4 жовтня 2019

Архів

Публікації

Рада ухвалила Закон про оренду державного майна. Чому це стосується кожного

Що зміниться в процедурі надання державного та комунального майна в оренду, та який зиск від цього громадянам та бізнесу.

Макрон, Сенцов і демарш Києва: як пройшла сесія ПАРЄ без участі України

Якими бачать у Страсбурзі наслідки повернення Росії до Асамблеї, та чи мало вплив на інших депутатів рішення України бойкотувати осінню сесію?

Любов, "Шайба", Трускавець. Що відбувається на одній з найстаріших дискотек України

Що таке "гаряча путівка" в Трускавці, чому коханців називають "пожежними", і як на прикарпатському курорті зупинився час. (рос.)

Гривня повертається на місце. З чим пов'язані гойдалки на валютному ринку

Що відбувалось з курсом валют в останні два дні і чому це закономірний процес.
Колонки

Підняти імунітет? Як і чи треба це робити

Як з голочки: чому потрібен яскравий колір легкій промисловості

Зима близько. Топ-10 критичних факторів для енергобезпеки України

Громади та сім їх страхів. Що в обігу сільгоспземель лякає ОТГ та як цьому запобігти?

SOS, або Врятуйте український бізнес!

Новини
23:59
20 млн Укрзалізниці: Суд обрав домашній арешт для екс-нардепа Іщенка
Вищий антикорупційний суд обрав колишньому народному депутату від БПП Валерію Іщенку, підозрюваному у справі про заволодіння 20 млн грн Укрзалізниці, запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
23:17
Демократи хочуть з'ясувати, чи не причетний Пенс до тиску на Зеленського
Палата представників вимагає, щоб віце-президент США Майк Пенс надав їм документи, з яких було б ясно, чи допомагав він президенту Дональду Трампу тиснути на Україну щодо Джо Байдена.
22:50
Кіберполіція виявила хакера, який зламав більше 2 тис. комп’ютерів українців
Кіберполіція викрила чоловіка, який хакнув більше двох тисяч комп’ютерів українців.
22:13
Листування американських дипломатів: Україна мала визнати втручання у вибори в США
США готували заяву від імені президента України Володимира Зеленського, в якій йшлося б про готовність України провести розслідування щодо колишнього віце-президента США Джо Байдена та можливого втручання України у вибори 2016 року на боці кандидатки від демократів Гілларі Клінтон.
21:44
Новини 4 жовтня: аварійна посадка Ан-12, новий склад ЦВК, прослушка для НАБУ
Літак Ан-12 здійснив аварійну посадку поблизу Львова, Рада затвердила новий склад ЦВК, Рада дала право на прослушку НАБУ і ДБР, але закріпила імунітет нардепів — новини, які були актуальні 4 жовтня.
21:26
Трамп хоче, щоб Палата представників скоріше проголосувала за імпічмент
Президент США Дональд Трамп вимагатиме провести голосування в Палаті представників з питання імпічменту до того, як Білий дім надасть всі документи, які вимагають демократи.
21:12
Голова ЦВК: Вибори в ОРДЛО - це питання до Ради
Новообраний голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко вважає, що питання проведення виборів на тимчасово окупованій території України потребує законодавчого забезпечення.
20:28
Трамп розкритикував Радіо Свобода та Голос Америки: хоче їх замінити
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп вчергове розкритикував американські медіа та запропонував створити власну новинну мережу Білого дому.
20:01
Волкер у Конгресі: Трамп вважав Україну корумпованою країною з "жахливими людьми"
Президент США Дональд Трамп не хотів зустрічатися з новим президентом України Володимиром Зеленським, вважаючи Україну корумпованою країною.
19:50
фотоСБУ затримала таксиста-сепаратиста, який агітував за "русскій мір"
На Дніпропетровщині Служба безпеки України затримала таксиста, який позиціонував себе як прихильник "російського козацтва", російської православної церкви, монархізму та агітував за відділення області від України.
19:21
Спецрадник глави Єврокомісії назвав контроль над кордоном умовою виборів на Донбасі
Спеціальний радник голови Єврокомісії з питань України Ельмар Брок заявив, що перш ніж на Донбасі відбудуться місцеві вибори, Україна повинна отримати контроль над кордоном.
19:04
Флеш-моб Зеленського: Більше 1700 повідомлень, в НАБУ обіцяють опрацювати всі
За останні два тижні в Національне антикорупційне бюро корупцію надійшло понад 1700 звернень про можливу корупцію.
19:03
Екс-нардепу Микитасю призначили заставу 5,5 млн
Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід народному депутату України 8-го скликання Максиму Микитасю (група "Воля народу") у вигляді застави в сумі 5,5 млн грн.
18:25
Рада ухвалила програму діяльності уряду
Верховна Рада затвердила програму діяльності уряду на наступні 5 років - у ній перераховано низку реформ у різних сферах та показники, яких Кабмін має досягти.
18:17
США скасовують візи для громадян Польщі
Президент США Дональд Трамп заявив журналістам у п’ятницю, що офіційно дозволив включити Польщу в американську програму скасування віз.
18:06
Нардепи знову проігнорували законопроект щодо незаконного збагачення
Народні депутати знову не розглянули в другому читанні президентський законопроект про покарання за незаконне збагачення, внесений до порядку денного засідання 3 жовтня.
17:38
НАЗК відкриває декларації військових прокурорів з 2017 року
Національне агентство з питань запобігання корупції відкриє доступу до декларацій військових прокурорів.
17:24
Джонсон попросить ЄС продовжити Brexit, якщо до 19 жовтня не буде угоди
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відправить лист до Європейського Союзу з проханням про відтермінування Brexit, якщо до 19 жовтня не буде укладено угоду про вихід з Брюсселем.
17:17
Пашинський: Спроба посадити мене в тюрму – це помста Портнова
Народний депутат Верховної Ради 5-8 скликань Сергій Пашинський називає поновлення кримінальної справи щодо нього "помстою" екс-заступника глави АП часів Януковича Андрія Портнова.
17:17
Білорусь і Україна обговорюють альтернативні шляхи постачань енергоресурсів
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що уряди України та Білорусі обговорюють альтернативні шляхи постачання енергоресурсів.
17:03
ЦВК очолив Діденко, який був у попередньому складі комісії
Центральна виборча комісія обрала своїм головою Олега Діденка, який був членом комісії у попередньому складі Центрвиборчкому.
17:00
Гончарук: у Кабміну багато планів, бізнес йому - хвилюють податкові зміни і закритість уряду
Напередодні представлення програми дій в парламенті прем’єр-міністр Олексій Гончарук зустрівся з бізнесом у КВЦ "Парковий" і окреслив основні плани уряду.
16:49
В "Слузі народу" розповіли, що буде з обшуками і прослуховуванням нардепів
Фракція "Слуга народу" планує прописати порядок затримання, обшуку і прослуховування народних депутатів окремим законопроектом, згідно з яким такі слідчі дії повинен буде узгодити генпрокурор і дозволити суд.
16:18
фотоПеревели до СІЗО підозрюваного у вбивстві, який відсиджувався в психлікарні
Суд вирішив перевести з психіатричного закладу до СІЗО підозрюваного у вбивстві байкера – віце-чемпіона світу з сумо Дмитра Слепченка.
15:59
Кабмін планує знизити рівень аварійності доріг до 30%
Кабінет міністрів планує відремонтувати 24 тисячі кілометрів доріг державного значення та знизити рівень аварійності доріг до 30%.
15:57
фото, оновлено від 13.07У лікаря вилучили майже мільйон доларів, оголошено підозру
В результаті обшуків у завідувача відділення трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології імені Шалімова вилучили приблизно мільйон доларів готівки, йому оголошено підозру.
15:56
Сумська міськрада: "Формула Штайнмаєра" легітимізує окупацію
Депутати Сумської міськради виступають за недопущення імплементації "формули Штайнмаєра" і спрямували відповідне звернення президенту Володимиру Зеленському. Вони пропонують організувати Національний круглий стіл.
15:42
Співвласник "Нової пошти": Влада ускладнює життя мільйону підприємців
Президент "Спілки українських підприємців" та співвласник "Нової Пошти" В’ячеслав Климов заявив, що окремі законодавчі ініціативи влади ускладнюють життя мільйону українських підприємців.
15:30
Лукашенко після зустрічі з Зеленським: Ми не хочемо проти когось дружити
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що чим тісніші будуть стосунки з Україною, тим більше будуть тиснути на обидві держави.  
15:22
Глави МЗС Євросоюзу зустрінуться з Пристайком в Люксембурзі
Глави МЗС ЄС зустрінуться з українським колегою Вадимом Пристайком на полях Ради Євросоюзу, яка 14 жовтня відбудеться в Люксембурзі.
15:01
Зеленський натякнув, що білоруси ближчі до українців, ніж до росіян
Президент Володимир Зеленський під час виступу на другому форумі регіонів у Житомирі натякнув, що білоруси скоріше ближчі до українців, ніж до росіян.
14:53
ДБР оголосило підозру Пашинському 
Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру народному депутату Верховної Ради 5-8 скликань Сергію Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.
14:39
відеоШаройко, якого засудили в Білорусі, вже вдома – Зеленський
резидент: "Іще один український в’язень, журналіст Павло Шаройко, засуджений у Білорусі до 8 років, був помилуваний і вже вдома в Україні!".
14:20
Рада дала право на прослушку НАБУ і ДБР, але закріпила імунітет нардепів
Верховна Рада ухвалила в цілому проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства", що в тому числі дає право НАБУ і ДБР на незалежну прослушку.
14:18
У постраждалих в аварії літака під Львовом численні переломи, їх стабілізують
Троє постраждалих унаслідок аварійної посадки літака Ан-12 у п'ятницю вранці перебувають у важкому стані, двох із них вже прооперовано в міській клінічній лікарні №8 міста Львова.
14:08
Україна та Білорусь підписали контракти на понад півмільярда доларів
Українські та білоруські підприємства підписали контракти на більш ніж півмільярда доларів.
13:52
Зірвалася поїздка до Каліфорнії: США не дали візи російським дипломатам
Представники російського зовнішньополітичного відомства не змогли взяти участь у форумі "Діалог Форт-Росс" у США цього тижня через невидачу їм американських віз.
13:22
Вихідні будуть з дощем, а понеділок – з мокрим снігом
На вихідних очікується холодна погода, з нічними морозами і дощем, у понеділок на півночі і заході прогнозують мокрий сніг.
13:12
Голова Верховного суду: у Зеленського є час на Тома Круза, а на мене – ні
Голова Верховного суду Валентина Данішевська скаржиться, що не може поспілкуватися із президентом Володимиром Зеленським щодо його політики по відношенню до суду.
13:01
У Кремлі кажуть, що були б раді обміну "всіх на всіх"
У Росії заявляють, що зацікавлені в обміні затриманими з Україною за формулою "всіх на всіх", робота в цьому напрямку триває.
12:53
Документообмін між Кабміном і Радою хочуть зробити електронним вже цього року
Кабінет міністрів планує до кінця цього року перевести документообмін між Парламентом та Кабінетом міністрів в електронну форму.
12:35
Названа дата нових газових консультацій Єврокомісія-Україна-РФ
Тристоронні газові переговори між Єврокомісією, Україною та Росією заплановані на 28 жовтня.
12:34
Більшість українців не хочуть легалізації казино – опитування
Більшість українців проти легалізації в Україні грального бізнесу.
12:33
Труба: Порошенко намагається прив'язати до ДБР "російський слід"
Державне бюро розслідувань не зверталося до до Російської Федерації для отримання правової допомоги у кримінальних провадженнях, де фігурує п’ятий президент України Петро Порошенко.
12:06
Курс валют на 4 жовтня: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
4 жовтня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,57 - 24,62 гривні за долар.
12:03
Волкер попереджав Джуліані, що Луценко не заслуговує на довіру – ЗМІ
Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер, доповідаючи у Конгресі,.заявив, що колишній генпрокурор України Юрій Луценко є ненадійним джерелом інформації.
11:56
фотоЄ дві версії чому впав літак під Львовом, поліція відкрила провадження
Літак Ан-12 міг здійснити аварійну посадку поблизу Львова через помилку пілота або через брак пального, поліція відкрила кримінальне провадження.
11:54
Офіційні особи США лобіювали інтереси Mastercard і Visa в ряді країн, включаючи Україну
Торгові представники США на прохання Mastercard і Visa в кінці минулого року переконали Індонезію послабити правила, що регулюють її нову внутрішню платіжну систему.
11:46
доповнено ГПУ переглядає провадження щодо Злочевського і Burisma, членом ради директорів якої був син Байдена
Генпрокуратура проводить аудит старих проваджень і перегляне усі кримінальні провадження, зокрема, і ті, які стосувалися компанії Burisma, членом ради директорів якої був Гантер Байден, син віце-президента США Джо Байдена.
11:33
Очільниця МОН хоче змінити академічні стипендії
Потрібно збільшити розмір академічної стипендії, але скоротити кількість її одержувачів.
11:22
Рада затвердила новий склад ЦВК від Зеленського
Верховна Рада затвердила кандидатури 17 членів Центральної виборчої комісії, подані президентом Володимиром Зеленським.
11:19
В’ятрович побачив прояви "малороса" в Зеленському
Колишній директор Інституту національної пам’яті про президента: "Його культурні підходи - абсолютно малоросійські і дуже далекі від розуміння української культури. Чи Зеленський малорос як президент – поки що рано казати".
11:01
Порошенко: Я почув заклик Зеленського
Нардеп Петро Порошенко заявляє, що почув заклик президента Володимира Зеленського до єдності і готовий допомагати у реалізації Мінських домовленостей.
10:47
У податковій пояснили, чому закон про "кешбек" виключає шахрайство з чеками
У податковій запевняють, що закон про "кешбек", згідно з яким покупці зможуть звертатися зі скаргами до Податкової про "неправильний" чек, виключає можливість для маніпуляцій і не зашкодить бізнесу.
10:43
фотоДенісова звернулася до Москалькової через стан двох ув'язнених українців
Українська уповноважена з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської омбудсменки Тетяни Москалькової щодо стану українців Рефата Алімова й Олександра Шумкова.
10:35
Порошенко долучив до свого захисту відомого російського адвоката
Відомий російський адвокат Ілля Новіков долучається до захисту п’ятого президента України Петра Порошенка в низці кримінальних справ.
09:51
Глава посольства США вважав "божевільною" відмову Трампа від допомоги Україні
Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважав "божевільним" рішення про затримку військової допомоги для країни.
09:45
фото, доповнено У літака Ан-12 закінчилось пальне, 5 загиблих – міністр
Літак Ан-12 аварійно сів поблизу Львова через закінчення пального, 5 осіб загинули.
09:31
Офіційний курс: гривня трохи знизилася до долара та євро
Національний банк знизив офіційний курс гривні на 3 копійки, встановивши його на 4 жовтня на рівні 24,88 гривні за долар.
09:12
Із 2020 року російськомовні школи перейдуть на українську – міністр
Ганна Новосад: "Російськомовні школи ще є. Але з вересня 2020 року такі школи переходять на українську мову навчання... А школи з мовами нацменшин, які належать до мов Євросоюзу, – з вересня 2023 року. І все одно буде зберігатися можливість вивчати свій предмет – рідну мову".
08:48
фотоЛітак Ан-12 здійснив аварійну посадку поблизу Львова: є загиблі
Транспортний літак Ан-12 зник з радарів при заході на посадку, а пізніше аварійно сів неподалік від Львова. За попередніми даними, є загиблі.
08:35
Найкращого співробітника спецслужби Естонії посадили за шпигунство на РФ
В Естонії до п'яти років позбавлення волі за співпрацю з російськими спецслужбами засудили колишнього співробітника Поліції безпеки (КаПо) Владіміра Куликова, затриманогов березні цього року.
08:25
Балух розповів, як "тролив" окупантів українським прапором
Визволений із російської в’язниці Володимир Балух розповів, що вивісив український прапор на своїй оселі в Криму, щоб "потролити" російських окупантів.
07:55
Головні новини четверга і ночі: новий секретар РНБО, голосування Ради, допит Козака
Зеленський призначив секретаря РНБО, Верховна Рада взяла за основу закон про столицю Ткаченка, власника "112 Україна" Козака допитали в СБУ — новини, які були актуальні 3 жовтня.
07:15
ООС: один український військовий загинув, 41 обстріл
3 жовтня бойовики 41 раз порушили режим припинення вогню, під час ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав смертельне поранення. 
06:45
Саудівська Аравія дозволить жінкам служити в армії
Міністерство оборони Саудівської Аравії дозволить жінкам вступати до армії в якості солдатів.
06:03
У Конгресі заслухали свідчення Волкера – CNN
Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час свідчень в Конгресі у справі про тиск президента Дональда Трампа на Володимира Зеленського заявив, що просив українське керівництво не втручатись у внутрішню політику Сполучених Штатів.
05:20
Україна в ОБСЄ закликала Росію піти з Донбасу
Заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський на засіданні Постійної Ради ОБСЄ заявив, що українська сторона виконала свої зобов’язання перед самітом у Нормандському форматі та чекає на виконання своє частини роботи Росією.
04:24
Трамп відкликав посла в Україні після скарги Джуліані – ЗМІ
Посол США в Україні Марі Йованович була відкликана президентом Дональдом Трампом після скарги особистого адвоката глави держави Рудольфа Джуліані щодо перешкоджання посла розслідувати справу сина Джо Байдена.
03:49
Помічник президента Єрмак має бізнес-зв’язки з росіянином – "Схеми"
Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак співпрацює із росіянином Рахамімом Емануїловим, який має зв’язки з російською владою.
02:55
Питання статусу ОРДЛО не виноситимуть на референдум – депутат "Слуги народу"
Голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко заявив, що законопроект про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей буде розглядатись у комітетах парламенту.
02:44
У США хотіли зобов’язати Україну розслідувати справу Байдена – ЗМІ
Посол США у Європейському Союзі Гордон Сондленд та Курт Волкер, тодішній спецпредставник США з питань України, готували заяву для президента Володимира Зеленського, яка б зобов’язала українську владу розслідувати справу родини Джо Байдена, політичного конкурента президента США Дональда Трампа.
01:52
Джуліані оприлюднив ще одну переписку з Волкером щодо України
Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані опублікував переписку з Куртом Волкером, на той час спецпредставником США з питань України, де підтвердив, що він допомагав організовувати зустрічі Джуліані з Андрієм Єрмаком, помічником президента Володимира Зеленського. 
01:05
Білоруського шпигуна звільнили з-під варти перед зустріччю Зеленського і Лукашенка
Новозаводський суд Чернігова звільнив з-під варти під особисте зобов’язання громадянина Білорусі Юрія Політику, якого звинувачують у шпигунстві на користь своєї країни. 
00:16
"Динамо" видає бліду гру і нічию у матчі з "Лугано"
У другому турі Ліги Європи київське "Динамо" на виїзді зіграло внічию 0:0 зі швейцарським "Лугано".
00:11
ВідеоНаступного тижня плануємо обмін утримуваними – Пристайко
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив, що наступного тижня можливий обмін утримуваними особами.