Світової війни не буде, олімпіади також. Астрологічний прогноз на 2002 рік

Середа, 2 січня 2002, 17:30
У нас нарешті є підстави для оптимізму. Далекі, серйозні планети, які визначають загальну енергетику року, наступного року взаємодіють між собою дуже гармонійно. У такі роки звичайно здійснюється багато наукових відкриттів, можуть створюватися визначні твори мистецтва, укладаються мирні угоди. Людство втомилося від війн, перебудов і потрясінь. Всі чекають стабілізації і гармонізацій, і вони прийдуть. 2002 рік повинен бути загалом більш спокійним, ніж останні декілька років.

Найбільш сприятливі періоди - січень, березень, липень і перша половина серпня, середина і кінець жовтня, початок листопада. Найбільш складний і небезпечний період року - травень і перша половина червня. Інші напружені періоди - як завжди: кінець серпня, кінець вересня і перші дні жовтня, друга половина листопада і початок грудня. Особливі критичні періоди цього року - приблизно 26 травня і приблизно 10 червня, коли загостряться всі кризи, у тому числі політичні, військові й економічні, що зародилися у 2001 році, і наступить їх розв'язка. У кінці травня також очікується багато техногенних і природних катастроф.

Міжнародне життя, політика, економіка

Серед позитивних подій року можна відзначити наукові відкриття у нарізноманітніших областях, у тому числі в екології і медицині. Буде приділено багато уваги гуманітарним проблемам: охороні здоров'я, боротьбі з бідністю, захисту прав людини. Проявляться соціалістичні тенденції. У процесі глобалізації акценти будуть зміщені з економіки на життєві проблеми людини медичні, екологічні. Почнеться певне примирення тенденцій універсалізації: об'єднання, з одного боку, і прагнення зберегти самобутність країн, мов, устрою життя і місцевої природи - з іншого.

Світової війни або серйозного перекроювання кордонів чекати у 2002 році не слід.

У світі встановиться деякий баланс сил між провідними центрами цивілізації - Росією, Китаєм, Америкою, Європою, ісламським світом. Більш слабкі країни збережуть переважну орієнтацію на один з цих центрів, паралельно розвиваючи стосунки з іншими.

Економіка буде розвиватися більш планомірно, менше буде стрибків, ніж у два-три попередні роки. Значного зростання, як і значного спаду, чекати не доводиться. Кризові періоди - травень і початок червня, кінець вересня і початок жовтня. Можуть мати успіх соціально орієнтовані галузі, що стосуються сільського господарства, медицини, екології. Нафтова галузь дещо стабілізується, криза можлива тільки у травні і на початку червня. Установка на максимальну ефективність зміниться орієнтацією на комплексний підхід і мінімальні витрати, особливо соціальні й екологічні.

Релігія буде грати не менш важливу роль у житті суспільства, ніж на даний момент, але фундаменталістські тенденції стануть слабшим. Певне загострення міжконфесійних протиріч можливе у кінці літа і у вересні.

Кризовими регіонами, особливо у першій половині року, будуть європейські країни Великобританія, Франція, Данія, Німеччина, Італія, Чехія, особливо дві перші. Там можливі політичні кризи, аварії, терористичні акти. Взимку неприємності можливі у горах південної Німеччини, західній Австрії, північного сходу Італії. Техногенні катастрофи більш вірогідні у травні або початку червня. Мьянма, Малайзія, Сингапур і Гонконг - азіатські країни, в яких можливі військово-політичні зіткнення і катастрофи, у тому числі транспортні, у першій половині року. Крім того, політичні і військові кризи очікуються в Узбекистані, Пакистані і між Індією і Пакистаном. В Африці військові конфлікти і перевороти, епідемії, природні і техногенні катастрофи найбільш вірогідні в Алжірі, Нігері, Нігерії, Беніні, Тому, Гані, Буркіна-Фасо, Анголі.

У західній півкулі стихійні лиха, акти тероризму і катастрофи найбільш вірогідні на Багамських островах, у Коста-Рікі, на південному узбережжі США, включаючи Новий Орлеан і Майамі. Висока імовірність небезпечних подій, пов'язаних із зимовою олімпіадою у Солт-Лейк-Сіті, це можуть бути нові вияви тероризму, природні або техногенні катастрофи. Є навіть небезпека зриву цих олімпійськи ігор. Взагалі криза у США продовжиться - ослаблення економіки і політичної системи, втрата авторитету і впливу у світі, а завершиться не раніше 2004 року.

Справа у тому, що в еру Водолія, яка продовжиться найближчі дві із лишком тисячі років, жодна людина, організація або держава не можуть підпорядкувати собі весь інший світ, а тим більше силою зброї чи грошей. У цьому і є основна причина кризи Америки - як сверхдержава вона втратить своє значення, але і жодна інша не займе її місця.

Приватне життя, здоров'я

Звичайно у стабільні періоди інтереси людей зміщаються в область приватного життя. 2002-й - вдалий рік для подорожей, пригод, творчості. Великий інтерес буде наданий новим науковим розробкам, фільмам і книгам, телепередачам. Сприятливий рік для зміцнення сім'ї, народження дітей. Не забувайте про освіту, скільки б вам не було років.

Січень. Дуже спокійний і гармонійний місяць. У перші його дні не об'їдайтеся і не напивайтеся, печінка і нирки у цей час працюють з напруженням. 12-13 січня деякий спад енергетики, особливо фізичної. З 18 січня до кінця місяця не перевантажуйте кишечник. Підвищена ймовірність застудних і легеневих хвороб, особливо у тих, хто до них схильний, так що уникайте холоду. 28 січня і у найближчі до нього дні - максимум енергії, велике збудження. Місяць сприятливий для поїздок, число випадків на транспорті нижче середнього. Прекрасний час для кохання, зав'язнення і продовження романтичних стосунків, особливо це стосується другої половини місяця.

Лютий. Загалом сприятливий місяць. Стережіться простудних захворювань і загострення бронхолегеневих недуг з 1-го по 8 лютого. Спад енергетики 11-12 лютого. У кінці місяця підвищена чутливість до хвороб сердечно-судинної системи. Підвищується навантаження і на нирки, вихід з організму шкідливих речовин буде дещо ускладненим. Підвищена сприйнятливість до інфекцій. Найбільш складні дні здоров'я - 26-27 лютого. Місяць сприятливий для подорожей, однак на авіатранспорті потрібна обережність з 7-го по 13 лютого, ускладнений рух на дорогах 8-12-го і 26-27 лютого. У коханні, особистому житті - гармонійний період, нові знайомства можна розвинути і укріпити, старі - відродити і освіжити. Важкі для кохання дні - 18-е, 26-27 лютого.

Березень. І цей місяць дуже гармонійний. Потрібно особливо стежити за здоров'ям 8-9 березня - стережіться отруєнь, інфекцій і травм, 12-14-го - спад енергії, не перевантажуйтеся фізично, 15-16-го небезпечні алкоголь і неякісні продукти, 27-28 березня шкідливо переїдання і надмірне психічне збудження. Для подорожей місяць цілком сприятливий, але не треба починати їх 8-14 березня, 8-9 березня підвищаться аварійність і загроза насилля, 17 березня можливі затори на дорогах. Дуже хороший місяць для кохання, тільки 8 березня поводьтеся стримано, не дуже сприятливі також 12-13 березня.

Квітень також дасть більше позитивних, ніж негативних емоцій. Можливі складності зі здоров'ям у другий тиждень і наприкінці місяця. На початку місяця не витрачайте багато енергії, не намагайтеся викладатися, прислухайтеся до рекомендацій лікарів. Найважчий період - з 9-го по 12 квітня: можливі травми при роботі з технікою і на транспорті, обережніше з висотою і електрикою, з тваринами і спиртними напоями. Інші складні дні - 18, 24, 28-29 квітня: бережіть нервову, гормональну системи, нирки, горло, шкіру і судини. Для поїздок це вже менш сприятливий місяць, ніж перші три. Протягом першого тижня їздити можна, можливі тільки невеликі порушення у планах, а з 9-го по 12 квітня за кермо автомобіля краще не сідати і на літаках не літати. Будьте обережніші у дорозі і 24-29 квітня, без великої необхідності краще не їздити далеко.

Травень - найважчий місяць у 2002 році. Вже у першотравневі дні стережіться автомобілів, обережніше працюйте з ріжучими інструментами, уважно поводьтеся на дорогах. А недосвідченим водіям за кермо сідати взагалі не можна. Людям, які мають хронічні захворювання, потрібно вживати профілактичні заходів. Є також небезпека травм і укусів. І 8-12 травня також треба стерегтися травм, інфекцій й отруєнь. У другій половині травня вразливі дихальна і травна системи, найбільш небезпечні дні 19-е, 25-26 травня. Всі поїздки, особливо далекі, у травні краще відмінити. Якщо ж з потреби ви кудись все ж поїдете, будьте дуже і дуже обережні. В особистому житті поводьтеся стриманіше, щоб не зіпсувати стосунки, можливий навіть їх остаточний розрив. Нові знайомства зажадають перевірки часом.

Червень. Також досить складний місяць, особливо його перша половина: 6-7 червня можливо загострення прихованих внутрішніх або інфекційних хвороб. 9-10 червня критичні дні, спад енергії організму. Небезпечні навантаження. Увага! Взагалі 26 травня і 9-10 червня - найгірші дні у 2002 році. Деяка обережність буде також дуже потрібна 23-24-го і 28 червня. Перша половина червня абсолютно не підходить для серйозних подорожей, а 8-10 червня краще виключити навіть невеликі поїздки. У коханні не робіть поспішних кроків, а у першій декаді взагалі зробіть паузу.

Липень. В основному нормальний місяць. Проблеми можуть виникнути тільки в ослаблених людей. Бережіть сердечно-судинну систему. Тримайтеся балансу праці і відпочинку, обов'язково знайдіть час для активного відпочинку на природі. 2-3 липня можливі травми, запалення і кровотечі, 9-10 липня потрібно бути обережніше жінкам і загалом виключити перевантаження, 20-21-го вразливі печінка і органи черевної порожнини, 24-28 липня потрібно берегтися від інфекцій, шкіряних захворювань. Поїздки і подорожі у цьому місяці повинні пройти нормально. Хороший час для кохання, але з надійним партнером, стосунки з яким перевірені часом. Якщо з новим знайомством не склалося, нема чого жалкувати.

Серпень. Яскравий, енергійний місяць. Для здоров'я складні дні: 2 серпня шкіра, нирки, ендокринна система, 4-е - травматизм, нервові розлади, 8-е взагалі несприятливий день, 10-11-е - запалення, травми, кровотечі, 15-е - нервове напруження і травматизм, 19-20-е - серце і судини, 22-24 серпня - травми, судини, дихальна система, кишечник. Нормальний місяць для подорожей, але починати їх не треба у період з 5-го по 8 серпня, 9-11 серпня будьте обережніші за кермом, 19-25 серпня - не кращий час для польотів на літаках і автомобільних поїздок. У коханні радісний, насичений час, тільки не спокусіться на зовнішній лиск. У першій половині місяця ініціатива належить чоловікам, у другій - жінкам.

Вересень. В основному сприятливий для здоров'я місяць. Складні дні - 6-7, 11, 19 і 21-22 вересня. Можливі труднощі з травною і дихальною системою, у тому числі інфекції. Для поїздок несприятливі дні 7-е і 21-22 вересня. У другій половині місяця буде більше транспортних випадків. В особистому житті 1-5 вересня - сприятливий період, а 7-го і 19-22-го зробіть перерву, цей час певного охолодження і підвищеної конфліктності.

Жовтень. Хороший місяць. У його другій половині складеться дуже стійка гармонійна конфігурація на небі, великий трикутник, який захищає нас від негараздів. Для здоров'я небезпечні застуди, усклідення виходу з організму шкідливих речовин, бережіть шкіру і нирки, не їжте і не пийте сумнівних напоїв і їжі з штучними добавками або сумнівного походження. Складні дні - 5-6, 9, 13-14 жовтня. Для поїздок цілком відповідний місяць, але починати їх треба тільки після 6 жовтня. У коханні відбудеться перегляд цінностей, нестійкі стосунки припиняться, а вдалі знайомства зміцняться. Самотні знайдуть пару.

Листопад. Знову вдалий місяць, за винятком 4-5-го і 16-20 листопада. У ці дні потрібно уникати перевантажень, дотримувати обережності у травленні, поводженні з технікою, не провокувати конфліктів, берегтися простудних й інших інфекцій. І для поїздок, і для особистого життя місяць дуже сприятливий, за винятком тих же днів.

Грудень. Менш гармонійний місяць, ніж два попередніх, хоч поганим його назвати не можна. 3-4 грудня - складні дні, енергетика організму знижена, вразлива печінка, надалі складні дні, насамперед для ендокринної системи, печінки, судин, 6, 9, 14-15, 17, 25 і 28 грудня. Поїздки у цьому місяці цілком можливі, тільки не потрібно відправлятися у дорогу 3-4, 6-7, 17 грудня. Можуть бути певні ускладнення і в самому кінці місяця. У коханні перша декада - час сильних пристрастей, які можуть декого привести до фізичного або нервового зриву. Особливо невдалий день 4 грудня - контролюйте себе. Друга і третя декади більш спокійні, але можливі непорозуміння. А випадкові зв'язки небажані, передусім з точки зору здоров'я.

Зодіак попереджає

ОВЕН. У цілому 2002 рік сприятливий. Можете спиратися на допомогу друзів і придбати нових, реалізувати або продовжити реалізацію своїх планів. Тільки дивіться на те, що відбувається, без ілюзій. Продовжиться тривалий процес зміни світогляду, розширення освіти. У першій половині року до липня включно увага буде направлено на дім, сім'ю. Можете поліпшити житлові умови. Деяким Овнам потрібно подумати про народження дитини, особливо у другій половині року. А тим, хто вже має дітей, вони піднесуть сюрприз, у більшості випадків приємний.

ТІЛЕЦЬ. Рік загалом непоганий. Перша половина по липень включно сприятлива для спілкування з братами і сестрами, найближчим оточенням, для ділових поїздок. Вдалий час для навчання. У другій половині року більше уваги потрібно зосередити на домі і сім'ї, можна зробити корисні покупки у цій області, поліпшити житлові умови або отримати земельну ділянку. Фінансова сфера весь рік буде вимагати уваги і відповідальності. Легко гроші даватися не будуть, доведеться багато працювати, планувати витрати і прибутки, контролювати бюджет. Переважніше стабільні види діяльності. У кар'єрі продовжиться період змін, нестабільність, переосмислення. Збільшиться інтерес до творчої діяльності, до особистого шляху. Як і у минулі роки, потрібно уважно ставитися до кредитно-фінансової сфери, розумніше розпоряджатися чужими грошима і вчасно виплачувати борги. Щось переосмислити доведеться і у частині сексуальних стосунків.

БЛИЗНЮКИ. Рік буде важким, велика відповідальність і багато роботи. Але напружена праця укріпить положення надовго. Варто потурбуватися про здоров'я, особливо це стосується дітей і людей немолодих. Можуть виникнути хороші можливості для навчання, початку або продовження освіти. Вірогідні відрядження, подорожі. Потрібно використати можливості, що відкриваються у пізнавальній, інтелектуальній сфері. Продовжиться переусвідомлення близьких стосунків, можливі зміни у подружніх, любовних і ділових зв'язках. Варто побоюватися влади партнера над собою, але не придушувати його. У першій половині року можна дещо поліпшити матеріальне становище, якщо багато працювати, а друга половина, починаючи з серпня, більше підходить для навчання і подорожей. Найбільш складний час випадає саме на місяць народження - кінець травня і першу половину червня.

РАК. Рік очікується вдалий і більш або менш спокійний. Січень і квітень найбільш вдалі для тих, хто народився у перших числах липня, а лютий і березень - для тих, що народилися у кінці червня. У травні успіх може посміхнутися Ракам першої декади липня, в червні і у липні настане черга радіти більш пізнім Ракам, народженим у другій і третій декадах. А починаючи з серпня всі Раки зможуть розвинути досягнутий успіх, перетворивши його у щось матеріальне, зробити придбання, збільшити заробітки. Рік несприятливий для таємної діяльності, інтриги зашкодять самим Ракам. Будьте простішими, поводьтеся більш відкрито, уникайте недовірливості. Можливі зміни в області бізнесу, ділового партнерства. Сексуальні стосунки можуть оновитися, не обов'язково це зміна партнера, але спробувати щось нове можна і зі старим. Не треба переживати через втрати, грошові або моральні, тоді втрати скоро компенсуються придбаннями. У професійному житті продовжиться процес переорієнтації, освоєння нових професій і методів роботи.

ЛЕВ. Рік сприятливий, особливо успішна його друга половина починаючи з серпня. Найбільший успіх для тих Левів, хто народився у кінці липня і у першій декаді серпня, іншим потрібно почекати до наступного року. А у першій половині року Левам потрібно улагодити ті справи, які у них залишилися з минулих років, завершити проекти, розібратися у взаємостосунках. Якщо потрібно, провести лікувально-профілактичні заходи. Варто звернутися до філософії, таємного знання. Труднощі можуть бути з реалізацією власних планів. Можуть бути проблеми у спілкуванні зі старими приятелями, а нові можуть виявитися ненадійними. У багатьох Левів продовжаться зміни у близьких стосунках. Леви, що народилися 15-22 серпня, можуть зважитися на розлучення і нові любовні пригоди, але їм потрібно берегти серце і судини. Продовжаться зміни і у творчій роботі, а Леви-спортсмени зможуть показати хороші результати, особливо у другій половині року.

ДІВА. Рік буде наповнений передусім роботою. В основному і невдачі, і досягнення будуть у професійній сфері. Можна освоїти нові спеціальності, нові методи роботи, у тому числі пов'язані з сучасною технікою, комп'ютерами, а також психологією спілкування. Якщо стати бульш м'якою людиною, бути добрішим до людей, це позитивно позначиться на професійних успіхах і здоров'ї. Труднощі очікуються у відносинах з начальством у зв'язку з призначенням на відповідальні пости. Варто подумати, чи треба ставати начальником. І уже якщо наважитися, то бути впевненим у собі, не нервувати. У деяких Дів, особливо молодих, можливі проблеми з батьками. Зміни у сімейній сфері можуть продовжуватися. Якщо давно задумувався переїзд, він може здійснитися. Треба піклуватися про здоров'я, корисні природа, вода, нетрадиційні, народні і гомеопатичні методи лікування. Перша половина року по липень сприятлива для спілкування з друзями, реалізації планів. Починаючи з серпня треба зосередитися на собі, на особистих проблемах, у тому числі у духовній сфері, обмежити коло спілкування.

ТЕРЕЗИ. Рік виключно сприятливий. Терези знаходиться під космічним захистом. У першій половині року по липень особливо добре може складатися кар'єра. Можливе розширення діяльності, доведення до результату те, що розпочалося у минулі роки. З серпня підтримку нададуть друзі, можна реалізувати свої давні плани, мрії. Поїздки і подорожі треба готувати ретельніше. Тим Терезам, які збираються поступати у ВУЗи або вже вчиться, нудьгувати не доведеться, але все вдасться. В особистому житті, любові, творчості, продовжиться цікавий романтичний період. Стосунки не будуть відрізнятися стабільністю, але стануть надійнішим, ніж у минулі роки. А якщо ви шукаєте різноманітності, то і воно цілком можливе. У відносинах з близькими, братами і сестрами можуть бути зміни, які вже почали проявлятися у минулі роки. А діти здатні здійснити щось несподіване, але у результаті це тільки порадує. Здоров'я у більшості Терезів буде стабільним.

СКОРПІОН. Рік сприятливий для вищої освіти, отримання нових знань, далеких подорожей, переїздів на нове місце проживання, роботи за кордоном або повернення після неї. Можлива цікава і складна, давно бажана подорож у незвичайне місце. У другій половині року можливі успіх у кар'єрі, новий статус, отримання влади або умов для самостійної творчої роботи. Труднощі чекають у фінансовій сфері, особливо тих Скорпіонів, які пов'язані з бізнесом і вимушені брати кредити. Найменше порушення закону приведе до серйозних санкцій з боку офіційних органів. Так що борги потрібно вчасно віддати, від податків не переховуватися, а з чужими грошима не зв'язуватися. У домашній сфері, у сім'ї багато змін, оновлення або у складі сім'ї, або в обладнанні дому, квартири. Корисно оснастити будинок сучасною технікою, але не забувати при цьому і про психологічний клімат.

СТРІЛЕЦЬ. В основному рік очікується сприятливий. Проте у житті тих, хто народився 7-10 грудня, можуть відбутися складні події, які призведуть до кардинальних змін. Треба зрозуміти, що змінилося у світі і яке відношення це має особисто до Стрільця, що потрібно змінити у собі. Інші Стрільці це вже відчули у минулі декілька років або переживуть у майбутньому. Продовжиться період змін, що почався у минулі роки і у найближчих родичів, братів і сестер, змін в оточенні - у сусідів, співробітників. Корисно вивчати іноземну мову і отримувати інші знання. Процес навчання дуже ефективно піде у другій половині року починаючи з серпня. Цей же час сприятливий для далеких подорожей. А у першій половині року увага може бути прикута до сексуальної сторони життя. Для зміни партнера - не найкращий час, навпаки, корисно зміцнювати існуючі стосунки. У будь-якому випадку у партнерстві, у тому числі діловому, можливі труднощі. У першій половині року потрібно намагатися врегулювати кредитно-фінансові відносини з іншими людьми і організаціями.

КОЗЕРОГ. У першій половині року важливішим за все будуть особисті стосунки. Можна зустріти свою любов, а якщо у минулому році вона вже зустрілася створити сім'ю. Сімейні люди знайдуть новий нюанс у взаємостосунках зі своєю половиною. Нарешті, може виникнути тепла дружба або вигідний контракт. Тоді у другій половині року можна разом з партнером заробити хороші гроші: з серпня по грудень провести вигідну операцію, отримати кредит. І нарешті, урізноманітити своє сексуальне життя. Найбільші труднощі Козероги можуть переживати у службових відносинах, насамперед з підлеглими. Не варто давити на них. Важливо також уважно ставитися до свого здоров'я, своєчасно звертатися до лікаря, не нехтувати профілактикою і здоровим образом життя. Фінансова сторона життя буде змінюватися, як і всі останні роки. Важливо знайти розумний баланс між матеріальним і духовним, уникати таємних заходів, незаконних операцій, неохайних фінансових операцій.

ВОДОЛІЙ. Рік дуже сприятливий. У першій половині року можна поліпшити своє здоров'я й удосконалити методи роботи, розширити професійні можливості. У другій половині можуть відбутися серйозні позитивні зміни в особистому житті любов, шлюб, серйозне партнерство. У ставленні до творчої роботи потрібно виявляти більше серйозності і відповідальності, донести її результати до людей, відстоювати своє право на творчість. Спортивне тренування повинне стати більш систематичним, тоді прийдуть результати. Відповідальніше треба ставитися до дітей, приділяти їм більше уваги. Можна з успіхом займатися колективною творчістю, разом з друзями-однодумцями просвіщати людей. Водоліям, які народилися у кінці січня, потрібно бути обережніше з алкоголем, ліками, іншими потенційно небезпечними речовинами, а що народився 10-17 лютого - дотримувати обережність при поводженні з технікою, електрикою, тримати під контролем сердечно-судинну систему. У цих двох груп Водоліїв можливі важливі зміни у поглядах і різноманітні несподівані життєві події.

РИБИ. Продовжиться тривалий процес зміни світогляду, поглядів на життя. Ці зміни можуть позначитися і у професійній сфері, змінити життєві цілі. Потрібно продовжити процес накопичення і осмислення духовних знань, щоб активніше діяти і вписуватися у зміни світу. У приватному житті можливі деякі складнощі: наприклад, сім'ї стало тісно, і потрібно подумати про переїзд. Можливі труднощі і у спілкуванні зі старшим поколінням або офіційними структурами, органами влади. Успіх чекає у спілкуванні з дітьми, їх досягнення можуть радувати. Пощастить тим Рибам, які зайняті наукою, мистецтвом, ремеслом, розведенням рослин і тварин. У другій половині року випаде шанс укріпити своє здоров'я і цим збільшити життєву активність.

Останнє, китайське доповнення

За китайським гороскопом новий рік почнеться цього разу 12 лютого. Це буде рік чорного (або водяного) Коня. Роки за назвами тварин чергуються з 12-річним циклом. Згідно з буддійським переказом, дванадцять тварин прийшли до Будди на його поклик і отримали під своє управління по року кожний. Астрологічно це пов'язано з циклом Юпітера і циклом сонячної активності. А стихій у китайському гороскопі п'ять: метал, вода, дерево, вогонь і земля. Кожна стихія має під своїм управлінням два роки, Ян і Інь. Роки, що закінчуються на 0 і 1, - роки металу, на 2 і 3 - води, на 4 і 5 - дерева, на 6 і 7 - вогню, на 8 і 9 - землі. Сусідні стихії підживлюють один одного, а ті, які співіснують через одну, можуть пригнічувати і придушувати. Потрібно зазначити, що китайські стихії зовсім не схожі на наші європейські вогонь, землю, повітря і воду, у них інше значення.

2002 рік - рік Ян, тобто активний, Кінь буде протегувати працелюбним людям. Ті, хто багато і добре працює, будуть мати заслужений успіх. Збільшиться соціальна активність, відбудеться чимало публічних заходів. При цьому Кінь доброзичливий і сприяє спілкуванню.

Ті, хто народився під знаками Тигра, Коня і Собаки у цьому році можуть сподіватися на успіх, визнання у суспільстві. Кози завершують черговий цикл, доробляють почате раніше. Свині можуть відчувати тиск зовнішніх обставин. Пацюки будуть іноді роздратовані від того, що відбувається, їм захочеться щось переробити на свій лад. Коти будуть знаходитися у помірному напруженні, але вони зможуть знайти свій притулок. Дракони і Мавпи будуть настроєні романтично, емоційно. Бики, Змії і Півні в основному займуться практичними питаннями, Змії найбільшою мірою досягнуть успіху матеріального.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді