За Харківського мера від НСНУ вже проголосували 100 тисяч?

Понеділок, 20 березня 2006, 14:13

Представники Партії регіонів заявляють про підготовку фальсифікації виборів мера Харкова.

Про це заявили в прес-службі депутата Дмитра Святаша, повідомляє УНІАН.

"Фальсифікацію готує штаб нинішнього міського голови Харкова, кандидата на цю посаду від НСНУ Володимира Шумілкіна. Підставою для звинувачень стали матеріали, передані Партії регіонів особами, які побажали залишитися неназваними", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, "серед матеріалів є бюлетень по виборах Харківського міського голови з позначкою за кандидата Шумілкіна, до бюлетеня додана довідка, що в штабі кандидата на посаду Харківського мера Шумілкіна знаходиться ще 100 тисяч таких бюлетенів".

Керівник штабу кандидата в мери Харкова від Партії регіонів Михайла Добкіна Геннадій Кернес зазначив, що депутати не змогли точно визначити чи їм переданий справжній бюлетень, чи його копія.

"Але на документі, що вони мають у розпорядженні, чітко видно захисні елементи і напис "Вибори-2006". Тобто візуально на попередньому етапі достовірність документа і його відношення до поточних виборів не викликає сумніву", - зауважив Кернес.

Крім того, представники Партії регіонів продемонстрували відеозапис, на якому один із кандидатів на посаду мера Харкова Микола Чернічкін заявляє, що бере участь у виборах з єдиною метою – перешкодити перемогти кандидату Добкіну і допомогти перемогти кандидату Шумілкіну.

"Чернічкін офіційно є безробітним, а на записі він стверджує, що за свої дії одержує гроші", - зауважується у повідомленні.

Судячи з іншої відеоплівки, яку Кернес також продемонстрував і прокоментував, джерелом доходів Чернічкіна "служить тіньовий штаб Шумілкіна".

Ці документи були передані Святашу 15 березня після його офіційної зустрічі з виборцями. За словами депутата, до нього підішли двоє людей і передали документи.

Пред'явити свої посвідчення вони відмовилися, але "наголосили на серйозності матеріалів, і Святаш був вимушений їх узяти, після чого депутат передав одержані документи в регіональний штаб партії".

Представники Партії регіонів заявили, що всі представлені матеріали буде передано до обласної прокуратури і СБУ.

У той же час Шумілкін звинувачення на свою адресу спростовує. Також він заявив, що технологічних кандидатів у нього немає. "З Миколою Чернічкіним я знайомий, але в роботі наші погляди частіше розходилися, чим сходилися", - зазначив мер.

Всього у виборах Харківського мера беруть участь 28 кандидатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді