Помаранчевий фінал

Субота, 22 січня 2005, 19:43
У ніч з суботи на неділю припинить своє існування наметове містечко на Хрещатику – останній живий символ помаранчевої революції. Невідомо як, але політикам вдалося умовити людей розійтися. До цього мешканці революційного гетто відмовлялися залишати місце дислокації до інавгурації Ющенка. У його штабі стали підозрювати, що і цим все не закінчиться – і люди стоятимуть у наметах на Хрещатику, вимагаючи призначення Тимошенко прем'єр-міністром.

Комендант наметової революції Роман Безсмертний навіть прозоро натякнув, що підтримує перебування людей на Хрещатику сама Тимошенко. Як би там не було, але у суботу люди ідуть з Хрещатику. А напередодні відбулася довгоочікувана зустріч Ющенка з Тимошенко…

Учасники революції, які мешкали в наметах, говорять, що штаб пропонує їм гроші на дорогу додому. Тих же, хто хоче побачити інавгурацію, відправляють на базу відпочинку під Києвом – у неділю їх привезуть на Хрещатик. Люди розходяться зі сльозами на очах, хоча місію їх перебування на Хрещатику протягом останнього тижня ніхто крім них самих зрозуміти не міг.

Намети вантажать на самосвали, по купам одягу нишпорять бомжи. Дехто із них йде звідти з революційної територію у "обновках".

На одному з входів до наметового містечка збирають шаблонно віддруковані заяви на вступ в громадську організацію "Коаліція учасників Помаранчевої революції". Пропонують заповнити і другий папірець – анкету з усіма даними. Людина, яка завідує прийомом заяв, клянеться, що це "ініціатива знизу", не пов’язана з політиками – а запропонував створити таку організацію мешканець наметів зі славетним прізвищем Мельниченко.

Тим часом у суботу ввечері у двох кроках від екс-наметового містечка, під Головпоштамтом, з'явилися прихильники Януковича. Вони огородили два десятки квадратних метрів граніту синіми стрічками, а всередині встановили три намети. Два просто туристичні, а ще на одному напис "Волонтерський клуб Пчёлка".

Філіал "донецької контрреволюції" відразу було оточено киянами. Просуватися далі наметам просто не дають люди. Хоча, схоже, це і не є місією прихильників Януковича. А просто своєю присутністю попсувати нерви фанатам Ющенка.

А на самому п’ятачку біля центральної пошти іде помаранчева торгівля – близько двадцяти розкладок з помаранчевою атрибутикою. У продажу з'явилися чорні светри з написом "Revolution" – такі, в якому у ніч перемоги в третьому турі до журналістів на прес-конференцію прийшла Юлія Тимошенко.

Виявляється, це дійсно, як вона і казала, одяг вітчизняного виробництва – шиють їх у Броварах під Києвом. На різних розкладках за такий светр просять від 120 до 160 гривень. Светри безрозмірні.

Також тут продають помаранчеві шарфи по 30 гривень, шапки по 25 без напису і по 60 – з логотипом "Так! Ющенко", кружки у політкоректній кольоровій гаммі за 15 гривень, саморобні фотоальбоми по 10 гривень і купи компакт-дисків. Починаючи від просто пісень помаранчевої революції і серіалу "Веселі яйця" і закінчуючи… збірками передач 5 каналу "Закрита зона".

Як не складно здогадатися, вся продукція піратська – як аудіо-відео, так і одяг. Оскільки логотип "Так! Ющенко" також зареєстрований.


Читайта також "Останні обличчя наметового местечка" і дивіться фоторепортаж ліквідації залишків революції

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді