Маргарет Тетчер української соціал-демократії

Вівторок, 18 червня 2002, 14:49
Нещодавно довелося натрапити на сайт такої собі фірми, яка пропонувала вам за енну суму розробити веб-дизайн сторінки вашої фірми, особистої сторінки, тощо. Вразив перелік ресурсів, дизайн яких розробила данна фірма, та, чесно кажучи якість роботи. Проте рекламувати загадкову фірму ми не будемо, а перейдемо до головного.

 
 
В очі впала оформлена у благородно гранатово-червоних тонах веб-сторінка Оксани Марченко, ведучої ток-шоу на УТ-1 "Моя професія". Заходимо, і... з флешової заставки звабливо посміхається красива соціал-демократка. Адреса сайту – www.marchenko.com.ua – досить оригінальна, зважаючи на те, що половина населення України носить таке прізвище.

Одразу зазначимо, що сайт Оксани Марченко був обраний не завдяки суб'єктивній оцінці. Огляд даного сайту став першим матеріалом у серії про особисті сторінки українських політиків, їх близьких та родичів, розміщені у всесвітній мережі Інтернет, що їх публікуватиме УП.

На перший погляд не зовсім зрозуміло, сайт Оксани Марченко – іміджевий (імідж СДПУ(О)?), промо-сайт (промоушен Оксани Марченко?) чи корпоративний (і те, й інше?), бо, як повідомляє компанія-розробник, працює вона саме у цих трьох напрямках. Знову ж на перший погляд, все на першій сторінці сайту доречно – і фото сексапільної Оксани, і фото ділової леді у норковій шубі з мобільним телефоном, і фото з квітами - явно давнішнє (бо таку зачіску Оксана носила на початку кар'єри телеведучої) і трохи невдале, але очевидно володарці подобається. І звичайно ж, популярне фото, яке було використане як красиве обличчя української соціал-демократії.

 
 
Інформація, розміщена на сайті, фактично поділена на два розділи – третій "Контакти", з розряду "Напишіть листа Оксані Марченко". В "Новинах" - перебіг конкурсу "Академія професій", інтерв'ю "Телєнєділі", Cosmopolitan та про її участь у програмі "Большая стирка" на ОРТ. Перша новина на сайті – 1 січня цього року, остання – 29 травня (впродовж всієї парламентської передвиборчої кампанії новини регулярно оновлювалися, потім, як Бог дасть).

Йдемо далі – рубрика "Про Оксану". З автобіографічних даних Оксани Марченко можна дізнатися, що вона з дитинства мріяла стати лікарем, проте закінчила історичний факультет Педагогічного Університету ім.Драгоманова (студентку Марченко в Університеті пам'ятають досі, завдяки її регулярним творчим вечорам).

 
 
"Безперечно, в особі Оксани Марченко країна втратила талановитого історика (чесно, так і написано!), проте отримала не менш талановитого журналіста та телеведучу". Про довгий та результативний шлях Оксани у телебаченні знають майже всі, хто дивився УТ-3, потім програму "Доброго ранку!" та головні новини о 21:00 на УТ-1, а також ті, хто проміняв "Жіночі історії" Оксани Пушкіної з НТВ на "Мою професію" з Оксаною Марченко.

А чи знаєте ви, що Оксану Марченко, одним з ідеалів якої є чомусь Маргарет Тетчет, навіть звільнили з каналу УТ-1 за "небажання поступатися своїми принципами, які йшли врозріз з позицією тодішнього керівництва телепрограми". Повчальна також вставка про сімейне життя Оксани, яке "не склалося". Проте на цьому сумна історія Попелюшки закінчується – тепер в Оксани все добре, вона дуже любить свого сина, роботу, друзів і з радістю "підтримає доброю порадою кохану людину".

 
 
Суперцікава традиційна для таких сайтів рубрика "Фотогалерея", де представлені фото Оксани Марченко на роботі, в сім'ї, фото Екзотика тощо. На це потрібно дивитися, описати це неможливо. Проглядаючи фотографії Оксани, можна подумати, що телеведучі Національної Телекомпанії України отримують стільки, скільки отримує за поганенький фільм Джуліа Робертс. Судячи з фото, зарплатні Оксані вистачає на шикарну шубу, джип зі шкіряним салоном та мармуровий камін.

Фотосесія Оксани в образах різних професій просто вражає – тут тобі і зварювальниця, і доярочка, і медсестричка, і даїшниця і под. І все це одна і та ж красива жінка - "соціал-демократка". Серію фото "Екзотика" поповнили старими фото Оксани, часом досі незвичними та давно не модними.

Оксана Марченко роздала так багато "Інтерв'ю", що довелося їх класифікувати на "Газети", "Радіо", "Теле" та "Журнали", правда заповнені тільки газетна та журнальна рубрики. Перше інтерв'ю у переліку бесід - у газеті "Сегодня" – розповідає про те, як Оксана Марченко у квітні брала участь у "Большой стирке" на тему "Я не люблю ток-шоу".

Через затримку "вихідного" костюму в аеропорту, переодягатися довелося в туалеті, саме там Оксана випадково познайомилася з Андрієм Малаховим. У процесі запису передачі саме над Оксаною розірвався софіт ("на Останкіно, виявляється, ще працюють освітлювальні пристрої минулого покоління" – цікаво, а на УТ-1 софіти якого покоління?), гаряче скло посипалося на неї, проте вона мужньо досиділа до кінця у пропаленій спідниці.

Проте у більшості своїй ЗМІ звертали увагу на Оксану у період її роботи у програмі "Доброго ранку!", багато уваги приділено було сімейному життю. Як зізналася наша героїня, в один прекрасний день чоловік її "перетворив" на гарну річ, з якої потрібно раз-по-раз стирати пил, і в обов'язки якої входить прання, прасування, годування тощо. Оксана вирішила з цим не миритися та розійшлася з чоловіком.

Хто уважно буде читати підбірку інтерв'ю, той прослідкує, що потім в Оксани з'явилася "кохана людина". Якщо ж ви не полінуєтеся і прочитаєте інтерв'ю Оксани українському виданню Cosmopolitan, то дізнаєтеся, що кохана людина – це Віктор Медведчук (тепер, здається, всім стало зрозуміло, як красива жінка перетворилася на соціал-демократку).

 
 
За словами Оксани, вона "майже" не знала, хто такий Віктор Медведчук: "Чула про його посаду, але значення цьому не надавала". Оксану він підкорив з першого погляду, як чоловік перш за все, а не віце-спікер та лідер партії СДПУ(О). Поруч з ним красива жінка може бути слабкою, не потрібно бути лідером (один лідер вже є), можна розслабитися і бути просто жінкою. "Робота й особисті стосунки не перетинаються", - додає Оксана. – "Для нас важливі почуття".

З Медведчуком в Оксани також і дружні стосунки: "Мій друг – мій коханий. Те, що я можу сказати йому, іншим знати необов'язково". На питання журналіста, чи були в неї курортні романи, Оксана коротко відзначила, що "кожного літа у неї курортний роман – з моїм коханим". За словами привабливої жінки, її коханий часом забороняє їй сідати за кермо, хоча вона дуже любить швидко їздити.

Отже, особисту сторінку однієї з телеведучих українського телебачення Оксани Марченко, як кажуть приємно взяти до рук, особисте враження - червона троянда у кришталевій вазі з написом СДПУ(О), та ароматом на всю кімнату.

Читайте також:

Найноворічніша професія – Медведчук

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді