Тимошенко вийшла на обкладинці ELLE

Понеділок, 18 квітня 2005, 17:09
Юлія Тимошенко пішла на безпрецедентний для української політики крок – сфотографувалася для жіночого журналу ELLE. Позування супроводжувалося інтерв'ю, які Тимошенко після революції рідко кому дає.

Чотири роки тому під час інтернет-конференції в "Українській правді" Тимошенко запитали, де б вона з більшим бажанням з'явилася на обкладинці: у журналі "Playboy","Наталі" чи "Time"? Тимошенко тоді відповіла, що "для справжньої жінки найкращий вибір – "Плейбой", але я не дотягую до цих стандартів".

"Я просто намагаюся ніколи не пропонувати суспільству нецікавої інформації. Хотілося б працювати в своєму амплуа. Тому – "Time". Але ж враховуючи рівень "Time", хотілось би мати іншу амбіцію – хай хоч в "Київських відомостях" надрукують позитивно, як слід!".

Як видно, в 2001 пропозицію щодо "Наталі" Тимошенко взагалі проігнорувала. Може, вона тоді не любила жіночі журнали за визначенням – або рівень у цього київського видання був не той. Але, як би там не було, з тих часів "Київські відомості" писати про неї позитивно не почали, "Time" регулярно згадує її прізвище, а фото Тимошенко у фіолетовій сукні вийшло на обкладинці травневого номеру ELLE.

Те, як виглядає Тимошенко, може сприйматися по-різному. Одні бачать холодний погляд. Інші – легку усмішку. Очі сильно підведені, але їй це пасує. На вухах дизайнерські сережки від Chanel, Kenneth Jay Lane та Ultima Edizione.

Останні виглядають як шестикаратові діаманти, але насправді є цирконієм – задешевим як для другої людини в країні – щоправда, у виконанні знаного в Європі дизайнера ювелірних виробів із срібла. Хоча зйомки відбувалися в приміщенні, її чомусь подали не тільки в костюмі, але й в плащі.

Як розповіла заступник редактора українського видання ELLE Мирослава Макаревич, ініціатором публікації фото та інтерв'ю з Тимошенко виступило західне керівництво цього міжнародного журналу.

 
Одяг Yves Saint Laurent Rive Gauche, сережки Kenneth Jay Lane
 
Переговори тривали понад два з половиною місяці, час зустрічі постійно переносився. В підсумку, як сказала вона "Українській правді", це відбулося у вівторок, 29 березня – цей день перші особи держави випадково присвятили піару: Ющенко дав першу на посаді президента прес-конференцію, а Тимошенко зробила фотосесію для ELLE.

За словами Макаревич, очікується, що це інтерв'ю Тимошенко може вийти у виданнях ELLE ще в 17-18 різних країнах: у Польщі, Угорщині, Великобританії, США, Франції, Німеччині, можливо, у Бельгії. У київському офісі видання також сподіваються, що зображення Тимошенко вийде й на обкладинках за кордоном.

Як розповіла Макаревич, до цього були поодинокі випадки, коли фото політиків потрапляли на обкладинки ELLE: французький міністр, член Єврокомісії Едіт Крессон у 1991, Джекі Кеннеді в 1994, онука загиблого ізраїльського прем'єра Іцхака Рабіна Ноа у 1996. Кілька років тому в польського видання ELLE вийшла обкладинка з Йолантою Квасневською.

"Поява Юлії Тимошенко – це революція у глянцевому світі", - вважає Макаревич.

За її словами, фотосесія та інтерв'ю Тимошенко тривали півтори-дві години, одяг Валентино, Ів Сен Лоран і Луї Віттон для Тимошенко був наданий редакцією, при чому примірка відбувалася прямо в будинку уряду.

 
Тренчкот Valentino Red, сережки, перстень Ultima Edizione
 
Команда стилістів прямо на Тимошенко вирішувала, що підійде. Судячи з ілюстрацій, процес фотозйомок відбувався у кімнаті відпочинку прем'єра. Меблі масивні – у стилі радянських чиновників, які, очевидно, пережили не одного главу уряду.

"Все було толерантно і зі взаємоповагою. Нам було дуже приємно працювати", - сказала Макаревич.

З самої публікації в журналі можна дізнатися, що у Тимошенко 42 розмір одягу і 35 – взуття.

"Напевно, я розчарую багатьох ваших читачок, але нічого спеціального по догляду за зовнішністю я не роблю, хоча і розумію, що це неправильно", - чи то сказала правду, чи то кокетувала Тимошенко. Оскільки її зовнішній вигляд говорить про зворотне.

"Поки для мене займатися собою – тільки плани і мрії, тому що моє життя сьогодні складається з трьох пунктів – робота мінімум 16 годин на добу, коротка перерва на сон і знову робота".

На питання, як провела свій останній перед інтерв'ю вихідний, Тимошенко сказала: "Цілий день проспала".

"Те господарство, яке дісталося мені від старої влади, настільки занедбане, що в перші дні я бралася відразу за все, навіть ночувала на роботі, прямо в кабінеті. Потім я заборонила всім міністрам працювати після 22-00. Щоправда, інколи для себе я роблю виняток – затримуюся до півночі".

Якщо ж мріяти про вихідний, то Тимошенко б "виспалася, побігала зі своєю собакою, займалася б на тренажерах, відвідала косметолога, послухала улюблену музику, сидячи на дивані".

 
Одяг Yves Saint Laurent Rive Gauche, сережки Kenneth Jay Lane
 
У день інтерв'ю – а це був звичайний робочий вівторок – Тимошенко "поснідала енергетичним коктейлем з протеїну, вітамінів та мікроелементів". "Ви уявляєте, хіба такими словами може називатися нормальна їжа? Це жахливо несмачно", - скаржилася вона.

На питання про непередбачуваність у одязі та провокаційну поведінку Тимошенко каже: "Стандарти і рамки звужують можливості людини. Якби не люди, які намагаються зазирнути за стереотипи, шаблони, за межі існуючих знань, людство досі б жило в печерах і носило пов'язки на стегнах".

Також Тимошенко каже, що "у жодному разі" нічого б не змінювала у своєму житті, навіть дні у в'язниці: "Ні-ні! Якби не те випробування, якщо б не такі моменти в моєму житті, можливо, у мене не було б сил боротися".

"У політичній риториці такі визначення як справедливість, честь, порядність затерті до дірок. Щоб політик зміг відчути значення цих слів у первісному варіанті, йому треба на власному досвіді відчути, що таке несправедливість: як це, коли принижують і знищують тебе і твоїх близьких та родичів".

На питання, чи вірить вона у прикмети, Тимошенко розповіла, як "під час помаранчевої революції я загадала: якщо зможу прикрасити щит спецназівця квіткою – все закінчиться добре". Так і вийшло.

В інтерв'ю є одне питання, від відповіді на яке Тимошенко ухилилася.

ELLE: Коли ви востаннє бачилися з чоловіком?

Тимошенко (здивовано): Тільки-но наша команда прийшла до влади, Олександр повернувся до Києва. У моєму приватному житті, як і в політичному, немає жодних чорних плям. Але оскільки життя так і називається – "приватне", то я б не хотіла його робити громадським, добре?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді