Що відомо про смерть Кравченка?

Четвер, 3 березня 2005, 23:00
За інформацією ІТАР-ТАРС, смерть Кравченка наступила о 7:45 ранку.

Екс-міністр був на дачі разом зі своєю дружиною. Перед тим він повідомив їй, що піде цього дня до прокуратури.

Близько 7.00 ранку Юрій Кравченко вийшов у господарське приміщення. Приблизно через 10 хвилин пролунав постріл. Дружина, яка ввійшла туди, знайшла тіло чоловіка. У правій руці в нього був пістолет.

Як потім з'ясувалося, це був його власний пістолет, який був зареєстрований (за даними "5 каналу", це був пістолет марки "Чезет"). На голові Кравченка два поранення - в шелепу і скроню.

Як вдалось з'ясувати кореспонденту "Української правди", поняті в неофіційній розмові повідомили, що тіло Кравченка знайшли вранці його рідні.

Вони розповідали, що тіло знайдено в господарському будиночку чи гаражі з пістолетом в руці. Кравченко сидів на стільці, одягнений у теплу куртку, пістолет лежав долі. Чи пройшла куля навиліт, невідомо, але поруч з тілом було дуже багато крові. Як зазначили поняті, Кравченко помер від вогнепального поранення.

 
Дача Кравченка. Фото з місця події www.magnolia-tv.com.ua
 
Дача Кравченка знаходиться у шикарному дачному комплексі "Золоті ворота", де одна сотка землі коштує, за даними місцевої обслуги, 80 000 доларів. При цьому дача одна з найскромніших.

В'їзд до містечка блокує охорона, пропускаючи лише господарів та їх гостей. В цей день - ще міліцію.

На вулиці Смоленській 8 будинків. На момент прибуття преси вона була з обох боків заблокована міліцією. Представники прокуратури опитували сусідів. Міліція каже, що навіть не всі мешканці вулиці погоджувались давати їм свідчення.

Удень у будинках залишається лише обслуга - кухарки, покоївки, няньки та управляючі челяді. Ніхто з них не сказав пресі нічого. Навіть того, коли на вулиці з'явилася міліція.

Тільки управляючий будинком сусіда Кравченка згадав, що коли йшов на роботу о 9:15 біля сусідського будинку вже стояла машина. Обухівські опери прибули на місце за годину. Судмедексперти приїхали, здається, ближче до одинадцятої. Десь в той же час на дачі побував голова СБУ Олександр Турчинов.

Сусіди кажуть, що родина Кравченка вела закритий спосіб життя і не можуть навіть згадати, як часто він бував на дачі.

Близько першої дня дачу без жодних коментарів залишили судмедексперти. Через двадцять хвилин з дачі вивезли тіло Кравченка.

Пысля того на місці інциденту залишалася лише слідчо-оперативна група. Туди ж прибула група "Беркуту", яка, ймовірно, взяла пыд охорону місце загибелі.

Коли вже вивезли тіло, трапився дивний епізод. На дачу принесли "болгарку". Там вона перебувала хвилин сорок. Коли журналісти запитали, навіщо цей інструмент, людина, яка її виносила з дачі, почала швидко тікати.

Як варіант, болгарку могли використати для того, щоб відкрити сейф.

Гараж, де знайшли тіло, знаходиться одразу біля дороги. Але найбільше скупчення міліції було вглибині двору, де знаходиться один з господарських будиночків.

 
Фото www.magnolia-tv.com.ua
 
Міністерство внутрішніх справ "попередньо" стверджує, що Юрій Кравченко покінчив життя самогубством, і, можливо, при цьому він залишив передсмертну записку.

"Попередньо не викликає сумнівів, що Кравченко покінчив життя самогубством", - сказав заступник міністра внутрішніх справ Петро Коляда.

На питання, чи залишив Кравченко записку, він відповів: "Щось є, але я не готовий сказати, що саме". Пізніше з'ясувалося, що він таки залишив посмертну записку.

Відповідаючи на питання, чому Кравченко пішов на самогубство, Коляда сказав: "Чому люди ідуть на самогубство?!... У кожного свої мотиви. Можливо, вплинула та інформація зі ЗМІ (щодо справи Гонгадзе). Це треба дослідити".

Коляда сказав, що не може судити про причетність Кравченка до вбивства Георгія Гонгадзе, бо матеріали кримінальної справи передано до Генпрокуратури: "Я матеріали не бачив. І не повинен був бачити".

Водночас Коляда сказав, що напередодні підписав листа про виділення охорони і автотранспорту для слідчих у справі Гонгадзе і заступника генпрокурора, які ведуть цю справу.

Читайте також:

Кравченко у передсмертній записці звинуватив Кучму

КРАВЧЕНКУ НЕ ВДАЛОСЯ З ПЕРШОЇ СПРОБИ ПОКІНЧИТИ ІЗ СОБОЮ. Шокін підтверджує існування записки

Піскун знає замовників. У П'ЯТНИЦЮ БУДЕ ДОПИТАНИЙ КРАВЧЕНКО

Смерть головного учасника справи про убивство Гонгадзе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді