Медіарейтинг політиків №3

Понеділок, 10 жовтня 2005, 18:17

Серед політиків, які увійшли у першу десятку інтенсивності мадіаприсутності в друкованих ЗМІ, традиційно лідирує президент Ющенко. Екс-прем’єр-міністр Тимошенко та прем’єр-міністр Єхануров знову обіймають у рейтингу друге та третє місця.

Зазначимо, що результат медіапредставленості Тимошенко в друкованих ЗМІ за період з 3 по 8 жовтня у порівнянні з тижнем до цього дещо скоротився, у той час як рівень згадуваності в ЗМІ Єханурова зростає. Тимошенко та Єхануров поступаються президенту Ющенку за рівнем медіапредставленості відповідно 2,5 і 2,7 рази.

У 4,6 разів менш інтенсивніше, ніж Ющенко, у друкованих ЗМІ був репрезентований спікер Литвин. Литвин піднявся, за ІМА, що відображає насиченість згадувань політика друкованими ЗМІ, з 5 на 4 місце, а лідер "офіційної опозиції" Янукович, замість 4 позиції, яку обіймав за медіарейтингом на позаминулому тижні, зайняв 5 щабель по індексу ІМА.

До першої десятки лідерів медіаактивності також увійшли Порошенко, Луценко, Зінченко, Кінах, Мороз. При цьому ІМА Мороза в 14 разів менше ІМА Ющенка.

Другу десятку політиків по інтенсивності присутності у ЗМІ займає чинний керівник президентського секретаріату Рибачук, а також його попередники на цій посаді Третьяков та Медведчук. ЗМІ зберігають стійкий інтерес до Кучми. Другу десятку замикає екс-міністр надзвичайних справ Жванія.

Першість в третій десятці політиків обіймає Кравчук. Рівень його інтенсивності представленості у ЗМІ приблизно у два рази менше лідера другої десятки Рибачука та більш ніж у 30 разів менше ІМА Ющенка. На 31 місці - екс-міністр-економіки Терьохін, на 50 місці – міністр праці Сахань.

Мал.1 Мадіарейтинг найбільш згадуваних в друкованих ЗМІ вітчизняних політиків за індексом медіаактивності - ІМА. Дані інформаційно-консалтингової агенції "КомІнформ" з 3 по 8 жовтня.

Найбільш чіткий негатив, за абсолютною частотою повідомлень, супроводжував повідомлення, пов’язані із Ющенком та Тимошенко.

За відносним рівнем домінування негативу над позитивом у друкованих ЗМІ лідирує Порошенко: інтенсивність негативного згадування Порошенка перевищує позитивні згадки у 10 раз.

У першій десятці політиків, найбільш згадуваних друкованими ЗМІ, лише Єхануров, Янукович та Луценко були представлені у ЗМІ у більш позитивній тональності, ніж у негативній.

За абсолютним рівнем позитивної представленості лідирують Янукович, Ющенко та Єхануров. У таких безумовних лідерів згадувань друкованими ЗМІ як Ющенко та Тимошенко негативна представленість у публікаціях домінує над позитивом відповідно в 5 і 3 рази.

Мал.2. Медіарейтинг тональності присутності політиків у ЗМІ. Диференційні ІМА. Дані інформаційно-консалтингової агенції "КомІнформ" з 3 по 8 жовтня.

Медіаретинг партій

Лідером представленості в друкованому медіа-просторі України серед політичних партій був НСНУ. Відрив НСНУ від Партії регіонів складає 30%.

За ними йдуть "Батьківщина" та СДПУ(о). П’яте місце обіймає СПУ, далі КПУ, НПУ, ПРП. Партія "Пора" з 6 місця (за підсумками позаминулого тижня) перейшла на 9 місце, але все рівно випереджує за ІМА такі досвідчені партії як НДП, УНП, НРУ.

УНП Костенко, відкриває другу десятку партій, за зведеним ІМА, і в 7 разів відстає, за ІМА, від НСНУ. На чолі третьої десятки "Соціалістична Україна", наприкінці третьої десятки – Слов’янський народно-патріотичний союз.

Мал.3. Медіарейтинг 10 найбільш згадуваних друкованими ЗМІ політичних партій. Дані інформаційно-консалтингової агенції "КомІнформ" з 3 по 8 жовтня.

Зазначимо, що лідерство НСНУ при максимальній сумарній оцінці інтенсивності представленості в друкованих ЗМІ, супроводжувалось перевищенням негативних оцінок над позитивом приблизно в 5,5 разів.

На позаминулому тижні це співвідношення було дещо іншим – 4 рази. У першій десятці партій позитив домінував над негативом в представленні Партії регіонів, СДПУ(о), СПУ в друкованих ЗМІ.

Мал.4. Рейтинг тональності представленості 10 найбільш популярних політичних партій у друкованих ЗМІ. Дані інформаційно-консалтингової агенції "КомІнформ" з 3 по 8 жовтня.

Період дослідження – з 3 по 8 жовтня. Проаналізовано 82 друкованих ЗМІ.

ЗМІ, що досліджувались агенцією "КомІнформ":

CN-Столичные новости, KИЕВ-2000, XXI век, Аргумент газета, Аргументы и факты в Украине, Бизнес, Бизнес Мариуполь, Вечерние вести, Вечерний Донецк, Вечерний Харьков, Вечерняя Одесса, Вечірній Київ, Високий Замок, Вісті Придніпров'я, Власть денег, Время, Время-Ч, Газета по-киевски, Голос України, Горожанин, Деловая неделя, Деловая столица, День, Донбасс, Донецкие новости, Еженедельник 2000, Експрес, Жизнь, За вільну Україну, Запорожская правда, Запорожська Січ, Зеркало недели, Известия-Украина, Ильичевец, ИнвестГазета, Индустриальное Запорожье, Киевские ведомости, Киевский телеграфъ, Київська правда, Коммерсантъ (Украина), Компаньон, Комсомольская правда в Украине, Контракты, Корреспондент, Крымская газета, Крымская правда, Крымские известия, Крымское время, Лица, Луганская правда, Львівська газета, Миг, Місто, Молодіжна правда, Молодогвардеец, Московский комсомолец в Украине, Наша газета+, Наше время, Негоциант, Независимая газета, Объектив-но, Одесские известия, Одесский вестник, Поступ, Правое дело, Профиль-Украина, Рабочая газета, Сегодня, Сейчас, Сельская жизнь, Сільські вісті, Слобідський край, Труд, Украина и мир сегодня, Україна молода, Урядовий кур'єр, Факты и комментарии, Хрещатик, Час, Экономические известия, Эксперт-Украина, Ялтинские вести

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді