8 квітня 2019

Архів

Публікації

Урок популізму: до яких проблем призвела передвиборча соціалка у Польщі

Щодня в польських ЗМІ з'являлися новини про те, що чергова група населення планує протестувати у зв'язку з тим, що партія влади забула про них у передвиборчій програмі.

НАТО, відкриті списки та виборні судді: за що проголосували українці?

Які пропозиції найбільше підтримували громадяни України на цих виборах, базуючись на результатах виборчих перегонів і програмах кандидатів у президенти.

Східний експрес для Гогольfest: як орендувати потяг і зробити з нього мистецтво

Жив був собі студент Києво-Могилянської академії і вирішив він зібрати вагон друзів і поїхати в Карпати. А згодом маленька дружня ідея переросла у проект ГогольTrain – коли весь потяг, оформлений всередині та ззовні, рушить на StartUp ГогольFest до Маріуполя.

Ігор Коломойський: Мені не потрібен "Приват", але нехай повернуть 2 мільярди доларів

Екс-власник Приватбанку розповів про те, чого він очікує від судових суперечок навколо банку, і чому розраховує на компенсацію. (рос.)

Фокус на Приватбанк. Чи поверне Зеленський Коломойському банк після виборів

Перемога Зеленського у першому турі виборів активізувала розмови про майбутнє Приватбанку. Чи є ймовірність, що Коломойський зможе повернути найбільший банк країни?

Чи вплинуть дебати Зеленського і Порошенка на результати другого туру президентських виборів

Близько третини громадян, які в першому турі голосували за Зеленського чи Порошенка, не обов'язково підтримають їх же у другому турі.
Колонки

Якою має бути реформа шкільної освіти в сільській місцевості

Як зупинити щуролова

Від чого ми насправді втікаємо, коли стаємо "кухонними експертами"?

Другий тур: З холодною головою

Реальна перспектива: як подвоїти темпи розвитку ІТ-сектору до 2025 року

Поразка з шансом на реванш: чому СОТ не підтримала Україну в транзитній суперечці з РФ

Реформи з одним невідомим: як адаптувати роботу митниці під норми ЄС

Крим після другого туру

Новини
23:36
Порошенко: Не стверджую і не стверджував, що Зеленський є наркоманом
Діючий глава держави і кандидат у президенти Петро Порошенко заявив, що він ніколи не говорив про те, що його опонент і кандидат у президенти Володимир Зеленський має наркотичну залежність.
23:16
У ФБР "не підтвердили і не заперечили" розслідування проти Коломойського – ЗМІ
Федеральне бюро розслідувань країни "не підтверджує і не заперечує існування будь-якого розслідування" проти олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів.
23:08
Україна почала закачування газу до наступної зими
Україна почала сезон закачування природного газу в свої підземні сховища, поповнивши запаси протягом 5-6 квітня на 17,43 мільйона кубічних метрів.
22:57
Німецькі ЗМІ: Зеленському потрібні не дебати, а "сварка навколо них"
Шоу - козир коміка та кандидата у президенти Володимира Зеленського, але це ще не означає, що він зацікавлений у дебатах.
22:30
Економічні новини 8 квітня: Коломойський та "Приватбанк", звільнення в "Укрзалізниці"
Про Коломойського і Приватбанк. Ігор Коломойський заявляє, що не має наміру повертати собі націоналізований "Приватбанк", але хоче повернути капітал у 2 мільярди доларів. Крім того, олігарх назвав Міжнародний валютний фонд одним із бенефіціарів націоналізації фінустанови.
22:20
Штаб Зеленського називає юриста Коломойського другом і довіряє говорити з НАБУ
У штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського кажуть, що один із головних юристів олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан має до них стосунок як "давній товариш" шоумена.
22:13
У Зеленського розповіли, про що говорили з Аласанією
У штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського зазначають, що пропонують проводити дебати з чинним президентом Петром Порошенком 19 квітня на НСК "Олімпійський" та профінансувати їх за рахунок виборчих фондів претендентів на посади глави держави.
21:48
ЄС погодиться відкласти Brexit на тривалий термін - ЗМІ
Країни ЄС готові затвердити тривалу відстрочку виходу Великої Британії, незважаючи на зростаючу стурбованість тим, що хаос навколо Brexit буде нести політичні та економічні втрати для континенту.
21:28
Уряд схвалив поліграф для перевірки керівництва Укроборонпрому
Кабінет міністрів схвалив доопрацьований план реформування оборонно-промислового комплексу та впровадження додаткових заходів, зокрема використання поліграфу для перевірки корупційних ризиків серед керівництва "Укроборонпрому" та інших держпідприємств.
21:03
Новини 8 квітня: дата та ціна дебатів, Росія та ПАРЄ, відсторонений голова Одеської ОДА
Зеленський заявляє, що дебати з Порошенком відбудуться 19 квітня, Німеччина очолила непублічну кампанію за зняття з Росії санкцій у Раді Європи, Порошенко відсторонив з посади голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова, але той не хоче йти — новини, які були актуальні 8 квітня.
20:45
Українці у березні купили валюти більше, ніж продали — НБУ
У березні 2019 року українці купили валюти на 77,3 мільйона доларів більше, ніж продали, тоді як у березні минулого року ситуація була зворотною —продали на 104,9 мільйонів доларів більше, ніж купили.
20:16
У Порошенка розказали, коли Кабмін може передати йому подання на звільнення глави Одещини
У штабі президента Петра Порошенка заявили, що Кабінет міністрів цієї середи, 10 квітня, може передати йому подання на звільнення голови Одеської обласної держадміністрації Максима Степанова.
19:56
США визнають частину збройних сил Ірану терористичною організацією
Сполучені Штати вирішили внести Корпус вартових ісламської революції, елітне іранське військово-політичне формування, у список іноземних терористичних організацій.
19:33
Facebook заблокував сторінку центру, який брав аналізи у Зеленського
Соцмережа Facebook заблокувала сторінку медичного центру Eurolab, співробітники якого раніше взяли аналізи у кандидата у президенти Володимира Зеленського.
19:32
У Порошенка кажуть, що дебати 19 квітня це пізно
У штабі президента Петра Порошенка вважають, що проводити дебати 19 квітня занадто пізно, тому наполягають на зустрічі з кандидатом в президенти Володимиром Зеленським 14 квітня на НСК "Олімпійський".
18:43
Аласанія: Я не дам зробити "Суспільне" крайнім
Представники штабу Володимира Зеленського запропонували НСТУ провести дебати перед другим туром на НСК "Олімпійський" 19 квітня о 19 годині.
18:32
Бойовики накрили мінометним вогнем Водяне, є загиблий і поранені
Бойовики вісім разів порушили режим припинення вогню, один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і ще двоє поранені.
18:23
Екс-"торнадівець" отримав довічний термін за убивство патрульних
Кіровський районний суд Дніпра засудив до довічного ув’язнення з конфіскацією майна екс-бійця "Торнадо" Олександара Пугачова за вбивство двох патрульних поліцейських.
18:23
відеоТворці "Слуги народу" вибачилися за "дебілів і даунів"  
Автори серіалу "Слуга народу 3" і студії "Квартал 95" вибачилися перед глядачами через згадку слів "олігофрени", "дауни", "дебіли" в третьому сезоні серіалу.
18:20
США визнають частину збройних сил Ірану терористичною організацією
Сполучені Штати вирішили внести Корпус вартових ісламської революції, елітне іранське військово-політичне формування, у список іноземних терористичних організацій.
18:07
фото, відео, оновленоФанати "Карпат" розгромили три вагони потяга – Укрзалізниця
Уболівальники футбольного клубу "Карпати" розгромили три вагони в потязі Львів – Запоріжжя.
17:41
В Луганській області зникло українське телебачення і радіо
З 4 квітня в Луганській області частково відключено мовлення українського телебачення і радіо.
17:33
Українці втрачають на прихованих послугах мобільних операторів до 100 млн на рік
Офіс ефективного регулювання (BRDO) напрацьовує нормативні зміни, що допоможуть вирішити проблему втрати грошей абонентами мобільного зв’язку через контент-послуги, які вони не замовляли.
17:09
фотоНа площі Ринок у Львові з будинку на тротуар обсипалася цегла
З архітектурної будівлі на площі Ринок, що у центрі Львова, на тротуар обсипалася цегла, ніхто з перехожих не постраждав.
17:05
Зеленський vs Порошенко: соціологи описали портрети виборців
Кандидат у президенти Володимир Зеленський став переможцем першого туру виборів майже у всіх регіонах, за винятком Західного.
16:59
У "Суспільному" назвали вартість дебатів на стадіоні
Голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що дебати між кандидатами у президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським на НСК "Олімпійський" орієнтовно можуть коштувати 6 мільйонів гривень.
16:24
Соціологи розповіли, за кого голосуватимуть виборці Тимошенко і Гриценка
Виборці найбільш рейтингових кандидатів у президенти, які не потрапили до другого туру, схиляються голосувати за шоумена Володимира Зеленського.
16:22
Лобісти Росії у ПАРЄ облаяли українську делегацію – депутат
Керівник німецької делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Андреас Нік допустив неприйнятну поведінку щодо народних депутатів України на неформальному засіданні політичної групи Європейської народної партії, повідомив журналістам у Страсбурзі народний депутат Борислав Береза.
16:17
Соціолог пояснила, чому Зеленський уникає дебатів з Порошенком
Директор соціологічної компанії Фонд "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна заявила, що екс-шоумен Володимир Зеленський може уникати дебатів з чинним главою держави Петром Порошенком, оскільки побоюється втратити частину виборців після того, як озвучить свої плани на посаді президента.
16:11
У столиці відключено від опалення близько 97% житла
У Києві станом на 8 квітня від послуги централізованого опалення відключені 97% житлових будинків.
15:51
Окупанти в Криму готують паради з "Рисями", "Тиграми" і школярами
Близько 5 тисяч російських військових, а також близько 100 одиниць військової техніки візьмуть участь у військових парадах на честь Дня Перемоги в анексованому Криму.
15:42
Справа про вбивство Бузини зрушила з мертвої точки
Прокурор почав зачитувати обвинувальний акт у справі про вбивство публіциста Олеся Бузини.
15:20
Приватбанк позбавили прав вимоги до авіакомпанії Коломойського на 1,5 мільярда
Суд не задовольнив апеляцію державного Приватбанку в рамках справи про банкрутство ПАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" за клопотанням пов’язаної з групою "Приват" Ігоря Коломойського ТОВ "Галтера", власника 94,5% акцій авіакомпанії.
14:53
Жетони в метро остаточно зникнуть: названо дату
Київський метрополітен оголосив, що до 31 жовтня з обігу повністю виведуть жетони для проїзду.  
14:40
Уряд виділить на розвиток фермерства майже 6 мільярдів
У 2019 році уряд країни виділить на розвиток фермерства 5,9 мільярдів гривень.
14:25
Стало відомо, коли оголосять результати національного екзит-полу в другому турі
Перші результати національного екзит-полу після другого туру президентських виборів в Україні з’являться о 20.00 21 квітня.
14:23
відео У соцмережах спотворили інтерв'ю Зеленського для УП
У соціальних мережах розповсюджують неправдиве відео, на якому кандидат в президенти Володимир Зеленський нібито зізнається у наркотичній залежності.
14:12
Зеленський попросив державну охорону
Штаб кандидат в президенти, шоумена Володимира Зеленського звернувся до Міністерства внутрішніх справ на предмет забезпечення кандидата охороною.
14:08
Волонтери антидопінгу готові протестувати Порошенка й Зеленського
Волонтерська антидопінгова асоціація (VADA) готова протестувати кандидатів у президенти України Петра Порошенка й Володимира Зеленського, її фахівці будуть у Києві днями.
13:58
Гривня зміцнюється: курс на міжбанку, готівковому та "чорному" ринках
8 квітня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,65 - 26,70 гривні за долар.
13:53
Кремль оцінив слова Зеленського про готовність зустрітися з Путіним
У Кремлі заявляють, що президент РФ Володимир Путін "відкритий до діалогу для вирішення всіх проблем, які стоять на порядку денному, але не в обрамленні провокацій і диверсій".
13:50
оновленоГлава Одещини збунтувався: не хоче йти з посади за указом Порошенка
Відсторонений від посади голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов відмовився залишати посаду.
13:49
Лукашенко назвав свого фаворита українських виборів і порівняв його з Саакашвілі
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що схильний думати, що президентські вибори в Україні виграє чинний глава держави Петро Порошенко.
13:46
У Порошенка кажуть, що йому підходить дата дебатів Зеленського
Голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов заявляє, що президент Петро Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував інший кандидат у президенти Володимир Зеленський.
13:30
ВРП взялась звільняти суддю, який визнав Майдан перешкодою і схвалив "рюкзаки Авакова"
Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя підтримала звільнення з посади скандального судді Окружного адміністративного суду Києва Євгена Аблова.
13:19
фото, відеоВійськові успішно випробували новий контрбатарейний радар
Контрбатарейний радар 1Л220УК успішно завершив польовий етап державних випробувань.
13:13
Кабмін РФ також взявся за підрахунок "боргу" України за Крим
Голова уряду РФ Дмитро Медведєв доручив профільним міністерствам, і зокрема Міністерству фінансів, надати підтримку діяльності робочої групи Держдуми з оцінки збитків анексувати Росією Криму за роки його перебування в складі України.
13:11
Жінка підірвалася, прибираючи на кладовищі на Донеччині
У с. Верхньоторецьке 54-річна місцева жителька отримала осколкові поранення, підірвавшись на невстановленому предметі під час прибирання на кладовищі.
13:02
відео У Раді створюють об’єднання "За Зеленського" – нардеп
Екс-кандидат у президенти, нардеп Віталій Купрій заявив про створення міжфракційного об'єднання "За Зеленського" у Верховній Раді.
13:02
Кіберполіція оголосила спецоперацію "Пірати"
Українська кіберполіція розпочала спецоперацію "Пірати" для протидії порушенням у сфері авторського права.
13:01
Вбивство Гандзюк: Мангера госпіталізували
Підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк  голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера госпіталізували через проблеми з тиском.
12:52
Бюро ПАРЄ затвердило термінові дебати за пропозицією російських лобістів
Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи затвердило термінові дебати, під час яких депутатам запропонують підготувати доповідь, метою якої є відібрати у ПАРЄ право накладати санкції на РФ.
12:28
Два держбанки Росії в США намагаються покарати за фінансування "ДНР"
Сім'я громадянина США і Нідерландів Куїнна Лукаса Шансманна, який загинув при аварії літака Malaysia Airlines на Донбасі, подала в Америці позов проти MoneyGram, Western Union, Сбербанку й ВТБ.
12:23
НАЗК: 5 кандидатів у президенти не повернули у бюджет понад 3,8 млн внесків
Національне агентство з питань протидії корупції направило до Нацполіції матеріали на розпорядників виборчих фондів екс-кандидатів у президенти Юрія Кармазіна, Віктора Кривенка, Євгена Мураєва, Ігоря Смешка та Віталія Скоцика, які у порушення закону не повернули до бюджету понад 3,8 мільйонів гривень внесків.
12:21
Труханов у суді відмовився відповідати на питання: не вважає себе обвинуваченим
Міський голова Одеси Геннадій Труханов, якого судять за ймовірне розкрадання коштів, заявив, що не вважає себе обвинуваченим.
12:19
Команда Зеленського проведе зустріч із "Суспільним" щодо дебатів
До вечора понеділка представники Національної суспільної телерадіокомпанії України проведуть перемовини з представниками виборчого штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського щодо офіційних дебатів.
11:58
Коломойський розповів, як МВФ "підбурював" відібрати у нього банк
Екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський назвав Міжнародний валютний фонд одним із бенефіціарів націоналізації фінустанови.
11:49
відео Зеленський: Дебати з Порошенком будуть 19 квітня на "Олімпійському"
Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявляє, що дебати з чинним президентом Петром Порошенком відбудуться 19 квітня на НСК "Олімпійський".
11:45
Через навчання НАТО у Чорному морі РФ вивела кораблі, "Бастіони" і авіацію
У зв'язку з навчаннями НАТО в Чорному морі Міністерство оборони Росії вивело на чергування розвідувальні та ударні кораблі і берегові ракетні комплекси Чорноморського флоту.
11:43
Порошенко відсторонив главу Одеської ОДА
Президент Петро Порошенко відсторонив з посади голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова.
11:10
фото Власника "Агроінвестгруп" оголосили в розшук
Нацполіція оголосила в розшук власника холдингу "Агроінвестгруп" Миколу Кучеренка та його сина Віталія.
11:06
картаПогоду погойдає: потепління підмочать дощі
У вівторок атмосферний фронт принесе похолодання та дощі на західну Україну, на Сході та Півдні – без опадів.
10:58
У Польщі не працюють тисячі шкіл: в країні розпочався безстроковий страйк учителів
У Польщі починаючи з понеділка не буде уроків у тисячах шкіл, оскільки вчительські профспілки розпочали безстроковий загальний страйк.
10:56
В аварії помер великий бізнесмен і волонтер Слабовський
В автокатастрофі під Києвом загинув гендиректор агропромислової компанії Allseeds Володимир Слабовський, який допомагав бійцям, передаючи волонтерську допомогу на фронт.
10:42
З "Укрзалізниці" звільнили двох членів правління — джерело
Наглядова рада "Укрзалізниці" прийняла рішення звільнити з посади двох членів правління компанії.
10:23
Коломойський: Мені не потрібен "Приват", нехай повернуть $2 млрд
Олігарх Ігор Коломойський заявляє, що не має наміру повертати собі націоналізований "Приватбанк", але хоче повернути капітал у 2 мільярди доларів.
09:52
Нацбанк зміцнив курс гривні на 25 копійок
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 25 копійок, встановивши його на 8 квітня на рівні 26,77 гривні.
09:22
Ягланд вважає, що вихід РФ з Ради Європи буде потрясінням, співмірним із Brexit
Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що Росії слід повернути право голосу в організації, щоб не створювати нові лінії поділу в Європі.
09:13
В'язень Кремля Шумков опинився у штрафізоляторі колонії у Торжку
"Завдяки волонтерам російської правозахисної організації вдалося дізнатися, що Шумков Олександр Сергійович перебуває в ВК4 м. Торжок. Наразі в ШІЗО. З карантину відразу був переведений в штрафний ізолятор" – написала тітка Олександра Шумкова.
08:36
Німеччина домагається зняття з Росії санкцій у Раді Європи
Німецькі дипломати та депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.
08:29
Чинний президент Словаччини після відставки готовий очолити уряд
Чинний президент Словаччини Андрей Кіска після закінчення терміну повноважень готовий стати прем’єр-міністром.
07:40
ООС: Бойовики били з мінометів, БМП і гранатометів, 1 поранений
Минулої доби бойовики 10 разів обстріляли позиції ОС, тричі застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 45 мінометних мін калібру 120 та 82 мм. 1 український військовий отримав поранення.
07:03
ФОТО, ВІДЕОПожежу у приватному секторі Києва ліквідували, жертв немає
Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій ліквідували масштабну пожежу на вул. Гомельській м. Києва, яка виникла увечері 7 квітня. Загиблих та травмованих немає.
06:22
ФБР веде розслідування проти Коломойського - ЗМІ
Федеральне бюро розслідувань веде розслідування проти олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів.
05:35
Білорусь відкриє для туристів Чорнобильську зону відчуження
Влада Білорусі прийняла рішення відкрити туристичні маршрути у зоні відчуження, встановленій після аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року.
04:39
Трамп звинуватив команду Мюллера в "незаконних витоках інформації"
Президент США Дональд Трамп відкинув публікації про те, що публікація повного тексту доповіді спецпрокурора Мюллера щодо розслідування у "справі РФ" матиме більш руйнівні наслідки, ніж попередній висновок, за яким ні Трамп, ні його соратники не вступали в змову з Кремлем.
04:03
Facebook планує прокласти підводний кабель навколо Африки
Компанія Facebook вивчає можливості реалізації проекту "Сімба", який передбачає прокладання оптоволоконного кабелю навколо Африканського континенту.
03:17
Трамп оголосив про відставку міністра внутрішньої безпеки США
Президент США Дональд Трамп повідомив, що голова Міністерства внутрішньої безпеки Сполучених Штатів Кірстен Нільсен залишає свою посаду.
02:20
ВІДЕОСаакашвілі закликав Порошенка повернути йому український паспорт
Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської області Міхеїл Саакашвілі записав відеозвернення до президента України Петра Порошенка, у якому закликав того повернути йому український паспорт та пустити його до України. Відео.
01:20
США тимчасово виводять своїх військових з Лівії
Сполучені Штати тимчасово виводять свій військовий контингент з Лівії у зв'язку з погіршенням безпекової ситуації в країні.
00:16
ФОТО, ВІДЕОУ Києві масштабна пожежа у приватному секторі, горить кілька будинків
У Києві спалахнула пожежа на вулиці Гомельській, 31. Пролунало щонайменше 3 вибухи. За словами очевидців, горять 4 будинки.