Новорічне вітання Ющенка

Субота, 31 грудня 2005, 23:37

У Новому 2005 році президент Віктор Ющенко закликає українців до єднання і обіцяє тепло всім. Відповівши на гарячі газові питання напередодні, Ющенко у новорічному зверненні говорив виключно про здобутки - демократичні досягнення українців, піклування про малюків і продаж "Криворіжсталі". Про сумне не згадував, цифрами не навантажував. Про політреформу, яка вступає в силу 1 січня теж не йшлося.

Як і обіцяв раніше, Ющенко реалізував свою "цікаву новорічну задумку". Вперше президент звертався до нації не з кімнати, а стоячи на фоні Маріїнського палацу.

Спочатку групка дівчаток заспівала колядку, потім почесна варта взяла під козирок і відчинила двері Маріїнки перед президентом.

Ющенко швидким кроком вийшов на засніжене подвір'я своєї резиденції, видавши тим, що промова писалася з тиждень тому, коли в Києві ще був сніг. Тепер же українці могли згадати, яким буває справжній Новий рік. Можливо, промова Ющенка й не сподобалась опозиції – він знову не покаявся перед ними за свої промахи– але вона підкупала щирістю і українськістю.

Новий рік українці вперше зустріли рідною піснею, а не рефреном чужих курантів.

Дорога українська громадо! Пані та панове! Добігають останні години 2005 року. Ми збираємося з нашими родинами та друзями за святковим столом, згадуємо шлях, пройдений нами за рік. Говоримо про успіхи надії та задуми.

Рік, що минає, безумовно, додав Україні і слави, і волі. Рік тому громадяни України вистояли найвище право – право обирати собі владу.

Ми довели, що ми народ, що ми готові боротися за краще. Найважливіше – ми довели собі, що ці зміни незворотні. Ми почали створення нової країни, де кожен громадянин може сказати: "Так! Я українець! І цим пишаюсь".

Україну пізнав світ. Україна стала популярною. Україна стала бажаною, навіть модною у світі. Ми здійснили впевнені кроки на шляху до справедливості, до гідного життя. Цього року діти народжувались вже в новій країні, де батьки та держава спільно дбають про немовля.

Сьогодні юнак, що йде до українського війська, повернеться до своєї домівки не через півтора роки, а через рік.

Журналісти забули, що таке цензура.

Українець став дихати повітрям свободи. Ми виконали свою обіцянку і провели чесний конкурс з продажу "Криворіжсталі". Гроші, отримані від приватизації цього об’єкта, працюватимуть на кожного громадянина, а значить – на державу.

У ці дні українські солдати повернулись з Іраку на батьківщину. Новий рік та Різдво христове вони зустрічають в рідних оселях.

Українська родина стала заможнішою. У 2005 році майже мільйон українців отримали нову роботу. Реальні підтримку з боку держави відчув малий і середній бізнес. Влада дбає про діалог з підприємцем. Бізнес, у свою чергу, буде чесно платити податки. Ми на правильному шляху – і це тільки його початок!

Дійти до кожного українці, подбати про його добробут, гідну освіту, достойну охорону здоров'я, про захист його прав і свобод. Це обов’язок влади, мій обов’язок – президента України. Я свідомий особистої відповідальності за це.

Я повний рішучості продовжити ви конання своєї передвиборчої програми "Назустріч людям".

Ми продовжимо державні реформи, які наблизять Україну до європейських стандартів і покращать життя кожного із нас.

Ми – сучасний європейський народ з багатою історією. Життя ставить перед нами чимало складних завдань. Рік тому ми разом перемогли диктатуру, і вибороли справжню свободу. Зараз ми маємо зробити наступний крок – разом створювати економічну незалежність України.

Дивлячись у майбутнє, я закликаю українську громаду, кожну українську родину, кожного українця до єднання в ім'я України. Я закликаю всіх громадян, людей різних національностей і віросповідань, прихильників різних політичних сил, до єдності.

Об'єднавшись, ми принесемо в наші оселі мир і спокій, любов і достаток. Об’єднавшись, ми надійно захистимо свою свободу і незалежність, прискоримо незворотній поступ до демократії. Об’єднавшись, ми обов’язково станемо заможною нацією, яка по праву стане на належне місце серед європейських народів.

Я вірю в мій народ, вірю в кожного з вас, вірю в нашу спільну перемогу. Бажаю кожній українській родині Божого благословення і здоров’я, любові й радості, щасливого Різдва, щедрих колядок, смачної куті, здійснення мрій і бажань.

Нехай 2006 рік стане успішним для кожного громадянина нашої держави. Нехай в усіх оселях буде тепло і затишно. І я, ваш президент, подбаю про це. З Новим роком, дорогий мій народе!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді