділю та понеділок.
09:02
Вибух на Дніпропетровщині: двох дітей прооперували, двох оперують
Двох дітей, які постраждали від вибуху на Дніпропетровщині у понеділок, прооперували, ще двох оперують.
08:48
Зеленський прилетів до Канади
Президент Володимир Зеленський у вівторок прибув до Канади.
08:36
Геращенко – Зеленському: Путіна не можна розжалобити, тільки розсмішити
Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко дорікає команді президента Володимира Зеленського за відсутність тиску на Росію.
08:27
В угорському місті Сегед відкрили Генконсульство України
1 липня в угорському місті Сегед відбулося відкриття почесного Генерального консульства України.
08:20
До протесту проти повернення РФ до ПАРЄ приєдналася Швеція – Ар'єв
Представники Швеції в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) приєдналися до заяви семи країн про спільні дії на знак протесту проти безумовного повернення РФ.
07:56
Війна на сході: Окупанти здійснили 25 обстрілів і зазнали втрат
Минулої доби збройні формування Російської Федерації 25 разів порушили режим припинення вогню. З них 13 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм.
07:27
Стефанчук про регіональну російську для Донбасу: Це особиста позиція Богдана
Заява керівника Офісу президента Андрія Богдана про можливий референдум про визнання російської мови в якості регіональної на Донбасі є його особистою думкою.
06:33
ОБСЄ виявила на Донбасі російську станцію радіоперешкод Р-378А
Патруль СММ ОБСЄ виявив автоматизовану станцію радіоперешкод Р-378А в окупованій Кадіївці (кол. Стаханов).
05:02
В РФ ще одному військовополоненому моряку висунули остаточні звинувачення
Російська ФСБ висунула військовополоненому українському моряку Денису Гриценку остаточні звинувачення.
04:11
У Гонконзі відмовилися від скандального закону про екстрадицію
Прем'єр-міністр Гонконгу Керрі Лем заявила про відмову від закону про екстрадицію, який викликав протести.
03:30
Данилюк про обстріл медиків: Ситуція буде розглянута у рамках засідання ТКГ
Обстріл терористами українського санітарного автомобіля під Водяним обов'язково буде розглянуто в рамках засідання Тристоронньої контактної групи.
02:05
У Facebook прийшла посилка, імовірно з зарином, евакуювали співробітників з 4 будівель
Компанія Facebook Inc евакуювала співробітників з чотирьох будівель через посилку, що, ймовірно, містила нервово-паралітичну речовину зарин. Двоє людей були перевірені на предмет можливого контакту з токсином.
00:54
Росія вдруге скликає Радбез ООН через український мовний закон
Росія вирішила вдруге скликати засідання Ради безпеки ООН через український мовний закон.