Брати Клички стають "поміщиками"

Понеділок, 12 січня 2004, 14:51
У братів Кличків з`явилося нове хобі. Окрім гри в шахи, зйомок в кіно, позування на подіумах та написання книг з легкої руки їхнього покровителя – мера Києва Олександра Омельченка – українські боксери потроху прикуповують собі нерухомість у центрі столиці. Причому роблять це надто вправно.

Однак і брати Клички, у свою чергу, піарять Омельченка як можуть, починаючи від боксерських поєдинків та закінчуючи передвиборчою агітацією. Так, в інтерв`ю "Коммерсанту" Віталій Кличко відкрито заявив, що він симпатизує Олександру Омельченку.

"Про політику мені поки говорити зарано. Звичайно, я активний член суспільства, і в мене є політичні погляди. Я підтримую Олександра Омельченка на виборах мера Києва, тому що він піклується про людей та про місто", – зазначив Кличко-старший.

Окрім цього, обидва брати Клички з плакатів закликали громадян України голосувати за блок Омельченка "Єдність" на виборах у Верховну Раду в 2002 році. Хоча це їх соратнику не допомогло.

Цікавим є момент й з одним із поєдинків Володимира Кличка роки два тому. Тоді, увімкнувши телевізор перед двобоєм Кличка-молодшого, на екранах можна було побачити пана Омельченка, який давав інтерв`ю одному із закордонних телеканалів, розповідаючи, як він розбудував Київ та як він піклується про спорт, і ледве чи не він сам привів братів Кличків у бокс...

Звичайно, така дружба є доволі вигідною і для сім`ї Кличків.

 
Дім, в якому на останніх двох поверхах розміщено апартаменти братів Кличків
 
Після придбання квартири на вулиці Богдана Хмельницького, якраз навпроти посольства Німеччини, до володінь сімейства Кличка перейде земельна ділянка по цій же вулиці з нумерацією дому 34-а в Шевченківському районі столиці площею 0,03 га для будівництва й експлуатації офісу з торговельними приміщеннями.

Таке рішення прийнято на VI сесії Київради, що відбулася наприкінці грудня. Вартість ділянки визначена в розмірі 338,8 тис. грн. У даний час Кличко орендує цю ділянку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Цікаво, що як для центру Києва, то вартість цієї ділянки є, м'яко кажучи, низькою. Ні в якому разі не заглядаючи в кишені братів Кличків, ми приводимо думку фахівців з нерухомості. Звернувшись з проханням до кількох провідних агентств з продажу землі із запитанням, чи можна придбати ділянку сотки на три по вулиці Хмельницького, там відповіли, що у такому районі так просто земля не продається...

На запитання, чи вистачить 60 тис у.о на її купівлю, співрозмовники лише посміхалися: в таких місцях, як вулиця Богдана Хмельницького, ціна може бути ексклюзивною, але у кілька разів вищою, ніж цей капітал, який існує лише в моїй журналістській уяві...

До речі, один із співрозмовників дав деякі відомості про справжню ціну такої землі. Так, за його словами, на вулиці Круглоуніверситеській (район Бессарабки та Банкової) нещодавно було продано ділянку 0,12 га (12 соток) за 1,5 мільйони, але не гривень, а доларів.

 
Ось у цьому тупику й буде розташовано новий офіс братів Кличків
 
Цікавість побачити землю, на якій буде будуватися сам Кличко, перевершила всі плани на день. Отже, ділянка розміром 0,03 га дійсно знаходиться на Богдана Хмельницького 34-а. Це невеликий шмат землі, на якому на даний момент стоїть такий собі простий "ларьок" та кілька автомашин, що належать фірмам, які розташовані у цьому провулку.

Для побудови офісу та торгових приміщень, що входить в плани братів Кличків, залишилося небагато: прибрати "ларьок" та зрізати кілька дерев, які ще нещодавно була посаджені.

Варто додати, що місце розташування вибрано вдало. Метрів за 30 знаходиться дім, в якому Клички мають квартиру. Зайти у будинок, де проживають брати, можна без проблем.

Ніякої охорони на першому поверсі, ніхто не запитує, чого прийшов. Стоп-контроль відбувся вже безпосередньо після того, як вдалося увійти до однієї з дверей квартири. Яких, з урахуванням двох поверхів придбаної нерухомості, аж шість.

В одній з них на запитання, чи тут проживають брати Клички, дали стверджувальну відповідь. Уточнивши, що тут переважно зупиняється Віталій, коли навідується до Києва. Потім назустріч десь з руїн частини квартири (нині відбувається ремонт) вийшов охоронець років так під 60 і доволі чемно запитав: "що надо".

Почувши відповідь, що "хатинкою" Кличка цікавиться журналіст, сторож додав, що тут поки йде ремонт, а планується, що у цій квартирі брати зроблять щось на зразок квартири-офісу для найповажніших гостей.

Дійсно, розмах там великий. Так, лише одне приміщення, де будується так звана ванна кімната, має площу метрів 70, але й Клички ж не маленькі... Однак, попри делікатну розмову, сфотографувати майбутню ванну Кличків та ще кілька планів охоронець не дав, сказавши: "А что здесь фотографировать, одни кирпичи..."

Продовжуючи тему нерухомості братів Кличків, варто згадати й квартиру на бульварі Лесі Українки, у так званому "Царському селі". З неофіційних джерел вдалося дізнатися, що ще одним майновим придбанням українських боксерів, яке до того ж дає прибутки, є нічний клуб "MAXIMUM", що поблизу метро "Харківська". Деякі джерела називають ресторан "Тарас" також власністю Кличків, однак у самому закладі сказали, що це НЕПРАВДА.

Що ж, уміють брати Клички не тільки працювати кулаками, але й не забувають про рідне місто. Однак чомусь після перемог над Ніколсоном та Джонсоном і Володимир, і Віталій поїхали не до столиці України, яку вони (з їх слів) так люблять, а до Москви, де у черговий раз презентувати свою книгу "Наш фітнес".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді