4 червня 2021

Архів

Публікації

"Європейській правді" – 7 років. Розповідаємо, що змінило та як змінилося наше видання

Згадка про зміни, що сталися за час роботи ЄвроПравди, дозволяє зрозуміти, який шлях пройшли за ці роки українське суспільство та українські медіа.

Шпигує хтось у данському князівстві: чи погіршаться відносини між США та Європою

Напередодні перегляду санкцій проти "Північного потоку-2" між США та Німеччиною стався гучний шпигунський скандал.

Стартові заощадження: куди інвестувати 5-10 тисяч доларів

Які інструменти можуть підійти для інвестора-початківця. Поради від досвідчених бізнесменів, які знаються на інвестиціях.

Словничок освіченого українця. Як говорити та писати про рак

Що не так зі словом "онкохворий", чому неправильно називати онкологічну хворобу смертельним діагнозом і чи можливо перемогти рак – з нагоди Дня людей з історією раку, який цього року 6 червня, "Українська правда. Життя" разом з Фондом Inspiration Family створила спеціальник словник.
подкаст

Боді-позитив: прийняття себе чи нехтування проблемою? Говоримо зі спікеркою боді-позитивного руху Анною Римаренко

Ліки від шантажу: чи зможе польська влада уникнути дострокових виборів

Список розбіжностей всередині правлячої польської коаліції продовжує зростати – і там вже всерйоз почали говорити про можливість дострокових виборів.
Фоторепортаж

Шушпанцери і бандеромобілі. Героїчна історія саморобних броньовиків у війні за український Донбас

Під час окупації РФ частини Донбасу на допомогу українським добровольцям прийшли народні конструкторські бюро. УП показує найяскравіші зразки саморобних бронемобілів, які увійшли у світову історію "гаражного оборонпрому"
Колонки

Скандали з наглядовими радами: проблеми зростання чи спроба повернути "ручне" управління?

10 питань, на які варто відповісти до шлюбу

ЗТМК: від контролю олігархів до потенційної приватизації

Медичний канабіс: чому депутати мають підтримати законопроєкт №5596

Чому доставка їжі більше ніколи не буде такою, як раніше

Абсолютний нуль "до війни", або Про бідність в "ЛНР"

Новини
23:49
ВООЗ заявила про нестачу вакцин для програми COVAX 
У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що міжнародна програма із забезпечення вакцинами COVAX перебуває під загрозою через нестачу вакцин.
23:01
Бан Трампа у Facebook діятиме до 2023 року
У соціальній мережі Facebook вирішили, що блокування акаунту колишнього президента США Дональда Трампа буде діяти до 2023 року. 
22:27
Закон про олігархів діятиме тимчасово, далі будуть цивілізовані механізми – Малюська
Закон про олігархів хочуть запровадити на тимчасовий період, а далі ухвалити "цивілізовані механізми", які дозволять запобігати впливу олігархів на суспільне життя. 
22:08
Україна переходить на Е-лікарняні – Ляшко
З червня по серпень медичні заклади зможуть формувати як електронні лікарняні, так і видавати паперові листи непрацездатності, а вже з 1 вересня відбудеться повний перехід на електронну систему формування таких висновків. 
21:49
Новини економіки: уряд індексує пенсії, подорожчання продовольства
Про індексацію пенсій. У 2021 році пенсії на 11% проіндексували для 8 млн пенсіонерів, у липні проведуть індексацію ще для 1 млн пенсіонерів.
21:30
АРМА заявляє, що у заступника голови агентства стріляли
Агентство з розшуку та менеджменту активів повідомляє, що на заступника голови агенції - Володимира Павленка - скоєно напад. 
21:18
Apple розробляє новий дизайн iPad зі скляним корпусом – ЗМІ
Компанія Apple випустить оновлений iPad Pro вже в цьому році. Замість звичного алюмінієвого корпусу у нього буде скляна задня панель і бездротова зарядка.
21:11
Новини 4 червня: масова вакцинація на вихідних, таємні рішення РНБО
На вихідних у 10 містах України діятимуть пункти масової вакцинації, РНБО ухвалила низку рішень щодо інтеграції в НАТО – актуальні новини 4 червня.
21:05
Авіакомпанія з США хоче повернути надзвукові пасажирські перевезення
Одна з найбільших авіакомпаній світу United Airlines замовила 15 надзвукових пасажирських літаків Overture компанії Boom Supersonic для організації пасажирських перевезень.
20:53
ВідеоПрезидент похвалився результатами запровадження санкцій
Президент Володимир Зеленський каже, що після санкцій вдалось досягти "нульового впливу злодіїв в законі", а також почати виселяти ряд мешканців "сільської місцевості" Конча-Заспи та Пущі-Водиці. 
20:38
ВідеоЗеленський погрожує винести питання про статус олігархів на референдум
Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо хтось спробує домовлятись із нардепами щодо закону про олігархів, то він винесе це питання на всеукраїнський референдум. 
19:59
Ворог обстріляв позиції ЗСУ біля Пісків та Новгородського – ООС
Російські найманці від початку доби двічі відкривали вогонь по позиціях українських військових: біля Пісків та Новгородського. 
19:54
Кіберполіція попереджає про атаку на держустанови та бізнес
Кіберполіція України попереджає про поширення зловмисниками шкідливого програмного забезпечення, яке встановлює на комп'ютер користувача віддалений прихований доступ і надсилає документи на підконтрольні їм сервери.
19:33
Проросійського бойовика довічно засудили за розстріл автобуса під Волновахою
Керівника підрозділу батальйону "Оплот" Юрія Шпакова довічно засудили за обстріл пасажирського автобуса під Волновахою у січні 2015 року, де загинули 12 осіб. 
19:31
Німецькі війська виходять з Афганістану з 65 тисячами банок пива
Бундесверу під час виходу з Афганістану, ймовірно, доведеться переправити до Німеччини десятки тисяч банок пива, ящиків вина і шампанського.
19:02
Не переконав у доброчесності: голова комітету ВРУ вилетів із конкурсу на керівника САП 
Нардеп від фракції "Слуга народу", голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін провалив конкурс на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за критерієм доброчесності. 
18:57
Данілов прокоментував заяву Путіна по "Північному потоку-2"
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що для завершення "Північного потоку-2" потрібно "прокласти ще певну кількість кілометрів цього газогону", за його словами, це не може статися за один день.
18:56
МЗС Британії: Протасевич дав інтерв'ю явно під примусом
Глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб заявив, що затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич дав інтерв’ю під тиском і організаторів потрібно притягнути до відповідальності.
18:31
Зеленський увів Любченка до складу РНБО
Президент Володимир Зеленський увів до складу РНБО Олексія Любченка, якого Рада нещодавно призначила першим віце-прем'єром - міністром економіки.
18:16
РНБО в таємному режимі схвалила рішення щодо інтеграції в НАТО
Рада національної безпеки і оборони України на засіданні в п'ятницю у таємному режимі розглядала питання поглиблення інтеграції України в Північноатлантичний альянс (НАТО) й ухвалила низку відповідних рішень.
18:15
ВідеоПутін про Протасевича: Нехай собі бореться із режимом Лукашенка
Президент Росії Володимир Путін стверджує, що не знає, хто Роман Протасевич, якого захопили у Мінську після примусової посадки літака. 
18:12
Данілов вважає Францію і Німеччину відповідальними за анексію Криму: не дали ПДЧ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що Німеччина і Франція частково відповідальні за окупацію Криму, бо Росія наважилася на наступ після відмови європейських країн надати Україні ПДЧ в ЄС у 2008 році.
18:10
адреси, інфографіка, оновлено від 12:17На вихідних масово вакцинуватимуть від COVID у 10 містах
У найближчі вихідні Центри масової вакцинації від COVID-19 працюватимуть у 10 містах.
18:01
РНБО заслухає звіти щодо надр і боротьби з контрабандою
На найближчих засіданнях Ради нацбезпеки і оборони заслухають звіт керівника Держгеонадр стосовно попередніх рішень РНБО щодо надр, а також – звіт по боротьбі з контрабандою.
17:56
Ткаченко відреагував на скандал в УКФ та розповів про кризу в управлінні
Він вважає, що в УКФ давно назрівала криза щодо системи підходів управління.
17:55
відеоМи зможемо пояснити, чому купували вугілля у Росії: Порошенко про допит в СБУ
П’ятий президент та лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко вийшов з трьохгодинного допиту в СБУ та розповів, що сам попросив про зустріч в СБУ і обіцяє обґрунтувати купівлю вугілля з Росії у 2014-2015 роках.
17:43
РНБО прийняло рішення щодо розвитку авіабудівельної галузі
На засіданні Ради нацбезпеки і оборони прийняли рішення щодо розвитку авіабудівельної галузі в Україні на найближчі роки.
17:38
У "Київтеплоенерго" знову прийшли прокурори і податківці
Працівники Печерської окружної прокуратури разом із податковою міліцією прийшли до КП "Київтеплоенерго", щоб отримати документи на підтвердження взаємовідносин з окремими контрагентами підприємства.
17:33
Путін каже, що є можливість завантажувати українську ГТС і далі, але "потрібна воля Києва"
Росія має намір за 10 років наростити постачання газу в Європу на 50 млрд кубометрів, за словами Путіна, є можливість завантажувати ГТС України у майбутньому навіть після завершення терміну дії нинішнього контракту на транзит, але "потрібна добра воля зі сторони українських партнерів".
17:23
В Україні перевірять усіх, хто під санкціями США – Данілов
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що українські спецслужби перевірять усіх 134 громадян України, які знаходиться під санкціями США.
17:20
Гривня ослабла до євро на закритті міжбанку
4 червня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 27,24 - 27,24 гривні.
17:19
Україна відкинула пропозицію Ірану про $150 тисяч компенсації родинам жертв збиття МАУ
На переговорах у Києві, що відбулись днями, іранська делегація повідомила про готовність до виплати компенсацій українським родинам загиблих у катастрофі МАУ в розмірі 150 тисяч доларів за кожного загиблого, однак Україна відкинула цю пропозицію.
17:17
Деолігархізація не закінчиться одним законом – Данілов
Для проведення деолігархізації, окрім основного закону, необхідно буде ухвалити 11 нормативно-правових актів, включно з іншими законами. Для їх розробки президент дав два тижні.
17:15
ЄС закрив небо для авіакомпаній із Білорусі
Рада ЄС затвердила рішення заборонити білоруським авіаперевізникам польоти у повітряному просторі ЄС та використовувати аеропорти країн Євросоюзу.
17:09
"Дочка" "Нафтогазу" відмовилась від держкомпенсації за обслуговування "труби Медведчука" – ЗМІ
"Укртранснафта" відмовилась від державної компенсації за тимчасове відповідальне зберігання арештованого майна ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс", у тому числі - об'єктів лінійної частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок".
17:08
список 20 ексчиновників уже покидають маєтки у Конча-Заспі і Пущі-Водиці – Данілов
Станом на 4 червня 20 колишніх чиновників уже покидають державні дачі у Конча-Заспі і Пущі-Водиці під Києвом.
16:58
Британія та ЄС почали розслідувати можливі зловживання Facebook на ринку
Антимонопольні органи Британії та Євросоюзу почали в один день розслідування щодо монопольного становища Facebook на ринку, зокрема у частині зловживань зібраними у користувачів даними.
16:57
В Україні не лишилося жодного "вора в законі" – Данілов
В Україні з 34 "ворів у законі" не лишилося жодного, а кримінальних авторитетів залишилося 42 зі 111-ти, зафіксованих на початок року, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов. 
16:43
Міжнародна асоціація повітряного транспорту засудила заборону агентства ЄС літати над Білоруссю
Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) засудила рішення Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) заборонити авіакомпаніям з ЄС літати над Білоруссю.
16:40
Путін – Україні: Якби дружили з РФ, отримали б дешевий газ, як Білорусь
Президент Росії Володимир Путін натякнув, що якщо б в України з РФ були хороші відносини, то Україна би купувала дешевий газ і отримувала би більше за його транзит.
16:36
фотоСБУ затримала росіянина, якого розшукував Інтерпол за тяжкі злочини
Контррозвідники СБУ викрили громадянина РФ, який знаходився у міжнародному розшуку з грудня і за даними Інтерполу підозрюється у вчиненні тяжких злочинів у складі організованого злочинного угрупування.
16:36
У Харкові евакуюють 14 лікарень: повідомили про мінування
У Харкові евакуюють персонал і пацієнтів 14 лікарень у зв’язку з повідомленням про замінування.
16:35
Ребров іде з угорського "Ференцвароша"
Угорський футбольний клуб "Ференцварош" повідомив про припинення співпраці з головним тренером Сергієм Ребровим.
16:32
Литва звинуватила Білорусь у спробі затримати авто з диппоштою на кордоні
Міністерство закордонних справ Литви заявило про спробу білоруських чиновників затримати автомобіль з дипломатичною поштою на кордоні.
16:25
У МОЗ розповіли, як визначити повторне інфікування COVID-19
У Міністерстві охорони здоров'я визначилися, як діагностувати повторний випадок захворювання на коронавірусну хворобу.
16:21
Путін заявив про завершення укладання першої нитки "Північного потоку-2"
Президент Росії Володимир Путін заявив, що 4 червня завершилось укладання труб по першій нитці газопроводу "Північний потік-2".
16:11
На балансі Укрзалізниці знайшли двох ведмедів, тепер вони емігрують
На балансі Запорізької дитячої залізниці виявили двох ведмедів, тепер Укрзалізниця передасть їх зоопарку у Нідерландах.
15:54
В Операторі ГТС занепокоєні вкрай низьким рівнем розрахунків облгазів
Рівень розрахунків облгазів за відібраний у лютому на власні потреби газ становив менше 1,3%.
15:53
Поліцейського, який знущався з двох юнаків, викрили на новому катуванні
Патрульному поліцейському, який знущався з двох юнаків на Житомирщині, повідомили про підозру у новому катуванні.
15:51
Корпорація НЕФКО зупиняє інвестиції у нові "зелені" проєкти через дії уряду
Північна екологічна фінкорпорація (НЕФКО) заявила про зупинку інвестицій у нові проєкти "зеленої" енергетики через борги, спроби уряду ввести акциз на генерацію та зменшити "зелений" тариф для вже погоджених проєктів.
15:50
Авто з журналістами підірвалося на міні в Азербайджані, троє загиблих
В азербайджанському Кельбаджарі троє людей загинули в результаті підриву на міні, четверо поранені, двоє із загиблих – співробітники ЗМІ.
15:26
Скандал із трансплантаціями у Болгарії: "племінники" з України віддавали нирки багатим "дядечкам"
У Болгарії розгорівся скандал після того, як стали відомо, що державна лікарня виконувала операції з пересадки органів, ймовірно, з порушенням законодавства.
15:25
Хмельницький, Козак, Мазепа: куди радять інвестувати українцям та де самі зберігають гроші
Економічна правда шукала які інструменти можуть підійти для інвестора-початківця. Відповідають гендиректор інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа, засновик UNIT.City Василь Хмельницький, президент інвестиційної групи "Універ" Тарас Козак.
15:23
карта У Києві обмежать рух через велодень
5 червня у столиці обмежать рух на низці вулиць у зв’язку з проведенням Всеукраїнського велодня.
15:19
Кримськотатарський канал ATR отримає фінансування з держбюджету
Телеканал ATR отримає фінансування з державного бюджету після перемоги в оголошеній закупівлі на створення та поширення інформаційного продукту на телебаченні кримськотатарською або іншими мовами для аудиторії корінних народів.
15:17
Українські компанії експортуватимуть дрібну рогату худобу до Кувейту
Україна і Кувейт погодили новий ветеринарний сертифікат на експорт дрібної рогатої худоби - відповідне рішення цього тижня ухвалили компетентні органи двох держав.
15:16
Вакцинація через "Дію": влада Києва збільшила кількість медичних бригад
Цими вихідними 24 вакцинальні бригади робитимуть щеплення у столичному Центрі вакцинації проти COVID-19.
15:05
В українських ПСГ запасів газу на 13% менше минулорічних
Рівень газу в українських підземних сховищах (ПСГ) станом на початок червня досягнув 15,5 млрд кубометрів - це на 22% вище, ніж в середньому на цю дату протягом останніх 5 років.
15:04
МОЗ повідомив, скільки вакцин проти COVID-19 довелося утилізувати
У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що станом на 30 травня утилізували 742 дози вакцини в рамках вакцинації проти COVID-19.
14:50
Посли G7 обговорили з керівництвом "Енергоатому" корпоратизацію компанії
Посли G7 зустрілися з керівництвом "Енергоатому" та підкреслили потребу в лібералізованому, конкурентному ринку електроенергії та корпоратизації "Енергоатому" відповідно до принципів ОЕСР.
14:41
Протасевича примусили до свідчень тортурами – Тихановська
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявляє, що співзасновник білоруського опозиційного телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич дав інтерв'ю телеканалу ОНТ під тиском і тортурами.
14:41
У травні ціни на продовольство стрімко зросли, найвищі за 10 років – ООН
Ціни на продовольство у травні зросли на 4,8% та зазнали найбільшого місячного зростання з 2010 року, це спричинено подорожчанням олії, цукру та зернових у світі.
14:41
Кличко розповів, чи будуть цьогоріч працювати пришкільні табори у Києві
Але зауважив, що у червні всі заклади позашкільної освіти будуть працювати за графіком. 
14:25
У Сенаті Чехії заявили, що Земан не здатний обіймати посаду президента
Комітет Сенату Чехії у закордонних справах, оборони та безпеки заявив, що президент Мілош Земан не може займати свою посаду, і запропонував позбавити його цієї посади.
14:18
"Ваш родич у важкому стані із COVID": шахрая засудили до трьох років
Лозівський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 49-річного чоловіка за фактом шахрайства, який дзвонив людям, що нібито їхні рідні перебувають в лікарні у важкому стані через COVID-19 і вимагав грошей.
14:00
Поки лише у 2 країнах: Twitter запустив платну підписку
Twitter у четвер оголосив про запуск платної підписки Twitter Blue, яка надає користувачам ексклюзивні функції.
13:53
Кулеба про ТКГ: Лукашенко не виправдав довіри, є різні альтернативи Мінську 
У Києва є різні пропозиції щодо заміни Мінська як майданчика для переговорів Тристоронньої контактної групи, але нове місце мають підтримати Росія та ОБСЄ. 
13:50
Порошенко прибув на допит до СБУ в справі про держзраду Медведчука
П’ятий президент та лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко з’явився на допит в СБУ як свідок у справі за підозрою нардепів ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака у державній зраді.
13:40
Путін не буде говорити про Білорусь на зустрічі з Байденом
Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна заявив, що той не планує спеціально піднімати тему Білорусі в ході зустрічі з лідером США Джо Байденом.
13:39
До Венеції вперше з початку пандемії прибув круїзний лайнер
Круїзний лайнер прибув до Венеції вперше з початку пандемії коронавірусу, хоча тепер такі кораблі не можуть заходити в історичний центр міста через заборону.
13:37
"Зелена" енергетика є пріоритетом у перемовинах зі Світовим банком
Питання "зеленої" енергетики є одним з основних у перемовинах України зі Світовим банком, уряд розглядає зміни до умов ринку для уникнення боргів перед генерацією у майбутньому.
13:37
Фото, відео, оновленоНа Волинській митниці викрили масштабну корупцію: знайшли $700 тисяч
Державне бюро розслідувань викрило масштабну корупцію на Волинської митниці – за хабарі пускають через державний кордон вантажі без сплати митних платежів.
13:28
фотоДвоє німців незаконно перетнули кордон, бо думали, що Україна в Євросоюзі - ДПСУ
Прикордонники Львівського загону затримали двох громадян Німеччини, які не велосипедах незаконно перетнули кордон з Польщі.
13:12
Кремль: Поки немає пропозицій від Києва щодо зустрічі президентів
У Кремлі заявили, що поки що не отримали від Києва конкретних ділових пропозицій щодо можливої ​​зустрічі президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна.
13:10
Зміна клімату створює ризики для стабільності фінансової системи – МВФ
Зміна клімату створює серйозні ризики для стабільності фінансової системи.
13:07
Частина лікарень відновить планові госпіталізації та операції пацієнтів – Ляшко
Частина державних лікарень не будуть приймати хворих на COVID-19 та відновлять надання планової медичної допомоги іншим хворим.
12:53
Путін перекрив шлях до виборів потенційним конкурентам
Президент Росії Володимир Путін підписав так званий закон проти Фонду боротьби з корупцією, який забороняє брати участь в різних виборах, в тому числі і президента, людям, причетним до діяльності "екстремістської" або "терористичної" організації.
12:50
"Укравтодор" заявляє про скорочення збитковості завдяки "Великому будівництву"
Компанії "Укравтодору" у 2020 році скоротили збитки у більш ніж 16 разів - у відомстві заявили, що одним із ключових факторів збільшення прибутковості стала реалізація програми "Велике будівництво".
12:40
COVID у Києві: понад 560 нових заражень, 11 померлих
У Києві за добу 3 червня виявили 566 нових хворих на коронавірус, померли 11 людей, одужали 3334 людини.
12:21
Перший віце-прем'єр розповів, коли уряд планує внести до Ради програму дій
Кабмін наприкінці червня планує внести до Верховної Ради програму дій.
12:19
Посли ЄС схвалили заборону для білоруських літаків приземлятися в аеропортах Євросоюзу – ЗМІ
Посли Євросоюзу схвалили запровадження заборони для білоруських літаків приземлятися в аеропортах країн ЄС.
12:02
Фонд розглядає збільшення суми гарантування до 800 тисяч
Фонд гарантування вкладів фізосіб очікує на збільшення гарантованої суми до 600 тисяч грн з 2023 року, проте не відмовляється від її збільшення у майбутньому до 800 тисяч грн залежно від фінансового стану Фонду.
11:56
Хмари, дощі, сонце і несміливе потепління - чого чекати на вихідних
У вихідні на українців чекає дощова, але тепла погода.
11:54
Ляшко: Вакцин достатньо, щоб вакцинувати всіх військовослужбовців
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявляє, що в Україні вже достатньо вакцин проти COVID-19 для того, щоб вакцинувати всіх українських військовослужбовців.
11:49
фотоПереходила колію в навушниках: на Львівщині потяг насмерть збив жінку
На Львівщині після наїзду потяга загинула 33-річна жінка – вона в навушниках переходила колію в невстановленому місці.
11:45
152 дитини загинули за роки війни на Донбасі
152 дитини загинули та ще 146 отримали поранення за період збройної агресії Росії на Донбасі.
11:41
У липні проведуть індексацію пенсій ще для 1 мільйона українців – міністр
У 2021 році пенсії на 11% проіндексували для 8 млн пенсіонерів, у липні проведуть індексацію ще для 1 млн пенсіонерів.
11:35
В Україну повернувся капітан судна, якого 5 років утримували на Шрі-Ланці
Український капітан судна Avant Garde Генадій Гаврилов, якого 5 років утримували на Шрі-Ланці, повернувся в Україну.
11:11
Курс валют на 4 червня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
4 червня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,30 - 27,32 гривні.
10:57
Батько Протасевича припускає, що його "напічкали" психотропами заради "зізнань"
Батько затриманого в Білорусі засновника "Nexta" Романа Протасевича Дмитро Протасевич вважає, що його син визнав за собою "провину" або через погрози і тортури, або під дією психотропних речовин.
10:55
В РФ заявили про плани виробляти "Спутник V" в Угорщині
Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ) веде переговори з Угорщиною про виробництво в країні російської вакцини від коронавірусу "Спутник V".
10:47
Укрзалізниця запустила 11 поїздів до Чорного і Азовського морів
АТ "Укрзалізниця" на червень призначила 11 додаткових поїздів у напрямку Чорного  і Азовського морів.
10:43
У Одесі відкриють три нових центри вакцинації проти COVID-19
Локації працюватимуть лише в неділю з 9 до 17 години.
10:35
фото, оновленоЕкснардеп "Партії регіонів" Левченко повернувся в Україну
Колишній народний депутат від Партії регіонів Микола Левченко виграв позов в Європейському суді з прав людини і вже повернувся в Україну.
10:34
У Греції почалася вакцинація від коронавірусу в таборах мігрантів
Греція почала вакцинувати від коронавірусу прохачів притулку у таборах мігрантів.
10:18
Міненерго хоче зробити аукціони з продажу електроенергії обов’язковими
У Міністерстві енергетики розробляють законопроєкт, яким усіх учасників ринку електроенергії зобов’яжуть вийти на електронні торги на біржу – це убезпечить виробників від викривлень ціни.
09:53
Справа про шахрайство: суд арештував ексзаступника голови ОДА, застава - більше 4 млн
Суд арештував ексзаступника голови Чернігівської ОДА, якого підозрюють у шахрайстві.
09:39
фото, відеоCерія вибухів прогриміла на складах боєприпасів у Сербії
У ніч на п'ятницю в районі сербського міста Чачак прогриміли вибухи на складах боєприпасів.
09:31
Фірма з орбіти сина Януковича володіє частиною елітного бізнес-центру в Москві – "Схеми"
Журналісти виявили компанію, пов’язану із сином експрезидента Віктора Януковича Олександром, яка є власницею частини елітного бізнес-центру Atlantic у Москві та земельної ділянки під ним.
09:22
Гривня продовжує зміцнюватися до євро
Національний банк не змінив офіційний курс гривні до долара, встановивши його на 4 червня на рівні 27,34 гривні.
08:56
Вакцинація в Україні набирає оберти: понад 50 тисяч щеплень за день
3 червня в Україні зробили 50 840 щеплень проти COVID-19: одну дозу вакцини отримали 46 868 людей, другу дозу вакцини – 3 972 людини.
08:33
В Орбана заявили про готовність до зустрічі з Зеленським: рішення за Києвом
Міністр-керівник адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив про готовність Віктора Орбана зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським.
08:21
За добу в Україні виявили 2 266 хворих на COVID, найбільше у Києві
За добу 3 червня в Україні зафіксували 2 266 нових випадків захворювання на COVID-19, госпіталізували 963 особи, померли 95 хворих, одужала 8 291 особа. 
08:00
Головні новини четверга і ночі: вакцини від Штатів, “податок на Google”
США поділяться 25 мільйонами доз COVID-вакцин, Рада ухвалила законопроєкт, який зобов'яже інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки – актуальні новини 3 червня.
07:44
Окупанти обстріляли Піски з мінометів
Станом на 7 ранку 4 червня на Донбасі зафіксували одне порушення припинення вогню з боку окупантів.
07:22
Reuters: У США підвищили пріоритет розслідування атак програм-вимагачів
Міністерство юстиції США після злому Colonial Pipeline і збитку, завданого кіберзлочинцями, підвищило пріоритет розслідування атак програм-вимагачів до рівня тероризму.
06:58
Україна опинилася на 2 місці у Європі за кількістю нових смертей від COVID
За добу 2 червня у світі виявили 474 555 нових хворих на COVID-19.
06:11
У світі зробили понад 2 мільярди щеплень
У світі зробили 2 002 917 476 щеплень від COVID-19.
05:35
Лід в Арктиці тоншає вдвічі швидше, ніж вважалося — дослідження
Морський лід в прибережних районах Арктики тоншає вдвічі швидше, ніж вважалося раніше.
04:46
Facebook відмовиться від особливих правил щодо політиків після бану Трампа — The Verge
Соцмережа Facebook планує покласти край своїй політиці, яка в основному захищає політиків від правил модерації контенту, які застосовуються до інших користувачів.
03:58
Байден розширив заборону інвестувати в китайські компанії — у списку Huawei
Президент США Джо Байден розширив "чорний список" китайських фірм до 59 компаній, зокрема Huawei – вони закриті для американських інвесторів через їх зв'язки з "військово-промисловим комплексом" Пекіна.
03:18
Парламент Чехії не зміг винести вотум недовіри прем'єру Бабішу
Чеський парламент не зумів винести чинному прем'єр-міністру країни Андрею Бабішу  вотум недовіри.
02:40
JBS повністю відновив роботу після кібератаки
В американській м’ясопереробній компанії JBS USA оголосили, що всі її глобальні об'єкти повністю готові до роботи після кібератаки, яку, як вважається, здійснили російські хакери.
02:04
Литва дислокує додаткові сили на кордоні з Білоруссю
Литва дислокує додаткові сили на кордоні з Білоруссю.
01:07
В Ірані загасили пожежу на найбільшому в країні нафтопереробному заводі
В Ірані загасили пожежу на найбільшому в країні нафтопереробному заводі Tondguyan.
00:22
Італія відкриває вакцинацію для підлітків
Італія відкрила вакцинацію проти COVID-19 для всіх людей від 12 років – після того, як минулого тижня Європейське агентство з лікарських засобів схвалило вакцинацію Pfizer / BioNTech для дітей у віці від 12 до 15 років.