Вітренко нічого не запалює і скаржиться на цензуру

Понеділок, 20 лютого 2006, 17:12

У Блоці Наталії Вітренко "Народна опозиція" називають політичною цензурою наміри заборонити два агітаційні ролики блоку, що демонструються по телебаченню.

"Ролик про російську мову і про конфлікт між ветеранами - це адже не постановочні і не футуристичні сюжети, вони взяті з реального життя", - заявив керівник прес-департаменту Блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція" Дмитро Белянський.

За його словами, в українському суспільстві сьогодні існує проблема російської мови.

"А популістські спроби влади прирівняти воїнів ОУН-УПА до ветеранів Великої Вітчизняної війни на ділі спровокували конфлікт у суспільстві - це теж факт. У наших передвиборних роликах ми не розповідаємо про те, чого немає. Вони показують реальні проблеми, які треба вирішувати, а не ігнорувати", - сказав він.

На обвинувачення про те, що ці ролики розпалюють міжнаціональну ворожнечу, Белянський відзначив:

"Це незручні проблеми для існуючої влади, але вони є наслідком її власної політики. Ми нічого не "розпалюємо" своєю рекламою - усе запалено до нас і запалено владою, ми привертаємо увагу суспільства до того, про що не прийнято говорити".

При цьому він заявив, що намір заборонити ролики блоку - "це політична цензура, помножена на побутовий і цивільний ідіотизм".

Раніше глава Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів Тарас Шевченко заявив про те, що буде рекомендувати заборону двох агітаційних роликів Блоку Вітренко, тому що в цих роликах містяться ознаки розпалення національної ворожнечі, і є порушення закону України "Про рекламу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді