8 грудня 2016

Архів

Публікації

Новий брюссельський альянс: що зміниться у співпраці ЄС та НАТО

За останні три роки ЄС та НАТО зробили розворот у напрямку взаємодії. Новий рівень співпраці – спільний орган, який протидіятиме гібридним загрозам. Чи приєднається Україна до його роботи?

Точка опори. Все, що ви хотіли знати про школу-хаб на селі

Діти з села мають в 10 раз менші шанси скласти успішно тестування з іноземної мови. Тому опорна школа – це спосіб спробувати дати всім дітям рівний доступ до якісної освіти.

Держгеокадастр чи місцеві ради? Кому віддадуть державні землі

В четвер Верховна Рада може передати сільським, селищним і міським радам повноваження з розпорядження землями державної власності за межами населених пунктів. Йдеться про великий ресурс.

Битва за Вашингтон. Лобі Яценюка-Яресько

Яценюка і Яресько в питаннях лобізму в США більше цікавив піар та швидкий результат, аніж реальні зміни в країні. "Боргове" ж питання Україна змушена буде вирішувати найближчі 20 років. УП представляє третю серію "Битви за Вашингтон".
Колонки

Консенсус для "мінімалки": диявол криється в деталях

ProZorro: засіб для самореклами та обману

Чи припинять вулиці наших міст вбивати?

Як управляти заводами, щоб їх ніхто не купував. Майстер-клас від ФДМ

Президентські вибори в Австрії: чи завершилася дія "Трамп-ефекту"

Управляємо будинком по-європейськи. Чому небезпечно копіювати лише частину досвіду ЄС

Новини
22:52
Судді, які саджали майданівців, можуть уникнути покарання - нардеп
Нардеп з "Народного фронту" Леонід Ємець заявляє, що вразі, якщо парламент не прийме до Нового року у другому читанні закон "Про вищу раду правосуддя", суддів, які саджали майданівців, не можна буде покарати.
22:26
Сенат США схвалив 350 млн доларів військової допомоги для України
Сенат США вслід за Палатою представників переважною більшістю голосів схвалив "Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони", де передбачено виділення 350 млн доларів на допомогу Україні.
21:58
"Шахтар" виграв усі шість матчів у груповому етапі Ліги Європи
Стовідсоткові "гірники": "Шахтар" перемагає "Брагу" та здобуває максимум у своїй групі – 18 очок з 18-ти.
21:53
Сенатори просять Трампа поводитися жорстко з Кремлем
Група з 27 американських сенаторів звернулася до обраного президента США Дональда Трампа із закликом проводити жорстку політику щодо РФ через ситуацію в Україні.
21:18
"Банда з Княжичів": Ще двом підозрюваним обрали запобіжний захід
Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід ще двом підозрюваним у причетності до банди, що готувала розбійний напад в селі Княжичі, в ході операції проти яких загинули п'ятеро правоохоронців.
20:38
OVERTIME: Головні події дня в економіці
Лобізм реструктуризації держборгу України, повернення зомбі-банків та Україна на крок ближче до безвізу – головне за 8 грудня.
20:23
Після новин про "таємну квартиру" Азаров зник із Facebook?
Сторінка колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова у соцмережі Facebook, де раніше регулярно з'являлися повідомлення від його імені, не відкривається.
19:48
Скандальний законопроект про 22 євро за посилку відкликали
Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) відкликала з Мінфіну законопроект, який стосувався встановлення митного ліміту до 22 євро за посилку.
19:45
Аваков: У таємній квартирі Азарова знайшли "цікаві документи"
Мінстр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у квартирі-схроні екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова знайшли "цікаві документи".
19:22
НАБУ проводить обшуки в Адміністрації морпортів та її філіях
Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять слідчі дії на суб’єктах господарювання та в державних установ.
19:11
Після інциденту з Ляшком з "Волі народу" йде Мельничук
Керівник депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко заявив, що народний депутат Сергій Мельничук написав заяву про вихід зі складу цієї групи.
18:38
оновленоГрузія може отримати безвіз швидше ніж Україна
Грузія може отримати безвіз з ЄС швидше, ніж Україна, оскільки тріалог щодо візової лібералізації для Грузії ймовірно відбудеться вже наступної середи, 14 грудня.
18:30
Заступника Зубка обрали держсекретарем Мінрегіонбуду
Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала Максима Малашкіна держсекретарем Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
18:09
Могеріні: Агресія РФ проти України – кричуще порушення принципів ОБСЄ
Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні вкотре наголосила на тому, що агресія РФ проти України є порушенням принципів ОБСЄ та норм міжнародного права.
17:53
Бойовики у четвер здійснили 11 обстрілів по позиціях сил АТО
У четвер бойовики здійснили 11 обстрілів по позиціях українських військових.
17:50
Компанії обраного держсекратаря МОЗ помічені у кримінальному скандалі
Компанії родини переможниці конкурсу на посаду Держсекертаря МОЗ Наталії Шолойко фігурували в кримінальному провадженні щодо розтрати 500 млн гривень при закупівлі субстанції для виготовлення інсулінів "Індаром".
17:28
У в'язницях Криму і Росії померли два українці
В установах пенітенціарної системи окупованого Криму і Росії зафіксовано два випадки смерті громадян України.
17:21
Панов звинуватив ФСБ у тортурах
Громадянин України Євген Панов, обвинувачений у справі про організацію терактів в Криму, написав заяву в СК РФ зі скаргою на катування, які, за його словами, застосовувалися до нього протягом шести днів після затримання в ніч на 7 серпня 2016 року.
16:58
В Jan De Nul заявили про обшуки НАБУ через тендер в МП "Южний"
Компанія Jan De Nul Україна заявляє про проведення обшуків співробітниками Національного антикорупційного бюро в офісах компанії, а також в будинках і автомобілях керівництва компанії.
16:39
Клімкін: Український безвіз затвердять за один-два пленарні тижні ЄП
Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє про зняття всіх політичних перешкод для скасування візового режиму для України.
16:28
Роботу Авдіївського коксохіму Ахметова обіцяють відновити
9 грудня Авдіївський коксохімічний завод може відновити свою роботу.
16:24
Рада знову провалила закон про спецконфіскацію
Верховна Рада відмовилася прийняти у першому читанні урядовий законопроект про повернення незаконно набутих коштів та майна, який мав дозволити повернути гроші та майно представників попередньої влади.
16:06
Джерела: Порошенко збирав таємну зустріч лідерів БПП
Президент Петро Порошенко збирав в середу спікерів фракції БПП та керівників цієї фракції.
16:00
Гонтарева обіцяє рішення щодо "ПриватБанку" до кінця року
До кінця року має бути завершена верифікація програми докапіталізації "ПриватБанку", після чого буде зрозуміло, чи виконав банк поставлені перед ним завдання.
15:52
Розгляд справи щодо трагедії 2 травня в Одесі знову затягують
Оновлена колегія Малиновського райсуду Одеси не змогла у четвер продовжити розгляд резонансної "справи 2 травня" в частині подій на Грецькій площі.
15:43
ГПУ готує запит у Росію на допит Януковича як підозрюваного
Департамент спецрозслідувань ГПУ готує запит на адресу РФ про допит екс-президента Віктора Януковича як підозрюваного на території Росії.
15:14
Тука вважає, що 75% переселенців вже не повернуться на Донбас
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука вважає, що в Україні близько 75% людей, які стали вимушеними переселенцями, вже за будь-яких обставин не повернуться на Донбас.
14:50
Коломойському не можуть погодити підозру у "справі МАУ – САП
Олігарху Ігорю Коломойському не можуть погодити підозру у справі завдання його компанією "Міжнародні авіалінії Україні" 150 млн грн збитків Україні через те, що недостатньо вагомих доказів.
14:45
ООН: на Донбасі загинули майже 10 тисяч людей
З середини квітня 2014 року до 1 грудня 2016 року на Донбасі загинули не менше 9758 осіб, з них понад 2 тисячі – мирні громадяни.
14:44
фотоУ Києві знайшли "скарби Азарова" – Троян
"Десятки ікон та релігійних книг, датованих 19 століттям, оригінали (відповідно до висновків експертів) творів живопису Іллі Рєпіна, Василя Тропініна та Нікоса Сафронова. А ще столове срібло, пам’ятні монети, нагородна зброя з дозволами на ім’я "прем’єра-втікача" і навіть козацька шабля", – перелічує Троян знайдене.
14:21
Для реструктуризації боргу Яресько наймала американських лобістів
Перед укладенням договору між Україною та зовнішніми приватними кредиторами про реструктуризацію боргу уряд України для просування своєї позиції користувався послугами американських лобістів.
14:18
відеоДівчина в камуфляжних штанях облила Ляшка соком у Раді
Невідома облила голову фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олега Ляшка соком у кулуарах парламенту.
14:11
Туск: безвіз для України та Грузії вийшов на фінішну пряму
Процес надання Україні та Грузії безвізового режиму з Євросоюзом вийшов на фінальну стадію після узгодження механізму призупинення механізму призупинення безвізу.
14:01
опитуванняУкраїнці не вважають, що ситуація з правами покращилася після революції
Менше 4% українців вважають, що з часів Євромайдану ситуація із забезпеченням прав і свобод людини покращилася.
13:55
На посаду держсекретаря Мінрегіону подався екс-помічник Царьова
На посаду державного секретаря, серед інших, претендує Костянтин Сомсіков, який був помічником "регіоналів" Юрія Самойленка та Олега Царьова.
13:53
Авдіївський коксохім Ахметова повністю зупинив роботу
Авдіївський коксохімічний завод у четвер, 8 грудня, повністю зупинив роботу.
13:48
Насалика викликали з відпустки, на яку він витратив півмільйона – ЗМІ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик очолить українську делегацію на тристоронніх газових переговорах з представниками Росії і Європейської комісії в Брюсселі 9 грудня.
13:47
Єврокомісар Ган: ЄС повинен нейгано надати безвіз Україні і Грузії
Єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів про розширення Йоганес Ган закликає ЄС без зволікань надати безвіз Україні і Грузії.
13:46
Кабмін підтвердив призначення чиновника, яким цікавились НАЗК і ГПУ
Кабмін підтвердив призначення головою Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, заступника міністра юстиції Антона Янчука.
13:30
Рада зробила крок до створення Фінполіції та єдиного реєстру ПДВ
Верховна Рада прийняла за основу проект закону, який передбачає створення Фінансової поліції, єдиного реєстру ПДВ та передачу баз даних від Державної фіскальної служби до Міністерства фінансів.
13:29
Мотузяник: Троє бойовиків загинули, бо не впоралися з мінометом
Троє бойовиків загинули, бо порушили правила експлуатації 120-мм міномета.
13:19
Клімкін: Росія хоче легалізувати свій контроль на Донбасі
Кількість жертв російської військової агресії на Донбасі досягла 10 тисяч, Москва використовує війну як механізм тиску на Європу.
13:14
Крижаний дощ заблокував роботу столичних аеропортів
8 грудня Міжнародний аеропорт "Бориспіль" тимчасово призупинив роботу через дощ.
13:00
Міллер не поїде на тристоронню газову зустріч до Брюсселя
Глава "Газпрому" Олексій Міллер не поїде в Брюссель на зустріч Росії, України і Єврокомісії щодо газу.
12:52
Справа НАЗК проти Лещенка надійшла в суд
Печерський райсуд Києва отримав протокол, складений Нацагентством з питань запобігання корупції, про адміністративне правопорушення депутата від БПП Сергія Лещенка при купівлі квартири в Києві.
12:50
Денисенко заявив, що йде з "Укропу" через позицію щодо Новинського
Народний депутат Андрій Денисенко заявив, що йде з партії "Укроп" через позицію цієї політсили у питанні голосування за притягнення до відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.
12:48
Синоптики попереджають: на вулиці дуже слизько
У 16 областях України на дорогах спостерігається ожеледиця.
12:35
УЄФА відкрила дисциплінарну справу по матчу Динамо - Бешикташ
УЄФА відкрила дисциплінарну справу по матчу Ліги чемпіонів Динамо - Бешикташ (6:0), що відбувся 6 грудня в Києві.
12:28
У РФ оголосили звинувачення українцям, які допомогли затримати дезертирів
Слідчий комітет Росії заочно пред'явив звинувачення двом українським військовослужбовцям, які допомогли затримати двох своїх колишніх колег, які перейшли на бік Росії після анексії Криму.
12:26
Україна та Польща підписали угоду про правила взаємодії ГТС
Україна та Польща підписали угоду про правила взаємодії ГТС обох країн через майбутній інтерконнектор з метою з`єднання систем.
12:09
Рада заборонила пропагандистські книги з Росії
Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект про заборону ввезення в Україну з Росії книг антиукраїнського змісту.
12:05
Луценко каже, що паспорт Новинського справи не стосується
Генеральний прокурор Юрій Луценко наголошує, що громадянство депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського не стосується подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності.
11:58
Санкції проти Росії мають лишатися, доки вона не піде з Криму – Клімкін
Міністр закордонних прав України Павло Клімкін наголосив на необхідності зберігати чинні санкції проти Російської Федерації, доки не буде відновлений суверенітет України в Криму та Севастополі.
11:55
Троє військових отримали поранення у середу – штаб АТО
Протягом минулої доби у зоні антитерористичної операції троє військових отримали поранення.
11:44
ЗМІ: Янукович подарував Медведєву два пістолети, а Путіну - один
Віктор Янукович, будучи на посаді президента України, двічі нагородив іменними пістолетами тодішнього главу Російської Федерації Дмитра Медведєва - в 2010 і 2011 роках.
11:28
Вкладникам банку "Михайлівський" призупинили виплати
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 8 грудня тимчасово призупинив виплати за загальним реєстром вкладників банку "Михайлівський".
11:18
Плівки Онищенка: Холодницький розповів, коли допитають Довгого
Народному депутату Олесю Довгому буде вручено повістку на допит у справі "плівок Онищенка".
11:14
Новинський вважає Луценка одним з замовників справи проти себе
Депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський вважає, що генпрокурор Юрій Луценко є одним з замовників кримінального переслідування проти нього.
10:56
Ситник поскаржився, що НАЗК не дає НАБУ повного доступу до декларацій
НАЗК не надало повного доступу НАБУ до електронних декларацій високопосадовців.
10:55
Рада зняла недоторканність з Новинського
Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" олігарха Вадима Новинського.
10:54
Комунальні маршрутки поки не подорожчають – Київпастранс
"Київпастранс" не має стосунку до зміни цін на маршрутах приватних перевізників.
10:47
ЄС схвалив механізм, що розблокує безвіз для України
Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, погоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму.
10:40
Ситник і Холодницький кажуть, що між ними конфлікту немає
Керівники НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Артем Ситник і Назар Холодницький стверджують, що конфлікту між їхніми відомствами немає.
10:39
НАБУ хоче отримати записи Онищенка, але в Лондон не полетить
Національне антикорупційне бюроу хоче отримати від депутата-втікача, звинуваченого в газових махінаціяї, Олександра Онищенка його записи, щоб дати правову о
10:18
Сольвар пояснив, чому не вказав багатомільйонну нерухомість у декларації
Депутат від БПП Руслан Сольвар стверджує, що ніколи не приховував наявність у своєї матері дорогої нерухомості, про яку йшлося в розслідуванні "Наших грошей".
10:09
У НАБУ розповіли, скільки грошей дало викриття "схем Онищенка"
Лише за 4 місяці після викриття схем Онищенка держава заробила на продажу газу в 6 разів більше, ніж за 3 роки діяльності цих схем.
10:00
Новинський запевняє, що виконував прохання митрополита Володимира
"Справа сфабрикована, від початку до кінця. Мета – політичної тиск, політичне переслідування. Влада переслідує всіх незгодних із нею людей. А Генпрокуратура є її інструментом", – заявив депутат.
09:57
Штайнмаєр вірить, що ОБСЄ зупинила війну на Донбасі
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних прав Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що вважає ефективним німецьке головування в організації.
09:55
Новинський стверджує, що Порошенко просив дати йому громадянство
Депутат Вадим Новинський заявляє, що громадянство України екс-президент Віктор Янукович йому дав на прохання нинішнього президента Петра Порошенка.
09:38
Онищенко розірвав договір з адвокатом через розголошення таємниці
Депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко розірвав договір зі своїм адвокатом Андрієм Циганковим.
09:31
У листопаді українці продали валюти більше, ніж купили
У листопаді населення продало готівкової валюти на 21,3 млн доларів більше, ніж купило.
09:22
Рада взялася за Новинського, Луценко зачитує звинувачення
Верховна Рада розпочала розгляд питання про позбавлення недоторканності депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.
09:22
Дипломат-контрабандистка оскаржує звільнення з МЗС
Колишній перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин, яка стала відомою через участь її чоловіка у контрабанді цигарок під виглядом "дипломатичного вантажу", оскаржує своє звільнення з дипломатичної служби.
09:12
Новинський прийме будь-яке рішення Ради: "Потерпимо трошки"
"Якщо депутати вирішать позбавити мене недоторканності, хоча я за неї ніколи не ховався, – я буду звертатися в органи прокуратури з проханням дати мені дозвіл кудись виїжджати або не дати. Вони будуть це вирішувати. Потерпимо трошки, поки не доб'ємося правди", – сказав він.
09:07
Суди відновили діяльність 9 зомбі-банків – НБУ
Національний банк вбачає виникнення ризиків для фінансової стабільності через прийняття судами неправосудних рішень щодо відновлення діяльності банків, відносно яких вже прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та їх ліквідацію.
08:48
У центрі Києва знову мітинги. Поліція посилила охорону
2,5 тисячі правоохоронців забезпечуватимуть охорону громадського порядку в центрі Києва 8 грудня.
08:43
Літак із Києва посадили в Самарі через п'яного дебошира
Порушник є громадянином Узбекистану, він був п'яний, і, окрім іншого, вдарив дружину, яка летіла з ним.
08:23
Сайти казначейства та Пенсійного фонду відновили роботу після атаки
Сайти Державної казначейської служби та Пенсійного фонду відновили роботу після хакерської атаки.
07:59
Асад заявив, що після захоплення Алеппо війна в Сирії не закінчиться
Президент Сирії Башар Асад заявив, що перемога його армії в Алеппо стане "величезним кроком" до закінчення п'ятирічної громадянської війни в країні, але не означатиме кінця конфлікту.
07:24
Папа Римський порівняв любов до фейків із поїданням екскрементів
Папа Римський Франциск засудив велику кількість дезінформації в пресі, назвавши її "можливо, найгіршою шкодою, яку можуть завдати ЗМІ".
07:15
Комітет Європарламенту у четвер розгляне механізм призупинення безвізу
Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) 8 грудня розгляне питання затвердження механізму призупинення безвізового режиму.
06:30
АТО: 20 атак, з важкої артилерії окупанти обстріляли Водяне
Минулої доби загалом зафіксовано 20 обстрілів з боку бойовиків із застосуванням забороненої Мінськими угодами великокаліберної артилерії та мінометів.
06:14
Чергова зустріч Тристоронньої групи у Мінську відбудеться 21 грудня
Наступна зустріч Тристоронньої контактоної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться 21 грудня.
05:57
ГПУ: Суд заарештував три земельні ділянки і житло Азарова в Києві
Суд наклав арешт на 3 земельні ділянки та об'єкт житлового фонду в Києві, які належать колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову.
05:26
На Закарпатті СБУ викрила митників, які "кришували" контрабанду
Служба безпеки України викрила на Закарпатті канал незаконного переміщення товарів на територію України.
05:15
6 країн звинуватили РФ у перешкоджанні доступу гумдопомоги в Алеппо
Лідери шести провідних західних країн - Німеччини, Великобританії, Франції, Італії, Сполучених Штатів Америки та Канади - у своїй спільній заяві закликали до "негайного припинення вогню" у сирійському місті Алеппо.
04:45
Британський парламент підтримав урядовий план Brexit
Палата громад британського парламенту висловилася на підтримку покрокового плану уряду про вихід країни зі складу Євросоюзу.
03:06
Американські сенатори Маккейн і Грем відвідають Україну в кінці року
Глава комітету у справах збройних сил Сенату Джон Маккейн і член сенатських комітетів у справах збройних сил, юридичних питань і бюджету Ліндсі Грем планують відвідати Україну в кінці грудня.
02:45
Прем'єр Італії офіційно подав у відставку
Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці офіційно подав у відставку.
02:19
Штайнмаєр висловився за посилення ролі ОБСЄ
Напередодні зустрічі глав МЗС країн ОБСЄ, у центрі уваги якої буде конфлікт на Донбасі, Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував дії Росії в Україні та виступив за посилення ролі організації.
01:37
Супрун виступила проти призначеного держсекретаря МОЗ
Особа, яку обрали на Держсекретаря МОЗ не може займати цю посаду через конфлікт інтересів, а її ім'я фігурує у корупційних схемах.
00:45
Новинський заявив, що після зняття недоторканності не тікатиме з України
Депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, постанову на зняття недоторканності з якого 8 грудня буде розглядати Верховна Рада, заявив, що готовий до будь-якого рішення ВР і залишати країну не планує.
00:11
Єврокомісар закликав якнайшвидше затвердити механізм призупинення безвізу
Комісар Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган звернувся до Ради ЄС та Європарламенту із закликом якомога швидше затвердити механізм призупинення безвізових режимів із третіми країнами.
00:02
МЗС вимагає припинити застосування примусової психіатрії в Криму
Міністерство закордонних справ України заявляє протест проти призначення російською окупаційною владою протиправної примусової психіатричної експертизи для незаконно затриманих громадян України.
23:27
МВС: Затримано двох підозрюваних у причетності до "банди з Княжичів"
Поліція затримала ще двох підозрюваних у причетності до банди злодіїв, через яких у Княжичах на Київщині 4 грудня загинули 5 правоохоронців.