Тимошенко викликає Януковича на бій в телевізорі

Понеділок, 30 січня 2006, 13:54

Блок Юлії Тимошенко закликає лідерів партій-учасників виборчого процесу до політичних дебатів, зокрема лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Про це заявив заступник лідера блоку Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

"Нам, на жаль, не вдалося організувати дискусію між Юлією Тимошенко та Юрієм Єхануровим через відмову останнього", - сказав він.

"Але ми переконані, що у нинішнього лідера виборчих перегонів і майбутнього кандидата на посаду прем’єра Віктора Януковича вистачить сміливості вийти на відкриту дискусію з лідером нашої політичної сили", - додав Томенко.

"Нинішню виборчу кампанію треба з кампанії прямої політичної реклами перетворити в кампанію відкритої політичної дискусії", - зазначив він.

На його думку, її можна організувати двома шляхами. Перший – це звернення уповноважених представників політичних партій про бажання проводити дебати, згода на це телеканалів та роз’яснення ЦВК стосовно принципів та правил проведення таких дискусій.

Такий варіант, на думку Томенка, є досить складним з огляду на велику кількість суб’єктів виборчих перегонів і, відповідно, намагання ЦВК забезпечити всім рівний доступ до таких дебатів.

На переконання Томенка, більш прийнятним є проведення виборчих дебатів у формі дискусійної телепрограми.

"Це дозволить максимально відповісти на бажання виборців побачити і почути позицію лідерів різних політичних сил щодо програми їхньої діяльності", - вважає Томенко.

Він також запропонував створити громадську наглядову раду, до якої б увійшли експерти, представники громадських організацій, політичних партій, ЦВК тощо.

Така наглядова рада, на думку Томенка, має визначити основні засади та принципи проведення дискусій між можливими керівниками майбутнього уряду і парламенту.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді