6 серпня 2021

Архів

Публікації

Рік, що змінив Білорусь: куди прийшов та на чому тримається режим Лукашенка

Протистояння білоруського диктатора зі своїм народом та всім світом ще не завершено. І Україна також не сказала в ньому останнього слова.

Смартфон – за паспортом, блокування "сірих" пристроїв і 6 років за контрабанду: як "слуги" хочуть захистити Україну

На порядку денному знову примусова реєстрація абонентів та відключення смартфонів за IMEI-кодом. Що депутати готують для українців та хто від цього постраждає найбільше?

Що там у кіно: Другий "Червоний" та четвертий "Кендімен", нова стрічка Дмитра Томашпольского, екранізація середньовічної лицарської поеми і ще 2 фільми серпня

Останній літній місяць, що зазвичай розглядається прокатниками як вдалий час для "неліквідних" релізів, насичений прем'єрами довгоочікуваних стрічок, відкладених рік тому внаслідок пандемії.
репортаж

Козел, Растреллі і Розумиха. Життя в українській провінції на прикладі смт Козелець

У CМТ на 8 тисяч жителів – один із найкращих українських соборів 18 століття. Два храми, одна церква, полкова канцелярія і садиба для імператриці. Як це – жити в колишній вотчині легендарної родини Розумовських? Репортаж із Козельця.
Колонки

Як впровадження IT-систем покращить роботу української ГТС

Не існує де-юре. Яким має бути ринок естетичної медицини в Україні

Аптеки, кав'ярні, перукарні – як пандемія впливає на вартість приміщень для бізнесу

Новини
23:39
Білоцерківський суд відповів на звинувачення адвокатів та прокуратури у справі Майдану
У Білоцерківському міському суді пояснили, що судді, які розглядають одну із справ Майдану, дійсно перебувають у відпустці, проте наголошують, що розглянути клопотання про продовження запобіжного заходу обвинуваченим Новотному та Мисливому може одноособово суддя-доповідач. 
22:50
В аеропорту "Жуляни" запрацює пункт вакцинації
У Міжнародному терміналі А аеропорту імені Ігоря Сікорського (Жуляни) відкрили пункт вакцинації від коронавірусу.
22:06
Громадські організації закликають членів ВРП піти у відставку
Низка громадських організацій закликають членів Вищої ради правосуддя подати у відставку, щоб не витрачати кошти платників податків, але просять їх це зробити не раніше вчинення необхідних для впровадження законів про судову реформу дій.
21:31
ЄС може вилучити США з переліку країн, з яких дозволений в'їзд – ЗМІ
Наступного тижня Європейський союз перегляне перелік держав, з яких дозволені несуттєві мандрівки, а також може переглянути присутність Сполучених Штатів у так званому "білому списку".
21:25
Новини економіки: ціни на алкоголь, нелегальне пальне, прибутки банків
Про ціни на алкоголь. У Європейській Бізнес Асоціації заявили, що спроби обмежити місця продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів створять додаткове фінансове обтяження для бізнесу та можуть призвести до зростання цін на продукцію.
21:17
Новини 6 серпня: режим paperless, білоруські чиновники у Токіо
Зеленський запровадив режим paperless – запрацює через 3 місяці, білоруських чиновників, що намагалися ліквідувати Тимановську з Ігор, відправили додому — актуальні новини 6 серпня.
20:50
Двоє фігурантів справ Майдану можуть вийти на волю: Офіс генпрокурора нарікає на суд
У Офісі генерального прокурора повідомили, що двоє обвинувачених у тяжких злочинах під час Революції Гідності 7 серпня можуть вийти на волю через дії суддів Білоцерківського міськрайонного суду Київщини. 
20:17
Київ та Черкаси з'єднає "Інтерсіті"
До кінця 2022 року Черкаси та Київ з'єднає залізничний експрес Інтерсіті. Це стане можливим завдяки реалізації проєкту електрифікації ділянки "Черкаси – ст. імені Тараса Шевченка".
20:07
Польща і Литва закликали розширити санкції проти режиму Лукашенка
Прем’єри Польщі і Литви у спільній заяві закликали держави ЄС збільшити підтримку Литви на тлі кризи з мігрантами, які прибувають з Білорусі, та посилити тиск на режим Александра Лукашенка.
20:05
Курс валют на наступний тиждень: гривня різко зміцнилась
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 11 копійок, встановивши його на 9 серпня на рівні 26,83 гривні.
19:51
ВідеоНАБУ показало, як Чаус домовлявся за хабар: хотів отримати всю суму одразу 
Національне антикорупційне бюро розсекретило частину матеріалів розслідування щодо колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, який вимагав та отримав хабар у 150 тисяч доларів, а потім ховав їх у банки. 
19:23
У Латвії затримали три групи нелегалів з Білорусі
За останніми даними Державної прикордонної служби Латвії, за минулу добу на порушенні латвійсько-білоруського кордону затримано 28 нелегалів з Іраку.
19:18
Кабмін хоче змусити українців доплатити податки за доходи, походження яких не можна пояснити
Кабінет міністрів розробляє законопроєкт, який надасть Державній податковій службі право запитувати в українців походження грошей на придбання цінних активів і, у разі, якщо громадянин не зможе його пояснити, – заплатити податки.
19:15
ДоповненоВРП припинила розглядати дисциплінарні скарги на суддів
Вища рада правосуддя зупинила розподіл між членами ради дисциплінарних скарг, а також скарг на рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді чи прокурора.
18:57
У Києві онук довів до психічного розладу бабусю
Молодик навмисно залякував, принижував, ображав нецензурними висловами свою 72-річну бабусю і вимагав у неї гроші та продукти харчування.
18:56
В результаті лісової пожежі поблизу Афін загинув чоловік
Чоловік загинув в результаті падіння електричного стовпа в районі поблизу столиці Греції Афін, де служби екстреної допомоги борються з сильними пожежами.
18:46
ФотоУкраїнські силовики попередили вбивство американця в США
Державне бюро розслідувань попередило замовне вбивсто американця, яке мав виконати українець в Балтиморі (США). 
18:33
Xiaomi вперше стала лідером з продажів смартфонів у світі
Китайська компанія Xiaomi визнана найбільшим виробником смартфонів у світі за підсумками червня 2021 року.
18:14
фотоЗахоплення Кабміну з гранатою: чоловіка взяли під варту
Ветерану Володимиру Прохничу, який захопив приміщення Кабінету міністрів та погрожував підірвати гранату, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
18:10
Відомий спортивний сайт визнали екстремістським в Білорусі
Спортивний інтернет-ресурс Tribuna.com, всі його сторінки в соцмережах та мобільний додаток білоруський суд визнав екстремістськими. Це трапилось, зокрема, після публікацій про білоруську спортсменку Христину Тимановську, яка попросила міжнародного захисту. 
17:58
Ірпінську колонію знову виставляють на приватизаційний аукціон
Фонд держмайна оголосив, що 27 серпня відбудеться аукціон з приватизації Ірпінського виправного центру (№132), що на Київщині.
17:51
Окупанти обстріляли позиції ЗСУ біля Водяного, втрат немає
Від початку доби зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.
17:44
"Квіти України" стали пам'яткою архітектури: зносити не можна
Міністерство культури та інформаційної політики внесло будівлю "Квіти України", що розташована в Києві, до реєстру державних пам'яток, що забороняє її руйнування або перебудову.
17:34
Гривня на закритті міжбанку зміцнилась
6 серпня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,80 — 26,82 гривні.
17:01
Голова МВС заявив про інтерес організованої злочинності до ринку землі
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що у зв'язку із запуском ринку землі виникають ризики, пов'язані із корупцією та організованою злочинністю.
16:55
Україна відправила у Грецію вогнеборців, щоб допомогли гасити лісові пожежі
Україна відправила у Грецію загін вогнеборців для допомоги в боротьбі з лісовими пожежами.
16:40
МЗС попередило українців у зв’язку з пожежами в Греції та Північній Македонії
Міністерство закордонних справ закликало українців утриматись від відвідин охоплених пожежами територій Греції та Північної Македонії.
16:33
Кабмін стимулюватиме програми вагоно- і локомотивобудування – Шмигаль
Уряд буде стимулювати програми власного вагоно- і локомотивобудування в Україні, також серед пріоритетів - розвиток якісного залізничного сполучення та оновлення рухомого складу "Укрзалізниці".
16:24
фотоНа смітнику знайшли тіло хлопця, яке там заховали друзі 17 років тому
Впродовж кількох днів правоохоронці Підволочиського району спільно із мешканцями громади намагалися розшукати на стихійному сміттєзвалищі рештки юнака, який 17 років тому пішов з дому та не повернувся.
16:16
Колишню одеську в'язницю втретє виставили на аукціон: ціну знизили вдвічі
Повторний приватизаційний аукціон з продажу колишньої одеської в'язниці ("Південна виправна колонія" (№51) не відбувся через відсутність покупців. В'язницю виставили на аукціон втретє.
16:15
Дугарь підозрює, що за нею стежать
Фігурантка справи про вбивство журналіста Павла Шеремета – Яна Дугарь підозрює, що за нею ведеться спостереження.
16:14
Huawei прозвітував про рекордне падіння доходів на тлі санкцій США
Китайський техногігант Huawei Technologies прозвітував про рекордне падіння доходів у першій половині 2021 року (49,56 млрд дол, -30%).
16:14
відео Ми тебе доженемо, ти що безсмертний? – СБУ оприлюднила розмови харківських рекетирів
Служба безпеки оприлюднила докази протиправної діяльності рекетирів, які тримали в страху харківських бізнесменів.
15:55
До 6 років в’язниці: як "слуги" хочуть боротися з контрабандою смартфонів
Народні депутати з фракції "Слуга народу" працюють над законопроєктами, які б протидіяли імпорту "сірих" телефонів та контрабанді – за повторне ввезення смартфонів без митного контролю пропонують позбавляти волі на 6 років.
15:40
фотоУкраїнський військовий шпигував на Росію – СБУ
Контррозвідка СБУ викрила українського військовослужбовця на зборі розвідданих для військової розвідки РФ. Росіян цікавила інформація мобілізаційного характеру.
15:37
Трирічні газові договори уклали 41% тепловиробників-клієнтів Нафтогазу
Близько 41% виробників тепла, що є клієнтами Нафтогазу, уклали з ГК "Нафтогаз Трейдинг" трирічні контракти на постачання газу за ціною 7,42 грн/кубометр.
15:36
Брату Навального дали рік умовно
Преображенський суд Москви засудив брата опозиційного політика Олексія Навального – Олега Навального до року позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік у так званій "санітарній справі".
15:33
"Податкова амністія": у Нацбанку пояснили, як декларувати кошти та банківські метали
На виконання програми добровільного декларування, або так званої "податкової амністії" учасники повинні відкрити в банку спеціальний рахунок, на який переказати готівкові кошти та банківські метали.
15:32
фотоУкраїнський каратист завоював бронзу на Олімпіаді в Токіо
Український каратист Станіслав Горуна став бронзовим призером Олімпійських Ігор у Токіо.
15:22
Участь на саміті Кримської платформи підтвердили 33 учасники з різних країн
На саміті Кримської платформи в Києві 23 серпня візьмуть участь понад три десятки країн.
15:18
фото Британські винищувачі у Румунії підняли через літак РФ над Чорним морем
Британські винищувачі Typhoon, що базуються в Румунії, були підняті в небо у відповідь на політ російського літака в повітряному просторі НАТО над Чорним морем.
15:16
Зеленський підписав закон, який криміналізує незаконний видобуток корисних копалин
Президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин, який Рада ухвалила 15 липня 2021 року.
15:00
У Молдові затвердили склад нового уряду Наталії Гаврилиці
Парламент Молдови на засіданні 6 серпня затвердив новий уряд на чолі з Наталією Гаврилицею.
14:55
Газпром штучно занижає обсяги газу у своїх підземних сховищах у Європі – ГТС
У липні транзит природного газу українською газотранспортною системою до країн Європи становив 3,8 млрд м3, Газпром не збільшував транзит та виснажував свої європейські запаси у сховищах до 13%.
14:55
Киян чекає масштабне перекриття руху на 4 дні через парад
18, 20 та 22 серпня у Києві заплановані репетиції параду військ, у зв’язку з чим передбачені масштабні перекриття руху транспорту, також рух перекриватимуть у День Незалежності.
14:29
Зеленський запровадив режим paperless – запрацює через 3 місяці
Президент України Володимир Зеленський підписав закон №5495, який передбачає цифровізацію всіх публічних послуг.
14:25
"Укрзалізниця" призначила ще один додатковий поїзд до Одеси
З 7 серпня починає курсувати додатковий поїзд №274/273 Чернівці - Одеса.
14:24
Ціни на алкоголь і тютюн можуть зрости через заборону їх продажу в супермаркетах – ЄБА
14:14
"Департаменти війни" також створять в СБУ і поліції - Венедіктова
"Департаменти війни", аналогічні тому, який працює в Офісі генпрокурора, будуть створені в СБУ і Нацполіції для розслідування злочинів, пов'язаних зі збройною агресією Росії.
14:07
Справу загибелі Шишова можуть політизувати - Венедіктова
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова каже, що не допустить втягування України в геополітичні аспекти при розслідуванні справи про загибель білоруського опозиційного активіста, керівника "Білоруського будинку в Україні" Віталія Шишова в Києві.
14:00
У серпні ціни на автогаз продовжать зростати – Українська енергобіржа
На аукціонах Української енергетичної біржі у липні ціни на автогаз були в середньому на 18,76% вищі за ціни у червні, водночас на серпень алжирська Sonatrach вже заявила ціни на 25-45 доларів вище.
13:30
У Києві за добу 164 хворих на COVID, одна людина померла
За добу 5 серпня у столиці виявили 164 нових випадки коронавірусу, одна людина померла.
13:30
фотоСБУ впіймала експосадовця "Укрзалізниці", який переховувався від слідства
СБУ встановила місцеперебування й затримала колишнього керівника виробничого підрозділу "Укрзалізниці" – він підозрюється у привласненні майже 1 млн грн, виділених на ремонт колійних машин.
13:26
Президент заборонив продаж ліків дітям до 14 років
Зокрема йдеться про продаж через інтернет, а також доставку ліків.
13:25
Український фонд стартапів профінансував проектів на $5 мільйонів
Український фонд стартапів, що підпорядковується Міністерству фінансів, з 1 грудня 2019 року профінансував близько 2 тисяч стартапів на суму 5 млн доларів.
13:24
Посол Британії: Нормалізація відносин із РФ неможлива, поки триває окупація території України
Повернення до нормальних відносин із РФ неможливе, доки вона продовжує дестабілізувати Україну та захоплювати її територію.
13:23
Злочевський переписав газовий бізнес на доньок
Екс-міністр екології і природних ресурсів Микола Злочевський переоформив компанії з видобутку корисних копалин на двох дочок Анну і Карину.
12:54
фото Буревій зірвав дах із Кам'янець-Подільської фортеці і пошкодив корпус
Буревій, який ввечері 5 серпня пронісся над Поділлям, зірвав дах з Ласької башти Кам’янець-Подільської фортеці, він упав і розтрощив дах корпусу.
12:53
Скасування заочного арешту Дубілета болісно вдарило по справі Приватбанку – Ситник
Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що рішення Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про скасування заочного арешту екс-голови правління Приватбанку Олександра Дубілета "дуже болісно вдарило по справі Приватбанку".
12:44
ОГП не виявив претензій до професійних якостей Мамедова - адвокати
В Офісу генерального прокурора немає претензій до професійних якостей заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова.
12:19
Агентство розвитку туризму вводить "знак безпеки" для готелів з вакцинованим персоналом
Держагентство розвитку туризму у зв'язку зі зростанням в Україні кількості випадків захворюваності на COVІD-19 рекомендує готелям вжити заходів щодо вакцинації персоналу у найближчі терміни.
12:18
Дружина Зеленського розкрила подробиці саміту перших леді
Дружина президента Олена Зеленська розповіла, що на запланованому в серпні саміті перших леді говоритимуть про охорону здоров'я, освіту, рівні можливості та постковідну реальність.
12:16
Справи Майдану: двоє обвинувачених можуть вийти на волю. Вони вже переховувались
Обвинувачені у викраденні активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького можуть 7 серпня вийти на свободу.
12:08
Регулятор встановив єдину граничну ціну на всіх сегментах енергоринку
Нацкомісія з енергетики і комунальних послуг на засіданні 6 серпня ухвалила рішення встановити максимальні граничні ціни на балансуючому ринку електроенергії на рівні не вище за ринок "на добу вперед".
12:07
відео Понад 600 людей евакуювали морем з острова біля Афін через пожежі
У Греції сотні людей евакуювали човнами з острова неподалік Афін на тлі масштабних пожеж, які вирують в країні четвертий день.
11:45
Кабмін посилить контроль за погашенням боргів із зарплати – Мінекономіки
Уряд посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати - зокрема, буде активізована робота через проведення щотижневих нарад на рівні уряду та запроваджене фокусне обговорення проблематики конкретних органів управління та регіонів.
11:44
фото В Росії засудили ще одного соратника Навального
Соратника Олексія Навального Миколу Ляскіна засудили до року обмеження волі у так званій "санітарній справі".
11:38
Переселенців звільнять від жорстких санкцій за несплату кредитів – підписано закон
Президент Володимир Зеленський підписав закон № 1646-ІХ щодо звільнення внутрішньо переміщених осіб від негативних наслідків невиконання грошових зобов'язань за кредитними договорами та договорами позики, який Рада ухвалила 14 липня 2021 року.
11:37
У Путіна відповіли на заяву Зеленського бородатим анекдотом
Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу розповів бородатий одеський анекдот, коментуючи слова президента України Володимира Зеленського про те, що окупований Крим ніколи не буде російським.
11:33
"Дія" отримала дві престижні нагороди
Віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що "Дія" перемогла в двох номінаціях Red Dot - за мобільний додаток і інтерфейс.
11:31
видеоУ Білорусі зі щитами блокують повернення мігрантів на кордоні з Литвою
Литовське видання 15min.lt опублікувало відео, на якому група мігрантів застрягла на нейтральній смузі на кордоні Білорусі та Литви.
11:28
У столиці пройдуть збори тероборони: киян просять не лякатися пострілів
У столиці пройдуть навчальні збори з практичним призовом військовозобов'язаних і резервістів територіальної оборони Києва.
11:03
інфографікаДержбанк у лідерах: які банки були найбільш прибутковими за половину 2021 року
Державний Приватбанк знову очолив перелік банків за чистим прибутком з показником у 11,6 млрд грн за першу половину 2021 року, найбільш збитковим виявився Правекс Банк зі значенням у –91,4 млн грн.
10:53
На Вінниччині хлопчик застряг у собачій норі, коли хотів виміряти глибину
Хлопчик знайшов нору, яку їхній собака вирив на подвір’ї.
10:52
Курс валют на 6 серпня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
6 серпня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,86 — 26,88 гривні.
10:52
оновленоБілоруських чиновників, що намагалися ліквідувати Тимановську з Ігор, відправили додому
Два білоруські олімпійські чиновники - Артур Шимак і Юрій Мойсевич - які намагалися змусити атлетку Христину Тимановську повернутися додому з Олімпійських ігор в Токіо, були позбавлені акредитації на Ігри.
10:48
фото Музей історії урядів тепер можна відвідати в Google Maps: якість 11K
Міністерство цифрової трансформації разом з Google Україна перенесли в онлайн Музей історії урядів України.
10:40
У Києві затримали терористку ІДІЛ - СБУ
Служба безпеки України затримала в Києві учасницю міжнародної терористичної організації, яка перебувала у розшуку за лінією Інтерполу.
10:09
Українці почали рідше помирати від передозування чи неякісного алкоголю – Опендатабот
У 2020 році 2,5 тис. українців померли через передозування алкоголем.
09:56
Пожежа на північ від Афін вийшла з-під контролю, людей евакуюють на узбережжя
Жителі двох грецьких містечок Вотонас і Марафон на північ від Афін отримали наказ вирушити до узбережжя о 5 годині ранку в п'ятницю, оскільки лісові пожежі вийшли з-під контролю.
09:47
фото Лікували бойовиків у Криму, а гроші відмивали у Києві: у столиці викрили банду
Правоохоронці викрили у Києві злочинну групу, яка організувала схему лікування та оздоровлення бойовиків ОРДЛО і військовослужбовців РФ у Криму.
09:38
Бюджет щороку втрачає 20 мільярдів через "тіньове" пальне
Частки нелегального ринку пального сягають 34%, внаслідок чого втрати бюджету через несплату податків оцінюють у 20 млрд грн щороку.
09:22
МОЗ повідомив про новий рекорд вакцинації
В Україні за добу 5 серпня вакцинували від коронавірусної хвороби 19 167 383 людини.
09:10
Італія посилила вимоги щодо COVID-паспортів: необхідні для навчання і в транспорті
Викладачі та студенти університетів Італії в майбутньому повинні пройти вакцинацію, тестування або надати докази одужання від Covid-19.
08:50
Прохолода протримається недовго – знову буде +35°
Значні дощі та грози 6 серпня пройдуть у більшості областей, температура вдень до 30-35°.
08:32
Кулеба і Єрмак зустрілися з Блінкеном та сенаторами в рамках підготовки візиту Зеленського
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Вашингтоні провели зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном щодо підготовки візиту президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів.
08:19
За добу в Україні знову більше тисячі нових хворих COVID, "лідирує" Київ
Минулої доби в Україні виявили 1081 новий випадок COVID-19 в Україні, померло 16 людей.
08:00
Головні новини четверга і ночі: Мессі, Олімпіада
Мессі йде з "Барселони", Терлюга здобуває третє олімпійське срібло для України – актуальні новини 5 серпня.
07:44
Окупанти 10 разів порушували “тишу” на Донбасі, обстріляли околиці Галицинівки
5 серпня окупанти 10 разів порушували режим  припинення вогню - бойових втрат серед українських військових немає.
07:29
COVID-19 у світі: Понад 700 тисяч випадків за добу — найбільше за три місяці
За добу 4 серпня у світі виявили 704 811 нових COVID-випадків. Востаннє більше було 13 травня, коли зафіксували більше 746 тисяч випадків.
06:31
відеоCNN: Поблизу Мінська може бути табір для політичних дисидентів
Біля селища Новоколосово за годину їзди від Мінська може знаходитися табір для політичних дисидентів.
05:32
У Бренсона відновили продаж квитків на космічні польоти – від 450 тисяч доларів за місце
Компанія Virgin Galactic з 5 серпня продає квитки на космічні польоти за ціною від 450 тисяч доларів за місце.
04:39
Apple просканує зображення та повідомлення в iPhone в США
Apple просканує зображення та зашифровані повідомлення в iPhone в США на предмет сексуального насильства над дітьми.
03:24
Польща: Росія використовуватиме Nord Stream 2 для політичного шантажу України
Голова польського МЗС Збіґнєв Рау заявив: Росія сигналізує, що використовуватиме газопровід "Північний потік-2" (Nord Stream 2) як інструмент політичного шантажу проти, зокрема, України.
02:25
Кількість нових COVID-випадків у США сягнула піврічного максимуму
Кількість  нових випадків COVID-19 в США досягла шестимісячного максимуму: в середу зафіксували понад 100 тисяч випадків зараження.
01:27
Повстанці з Тиграю захопили місто всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
Повстанці з ефіопського Тиграю взяли під свій контроль місто Лалібела, чиї знамениті висічені в скелі церкви внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
00:37
30 людей загинули в атаці терористів в Буркіна-Фасо
30 осіб, зокрема 15 солдатів, загинули в результаті, ймовірно, нападу джихадистів на села в Буркіна-Фасо недалеко від кордону з Нігером.