20 березня 2005

Архів

Публікації

КНИГА ГОДА 2004. Что читают украинцы?

Гран-при "Книга года 2004" получило издательство Факт: Дмитрий Стус. Василий Стус: жизнь как творчество. В 2004 году поменялись местами лидеры продаж: на первое место вышла художественная литература, а профессиональная и учебники – на втором. Вдвое упали продажи исторической литературы, на этом же уровне, но стабильно стоит детская литература. Вдвое выросли продажи художественных альбомов.

Залізобетонна махновщина

Романи про робітничий клас, чи то пак клясу, здавалося б, сьогодні подібні ламповим програвачам, дисковим телефонам і авоськам. Але то лише здається. Правди про пролетаріат в Україні не писав ніхто. Тоді було не можна, сьогодні начебто не треба. У комерційний успіх книжки про роботяг з "Запоріжсталі" та інших заводів повірити важко. Але то проблема цензорів від комерції. У "Клясу" не треба вірити, її треба читати.
Новини
20:06
Киргизька опозиція громить будинки влади та братається з міліцією
У неділю акції протесту киргизької опозиції на півдні країни здобули масштабного характеру: мітингуючи захопили будинки і звільн
13:32
Медведчук не готовий бути опозицією
Лідер Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Віктор Медведчук не
13:18
США похвалили Україну за розслідування
Сполучені Штати привітали розслідування, оголошене Україною щодо контрабанди ракет, здійсненої 2001 року до Ірану та Китаю.