7 березня 2019

Архів

Публікації

Справа підкупу Тимошенка. Що відомо про затриманих, і до чого тут Дубіль

Висування Юрія Тимошенка на виборах через повний збіг ініціалів і прізвища давно викликало невдоволення у штабі одного з лідерів перегонів, Юлії Тимошенко.

Піар, важливіший за санкції: що не так із азовським пакетом "тиску на Росію"

По-перше, це НЕ санкції проти Росії. По-друге, їх складно назвати "пакетом". Хоча цілком зрозумілим є бажання президента заявити, що він досяг бажаного результату...

Ні обіцянок, ні пробачень. Чи послідовний кандидат Петро Порошенко?

На відміну від інших кандидатів, Порошенко мав змогу зарекомендувати себе не лише як того, хто обіцяє, а й того, хто виконує. Чи вийшло?

Сусід ЄС на порозі революції: що вивело сотні тисяч людей на вулиці Алжиру

Незмінними партнерами Алжиру завжди залишатимуться Франція і Росія. Та зараз країна може встати на стежку громадянського конфлікту, здатного перерости навіть у повномасштабну війну...

Шість фільмів березня: "Свінгери-2", "Давай танцюй!", Нова робота Мела Гібсона і Dakh Daughters в кіно

Березневий репертуар пропонує глядачеві можливість познайомитися з тим, як вітчизняні режисери освоюють нові жанри. (рос.)

Дозаправляння "у повітрі": чи зупиниться Укрзалізниця через брак пального

"Укрзалізниця", найбільший споживач пального в країні, зіткнулася з його дефіцитом. Причина проста: трейдери не бажають співпрацювати з компанією. Чому так сталося, і чи повезуть завтра поїзди вантажі та пасажирів?

"Шеф, у вас наср*ли!" Як працює нічний тролейбус на Троєщину

Що приховують кияни за сонцезахисними окулярами о другій ночі; як приборкують неадекватів; про що мріє водій тролейбуса, навіщо йому відро з водою, і куди їдуть пасажири, коли все місто спить, – в репортажі УП з маршруту 91Н. (рос.)
Колонки

Рахунок за кордоном: чи є альтернатива Кіпру та Латвії?

"Дослідження одного фейку": відповідь посла України на історію з Іваном Франком та Франсіско Франко

Напередодні 8 березня: відверто про роль жінок у політиці

Три факти про медзакупівлі в дорослій онкології

Як зачистити місто під забудову: 4 схеми чиновників

Оренда землі як джерело наповнення бюджету громад

Космос і вибори: якщо президентом стане Зеленський, Тимошенко чи Гриценко

Новини
22:11
Меркель відкинула пропозицію США провести маневри біля Криму - ЗМІ
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель минулого місяця відкинула пропозицію США щодо проведення морських маневрів поблизу Росії, спрямованих на провокування президента Владіміра Путіна.
21:54
Коен подав в суд на Trump Organization і вимагає повернути йому 1,9 млн доларів
Колишній захисник Дональда Трампа Майкл Коен подав в суд на Trump Organization, звинувачуючи її у розірванні контракту та відмові заплатити йому близько 1,9 мільйона доларів, починаючи з травня минулого року.
21:28
Економічні новини дня: нафтогазові аукціони, магазини ІКЕА, податкові маневри Тимошенко
Про проблеми УЗ. "Укрзалізниця" понад 1,5 місяця не може закупити дизельне пальне через відсутність інтересу у компаній-постачальників.
21:10
МВС відповіло на звинувачення СБУ у зриві операції: у нас немає мольфарів та екстрасенсів
У Міністерстві внутрішніх справ заперечили заяву Служби безпеки про те, що у МВС заздалегідь знали про здійснення таємної спецоперації СБУ.
20:35
Австрія звинувачує Україну в цензурі через заборону в’їзду журналісту
Міністр закордонних справ Австрії засудила Київ за заборону в’їзду для журналіста телеканалу ORF Крістіана Вершютца, який незаконно відвідував окупований Крим і ОРДЛО.
20:18
Новини дня: Добродомов за Гриценка, Мураєв за Вілкула, Тимошенко та Тимошенко
Дмитро Добродомов вирішив відмовитися балотуватися на посаду глави держави на користь Анатолія Гриценка, Євген Мураєв відмовився балотуватися на користь Олександра Вілкула, Володимир Зеленський заявив, що проти нього готують кримінальне переслідування — новини, які були актуальні 7 березня.
19:51
61% українців підтримують гендерні квоти, щоб збільшити кількість жінок у Раді
61% опитаних українців підтримали б впровадження гендерних квот для збільшення представництва жінок у Верховній Раді, а 22% висловилися проти.
19:22
Порошенко заявляє, що аудит "Укроборонпрому" завершиться до кінця року
Президент Петро Порошенко заявив, що аудит державного концерну "Укроборонпром" буде проведено до кінця 2019 року.
18:59
IKEA довелося відтермінувати вихід на український ринок
Шведська компанія IKEA, найбільший у світі рітейлер меблів і товарів для дому, змушена скоригувати плани виходу на український ринок через затримку будівництва торговельно-розважального центру Ocean Mall у Києві.
18:29
Гриценко програв суд Порошенку щодо порушень під час агітації
Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата в президенти Анатолія Гриценка до чинного глави держави та кандидата в президенти Петра Порошенка щодо порушень під час ведення передвиборної агітації.
18:20
Заступника голови Держводагентства арештували
Суд арештував затриманого на хабарі заступника голови Державного агентства водних ресурсів Павла Гвозденка на 2 місяці з альтернативою застави 250 тисяч гривень.
17:58
Зеленського не прослуховували: СБУ звинувачує МВС у зриві спецоперації
У Службі безпеки України заявили, що не прослуховують кандидата у президенти Володимира Зеленського та звинуватили МВС у зриві спецоперації.
17:45
Гройсман назвав умови нового контракту з головою "Нафтогазу"
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що новий контракт з головою правління "Нафтогазу", який підпишуть після проведення конкурсу, передбачатиме ринкову зарплату та чіткі вимоги до діяльності компанії.
17:40
Бойовики обстріляли Кримське з мінометів, 3 поранені
Бойовики шість разів порушили режим припинення вогню, троє військовослужбовців Об'єднаних сил поранені.
17:15
Гривня на міжбанку стрімко зросла
7 березня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,36 - 26,38 гривні за долар.
17:09
Гнап подав до ЦВК заяву про зняття з виборів
Кандидат на посаду президента від партії "Сила людей" Дмитро Гнап подав до Центрвиборчкому заяву про відмову від балотування в президенти.
16:46
У Чехії міністра розкритикували за інтерв’ю прокремлівському Sputnik
Інтерв’ю міністра промисловості і торгівлі Чехії Марти Новакової російському пропагандистському агентству Sputnik викликало критику соцмереж і деяких ЗМІ.
16:34
фотоЗеленський поскаржився в Держдеп на тиск
Кандидат у президенти артист Володимир Зеленський розповів заступнику державного секретаря США з політичних питань Девіду Гейлу про порушення в передвиборчої кампанії і тиск.
16:04
фото Ще один кандидат знявся на користь Гриценка
Кандидат у президенти, нардеп Дмитро Добродомов вирішив відмовитися балотуватися на посаду глави держави на користь Анатолія Гриценка.
15:54
Гройсман застеріг: маневри Тимошенко можуть збільшити ціну на газ
Скасування постанов, які знижують ціни на газ, може призвести до подорожчання газу для населення.
15:54
фотоЛуценко розповів, як Дубіль планував "купити перемогу" для Тимошенко
Генпрокурор: депутат від "Батьківщини" Валерій Дубіль організував мережу агітаторів за участю російських політтехнологів і в трьох областях планував підкупити виборців для перемоги Юлії Тимошенко 31 березня.  
15:29
5 років за тортури: у Львові завершився тривалий судовий процес
У Львові засудили чотирьох колишніх працівників міліції, які незаконно утримували та катували громадянина.
15:13
фото, відеоІрпінську міськраду встелили агітацією за Порошенка
Поліція вилучила агітаційні матеріали кандидата в президенти Петра Порошенка в будівлі міської ради Ірпеня. У БПП заявили, що хтось використовує приміщення міськради не за призначенням.
14:57
Мураєв знявся з виборів на користь Вілкула
Кандидат у президенти, нардеп Євген Мураєв відмовився балотуватися на посаду глави держави на користь заступника голови парламентської фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула.
14:30
Кіно і вибори: Луценко порівняв Тимошенко з "мамою, яку скидають з потягу"
Генеральний прокурор Юрій Луценко своєрідно привітав зі святом кандидата в президенти лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, підтримавши її тон аналогій з американськими комедіями.
14:15
Розкрадання в оборонпромі: Ситник каже, що готують "вкиди" проти НАБУ
Директор НАБУ Артем Ситник заявляє, що найближчим часом варто чекати "вкидів" проти бюро у зв'язку зі справою про розкрадання в ДК "Укроборонпром".
14:10
Міжнародний аудит "Укроборонпрому", який пообіцяв Порошенко, завис з 2017 року
Тендер про міжнародний аудит державного концерну "Укроборонпром", який пообіцяв ініціювати президент Петро Порошенко, був оголошений ще в 2017 році.
14:09
фотоЛуценко назвав тих, хто схиляв Юрія Тимошенка знятися – причетний нардеп
Тарас Костанчук та Олександр Іщенко пропонували Юрію Тимошенку зняти свою кандидатуру з виборів президента, і до цієї схеми причетний нардеп від "Батьківщини" Валерій Дубіль. Фото.
13:48
"Спецтехноекспорт" уклало контракти з понад 30-ма країнами світу на рекордну суму
У минулому році ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" (входить до складу "Укроборонпрому"), уклало 148 нових оборонних контрактів із понад 30-ма країнами світу на рекордну за останні п’ять років суму — 282,5 мільйонів доларів.
13:40
ЦВК скасувала реєстрацію кандидата, який знявся на користь Порошенка
Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатом у президенти заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил Сергія Кривоноса, який зняв свою кандидатуру на користь чинного президента Петра Порошенка.
13:29
Клімкін: РФ переселить в окупований Крим 50 тисяч росіян
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що мілітаризація Росією анексованого Криму триває і вже в наступні роки кількість російського персоналу там може досягти 50 тисяч осіб.
13:13
Юрист розповів, кому можуть дістатися $200 мільйонів з рахунків Лазаренка
Федеральний суд округу Колумбія наразі вирішує, кому і коли дістануться 200 мільйонів доларів, які заморожені на рахунках екс-прем'єра України Павла Лазаренка.
13:01
Рада ЄС відхилила "чорний список" країн, які не борються із відмиванням коштів
Рада ЄС вирішила відхилити запропонований Єврокомісією список із 23 "третіх країн з високим рівнем ризику" у сфері відмивання коштів та фінансуванні тероризму.
13:01
ЗМІ назвали ім'я харківського посадовця, підозрюваного в роботі на ФСБ
Посадовцем Харківської міської ради, затриманим контррозвідкою СБУ за підозрою в державній зраді, є заступник директора департаменту міськради у справах сім'ї, молоді та спорту Семен Хмельницький.
12:46
Керівника й 4 екс-чиновників "Спецтехноекспорту" арештували
Колишньому й чинному керівникам підприємства, екс-директору департаменту й колишньому начальнику сектору суд обрав як запобіжний захід тримання під вартою з можливістю внесення застави, а екс-заступнику директора – цілодобовий домашній арешт.
12:44
Розкрадання в оборонці: НАБУ обшукало Гладковських та інших фігурантів
Національне антикорупційне бюро провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря.
12:38
Facebook розкриє замовників політреклами напередодні виборів
У середині березня компанія Facebook запровадить верифікацію замовників політичної реклами й публічно розмістить базу даних української політагітації.
12:35
документГриценко і Садовий підписали угоду. В ній лише один пункт
Лідер партії "Громадянська позиція" та кандидат у президенти Анатолій Гриценко та очільник партії "Самопоміч" Андрій Садовий, який раніше зняв свою кандидатуру з президентських виборів, підписали угоду, яка складається з одного пункту: "Бути чесним".
12:14
відеоХабар кандидату Тимошенку: затриманий розповів свою версію
Тарас Костанчук, затриманий за нібито спробу хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенко, стверджує, що проти нього підготували провокацію.
11:55
IKEA відкриє 4 магазини в Києві цього року
Представники IKEA звернулися до консультантів з проханням підшукати чотири приміщення в складі торгових центрів площею близько 500 кв м.
11:53
Порошенко і Луценко розігрують фільм "Тупий і ще тупіший" – Тимошенко
Лідер "Батьківщини" кандидат у президенти Юлія Тимошенко вважає, що ситуація навколо спроби підкупу іншого кандидата – Юрія Тимошенка зрежисована штабом чинного президента Петра Порошенка.
11:48
фотоЗаступник голови Держводагентства погорів на хабарі
Заступника голови Державного агентства водних ресурсів Павла Гвозденка затримали під час одержання 8 тисяч доларів за підписання договору на здійснення біологічної меліорації Бучанського водосховища. Фото.
11:40
Стоматологи зірвали сесію Львівської міськради
Пленарне засідання сесії Львівської міської ради перенесли, через стоматологів, які влаштували протест у ратуші.
11:40
ФотоГреція відпустила з-під варти подільника Курченка. Він летить у Москву
Греція відпустила з-під варти екс-директора курченковскої "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (СЄПЕК) Євгена Калініна, затриманого в кінці лютого на вимогу України. Він вилетів до Москви. Фото
11:35
Чиновника Харківської міськради затримали за роботу на ФСБ – СБУ
Департамент контррозвідки СБУ затримав чиновника Харківської міської ради, який працював на Федеральну службу безпеки Росії.
11:28
фотоГеращенко має телепорт, бо одночасно була в Одесі та голосувала в Раді – ЧЕСНО
Картка першої заступниці голови Верховної Ради Ірини Геращенко голосувала на ранковому засіданні парламенту 26 лютого, тоді як сама народна депутатка перебувала в Одесі.
11:00
фото "Батьківщина" каже, що Порошенко платить за дискредитацію Тимошенко
Партія "Батьківщина" звинувачує кандидата у президенти Петра Порошенка у дискредитації його конкурента Юлії Тимошенко.
10:55
Розенко пропонує подискутувати про легалізацію медичного канабісу
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко вважає, що питання легалізації медичного канабісу вимагає ґрунтовної дискусії на всіх рівнях.
10:50
Після теплих вихідних в Україну знову прийде похолодання
В найближчі вихідні в Україні очікується тепла і переважно суха погода, а з наступного тижні знову похолодає.
10:47
Фірма з оточення Пашинського таємно отримала 200 мільйонів від армії
В січні ТОВ "Українська бронетехніка" отримала 200 мільйонів гривень на виконання таємної угоди з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання бронемашин "Варта".
10:23
Убивцям харківського професора і його сина дали довічне
Київський районний суд Харкова засудив убивць професора Харківського фізико-технічного інституту і його сина до довічного позбавлення волі, а їхня спільниця отримала 10 років в'язниці.
10:22
Росіян будуть штрафувати за неповагу до влади
Держдума РФ прийняла резонансний законопроект про блокування в інтернеті матеріалів, що ображають суспільство, державні символи та інститути влади Росії.
10:17
Злочевський, Ахметов, УГВ: хто переміг у першому нафтогазовому онлайн-аукціоні
У середу відбувся перший пілотний нафтогазовий онлайн-аукціон в системі ProZorro.Продажі.
10:10
Зеленський заявив, що влада готує проти нього справи і провокації в ОРЛО
Кандидат у президенти, комік Володимир Зеленський заявив, що проти нього готують кримінальне переслідування.
09:59
Поліція Запоріжжя шукає, хто побив і підстрелив "активіста"
На чоловіка 1952 р.н. у під’їзді будинку напали четверо невідомих у масках, завдали йому тілесних ушкоджень та здійснили постріл у ліве стегно.
09:58
Розенко прогнозує зарплати по 12 тисяч вже за рік
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що за підсумками 2019 року є всі можливості досягти середньої заробітної плати в 12 тисяч гривень.
09:53
МТС заплатить в США $850 мільйонів у справі про корупцію
Російський телекомунікаційний гігант МТС виплатить у США 850 мільйонів доларів штрафу, щоб закрити справу про корупцію в Узбекистані, яка ведеться проти неї.
09:39
Бойовики завернули назад гуманітарку "Червоного Хреста"
Через КПВВ "Новотроїцьке" на виїзд до тимчасово окупованої території України прослідували 4 вантажівки МКЧХ, 3 з них мусили повернутися.
09:37
5 років окупації Криму: Радбез ООН збереться на засідання
Рада Безпеки ООН 15 березня обговорить ситуацію в тимчасово окупованому Криму.
09:35
У Росії дозволили блокувати новинні сайти
Держдума РФ прийняла в третьому, остаточному читанні закон про заборону поширювати "недостовірну суспільно значиму інформацію" в ЗМІ, що дозволить Роскомнадзору блокувати доступ до сайтів видань.
09:27
Трейдери пояснили, чому не продають пальне "Укрзалізниці"
"Укрзалізниця" понад 1,5 місяця не може закупити дизельне пальне через відсутність інтересу у компаній-постачальників.
09:09
Частину України накриє сильний вітер: перший рівень небезпеки
В Україні 7 березня очікуються сильні пориви вітру та лавинна небезпека у Карпатах.
08:43
Санкції, вибори, Азов: Порошенко зустрівся із заступником держсекретаря США Хейлом
Президент України Петро Порошенко провів у Києві зустріч із заступником Державного секретаря США з політичних питань Девідом Хейлом.
08:11
Нацбанк суттєво зміцнив курс гривні
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 28 копійок, встановивши його на 7 березня на рівні 26,48 гривні.
07:59
ЦВК не закупила бокси для бюлетенів, їх доставлятимуть у підручних засобах
У Центральній виборчій комісії заявили, що тендер на закупку архівних боксів для доставки бюлетенів та іншої виборчої документації від дільничних виборчих комісій до окружних виборчих комісій після підрахунку голосів не відбувся і тому членам комісії доведеться доставляти їх у підручних засобах.
07:22
МН17: ЄСПЛ повідомив про отримання позову від родичів загиблих
Європейський суд з прав людини повідомив, що отримав позов від родичів загиблих у катастрофі рейсу МН17, тепер очікується рішення щодо дати початку розгляду.
06:27
ООС: Бойовики били з мінометів і артилерії, без втрат
Минулої доби бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню, уперше від початку року знову застосувавши артилерію калібру 152 мм. Від початку поточної доби окупанти обстріляли позиції ОС в районі Кримського. Втрат серед українських військових немає.
05:44
Facebook відмовиться від зберігання даних у країнах, які порушують права людини
Соцмережа Facebook і сервіси, які їй належать, Instagram і WhatsApp, відмовляться від зберігання конфіденційних даних користувачів в країнах, які порушують права людини.
04:44
Трамп прокоментував інформацію про відновлення ядерного полігону в КНДР
Президент США Дональд Трамп заявив, що "буде дуже розчарований", якщо інформація про початок відновлення в КНДР ракетно-ядерного полігону, який раніше був заморожений, підтвердиться.
03:34
Суд розгляне позов Гриценка проти Порошенка про порушення при веденні агітації
Кандидат у президенти Анатолій Гриценко подав у суд проти чинного глави держави, кандидата у президенти Петра Порошенка про порушення при веденні передвиборчої агітації. Суд призначив розгляд позову на 7 березня.
02:50
У Києві затримали на хабарі чиновника Держагентства водних ресурсів
Прокурори ГПУ спільно з прокурорами САП та співробітниками СБУ затримали на гарячому під час одержання хабара у $8 тисяч заступника голови Держагентства водних ресурсів України.
02:17
ФОТОНа Житомирщині затримали банду вимагачів
На Житомирщині правоохоронці припинили діяльність організованого злочинного угрупування, яке спеціалізувалось на вимаганні коштів у підприємців. У результаті спецоперації затримано до десятка членів банди.
01:32
Торговельний дефіцит США досяг максимуму за 10 років
Дефіцит зовнішньої торгівлі товарами і послугами США збільшився у минулому році на 12,5% і досягнув найвищого за останні 10 років показника - 621 млрд доларів.
00:58
"Еру Трейдинг" відреагувала на газовий скандал довкола Фаворова
Компанія "Еру Трейдинг" заявляє, що придбання газу у "Нафтогаз Трейдінг" у період листопад-грудень 2018 року відбулися на загальних комерційних умовах, а тому твердження про купівлю "за заниженими цінами" не відповідають дійсності.
00:31
У ГПУ розповіли деталі затримання осіб, які пропонували Тимошенку гроші за відмову балотуватися
При спробі вручення хабара нардепу і кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову балотуватися затриманий голова однієї з політичних партій.
23:48
Ліга чемпіонів: "МЮ" за сумою двох матчів здолав ПСЖ, "Порту" проходить "Рому"
Англійський "Манчестер Юнайтед" вийшов до чвертьфіналу Ліги Чемпіонів, здолавши за сумою двох матчів французький ПСЖ.
23:16
США продовжать скасовувати візи чиновникам Мадуро та їхнім родичам
Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Вашингтон скасує більше віз, виданих відомим венесуельцям, щоб збільшити тиск на президента Ніколаса Мадуро, щоб той відмовився від влади.