Блок Костенка і Плюща погрожує 5 каналу судом

П'ятниця, 10 березня 2006, 20:32

Український народний блок Костенка і Плюща звертається до "5 каналу" з вимогою надати ефірний час для участі у теледебатах.

Про це УНІАН повідомив керівник Центрального виборчого штабу Українського народного блоку Костенка і Плюща Богдан Соколовський.

Він нагадав, що 5 березня "5 канал" надав ефірний час для проведення теледебатів партії "Віче" та Блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція", мотивуючи це їх приблизно однаковими рейтингами, але відмовив блоку Костенка-Плюща.

"Блок Костенка і Плюща не ставить під сумнів право журналістів "5 каналу" покладатися на соціологію. Однак заявляє, що відбір десяти партій та блоків для участі у теледебатах був проведений нечесно і непрозоро", - зазначив Соколовський.

"Ми стверджуємо, що рейтинг блоку Костенка і Плюща є вищим, принаймні, за рейтинг партії "Віче", - наголосив він.

Як доказ він навів дані останніх соцопитувань.

Блок Костенка і Плюща вважає, що ТОВ "Телерадіокомпанія "Експрес-Інформ" та ТОВ "Телерадіокомпанія НБМ" порушили вимоги частини 2 статті 11, частин 9 та 12 статті 68 Закону України "Про вибори народних депутатів України", і у зв’язку з цим вимагає надання блоку рівноцінного ефірного часу.

"Ми зацікавлені у дружньому і оперативному врегулюванні цього конфлікту. Тому пропонуємо залучити до його вирішення представників міжнародних організацій, які фінансували проект теледебатів, та незалежних експертів. У випадку відмови "5 каналу" задовольнити наші вимоги, будемо змушені відповідно до закону звертатися до ЦВК або до суду", заявив Соколовський.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді