Ющенко в гостях у Міхо

Понеділок, 15 серпня 2005, 14:11
У неділю президент України завершив робочий візит у Грузію і повернувся в Крим.

Як пише "Коммерсант", три дні, проведені Віктором Ющенком в компанії Михайла Саакашвілі, більше нагадували відпустку, ніж робочу поїздку.

Офіційні заходи відбулися лише в перший день візиту, коли президенти підписали заяву про намір створити союз держав балтійсько-черноморсько-каспийського регіону. Після цього Саакашвілі запропонував українському колезі широку культурну програму.

Підписання заяви

Підписання заяви


Як пише газета Сьогодні, перед цим президенти встигли відвідати Кахетію, де Саакашвілі показував Ющенку винні і коньячні льохи і пригощав "Цинандалі", а крім того подарував родині Ющенків два бочонка вина. Як пише газета, вино Ющенко відкоркував у Боржоміодразу після приземлення літака.

Після двох годин перебування в Кахетії робочий візит президента продовжився прийомом, присвяченим відкриттю парку в місті Боржомі. Ющенко пив тепле "Боржомі" прямо з джерела. На вечерю президентам подали сациві, баклажани з горіхами і хачапурі, про провину вже говорилося вище, пише газета

.

під час концерту

під час концерту

під час концерту

під час концерту

У суботу президенти покаталися на джипі та побували в дитячому оздоровчому таборі "Патріот". Як повідомляє президентська прес-служба, спілкуючись з дітьми, Віктор та Катерина Ющенки поцікавилися, як вони проводять час у горах. При цьому Ющенко зізнався, що хоче побувати в Карпатах.

З табору "Патріот" президенти на вертольотах відправилися у Сванетію. Вони відвідали село Ушгулі – один із найбільш високогірних населених пунктів Європи. Це місце, розташоване на території краю Земо Сванеті на висоті 2200 м над рівнем моря, славиться релігійними та оборонними пам’ятками архітектури.

Як розповідає прес-служба президента, гості пройшлися визначними місцями Ушгулі та ознайомилися з роботою місцевих народних майстрів. Після цього родина Ющенків відвідала службу в церкві Богоматері (Ламарія), побудованій в XI столітті.

Президенти України та Грузії у селі Ушгулі (край Земо Сванеті) – одному з найбільш високогірних населених пунктів Європи. 13 серпня 2005 року

Президенти України та Грузії у селі Ушгулі (край Земо Сванеті) – одному з найбільш високогірних населених пунктів Європи. 13 серпня 2005 року

Фото Михайла Марківа

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді