Гомосексуальні пригоди серця Юлії Тимошенко

Четвер, 23 березня 2006, 10:12

До Тимошенко можна ставитися по-різному, але незаперечним є факт, що вона стала рекордсменом за числом креативних провокацій, спрямованих проти неї. Якщо чорний піар щодо Партії регіонів або "Нашої України" є прямолінійним, то підривати рейтинг Тимошенко намагаються творчо.

На початку виборів це виглядало безневинно, і навіть виникала підозра, що лідерка БЮТ є жертвою власного штабу, який створює видимість нападок. Наприклад, запрошення святкувати день народження Юлії Володимирівни в "Макдональдзі" аж ніяк не порівняти зі справжньою чорнухою, яка була в 2004 році.

Коли Тимошенко зробили рекламним обличчям марки гігієнічних прокладок "Котекс", сумніви про самоантипіар стали поступово розвіюватися. Але справді важкою артилерією можна вважати історію, яка сплила у пресі за чотири дні до виборів.

Отже, Тимошенко начебто поцупила свій відомий передвиборчий логотип "серце" у... голландського сайту гомосексуалістів та лесбіянок www.freelove.org.

На зареєстрованій в Амстердамі інтернет-сторінці відвідувачів справді зустрічається тимошенкине серце з домальованою райдугою, яка є символом секс-меншин.

Новина про плагіат з боку лідерки БЮТ за лічені години облетіла весь український інтернет. А пікантний підтекст історії відразу став приводом для перчених жартів про те, як Тимошенко образила гомосексуалістів.

Відомо, що фірмовий стиль для Тимошенко розробляла доволі відома в Україні фірма "Белка и стрелка", якій підозра у крадіжці ідей може коштувати не тільки репутації, але й клієнтів.

У спробі розібратися, де ж правда в історії з серцем, ми зв’язалися з прес-секретарем Тимошенко, який назвав це все провокацією, корені якої знаходяться в Україні.

"Сам логотип "серце" як символ нашої виборчої кампанії-2006 народжувався на нараді в центральному штабі БЮТ, в присутності багатьох людей. Більше того, в передостанній версії серце виглядало інакше, більш гладко, і нинішньої форми набуло на очах багатьох людей, коли художник сів за комп’ютер і домалював його таким, яким воно є зараз", - сказав Чепінога.

Як відомо, використовувати стилізований під серце символ "Белка и стрелка" пропонувала штабу Ющенка ще в 2003 році, про що зізнався один із піарників майбутнього президента, Ігор Гринів.

Представники штабу Тимошенко провели своє власне розслідування "гомосексуального плагіату". Співставивши його результати із знахідками, зробленими "Українською правдою", можна знайти кілька слабких місць у цій легенді про голландський сайт.

Інтернет-сторінку "Фрі лав" справді зроблено якісно, і, на перший погляд, правдоподібно. Але є принаймні дев'ять моментів, які вказують на те, що це фальшивка.

Перше. Є великі підозри, що серце з'явилося на згаданому гомо-сайті рівно двадцять днів тому, тоді як Тимошенко вже три місяці проводить кампанію з цим символом. Тобто якщо плагіат і був, то зворотній, жертвою якого стала лідерка БЮТ.

Докази цього прості. Достатньо зайти на адресу http://freelove.org/images/. Це директорія, де зберігаються картинки, що використовуються в оформленні цього сайту. Вирахувати лінк нескладно. Розробники сайту просто "лажанулися", не закривши цю службову директорію для перегляду відвідувачами.

Як видно з вміщеної там інформації, "серце Тимошенко" останній раз "змінювалося" ("last modified") на голландському сайті 2 березня 2006 року о 13 годині 41 хвилина. Більшість інших елементів сайту також "модифікувалися" або рівно в цей час, або на хвилину пізніше.

Запитайте будь-якого програміста, і він пояснить – у цей момент зображення просто... завантажувалися на сайт для подальшого відображення. Інших аргументів, чому одномоментно було "змінено" всі елементи дизайну сайту, немає.

Друге. Проглянувши HTML-код сайту http://freelove.org, можна побачити такий надпис charset=windows-1251.

Це метатег, який описує кодування текстів на "Фрі лав". Але його функція – щоб у відвідувачів сайту... правильно відображалася кирилиця, тобто букви української та російської мови.

Виглядає як мінімум дивно для західноєвропейського сайту, адже такий тег здебільшого використовують на українських веб-сторінках. Це викликає ще одну підозру, що розробниками сайту були співгромадяни Юлії Володимирівни.

Третє. Зміна даних про доменне ім'я http://freelove.org відбулося того ж дня, коли на сайт було завантажене "тимошенкине серце" – 2 березня 2006 року.

Збіг може означати, що в цей день було змінено власника доменного імені.

Зараз http://freelove.org належить пану Jinny. Ми написали йому запит на вказану безкоштовну електронну адресу (ще один підозрілий момент), але відповідь так і не отримали.

Четверте. Сайт зроблений англійською мовою, але містить граматичні помилки. Вони зустрічаються... у найпершому ж реченні, яке потрапляє на очі читачу.

Замість "We are happy to great you here, on the best world website about gay community" має бути написано "We are happy to greеt you here, on the best world website about gay community".

Або в розділі фото написано "Bullevue Pride", хоча має бути "Bеllevue Pride".

Доволі дивно як для сайту, який сам себе називає "найкращим у світі про гей-спільноту".

П’яте. На сайт, який начебто функціонує два з половиною роки – а в архіві зустрічаються публікації, які начебто були зроблені ще в серпні 2003 – немає жодних перехресних посилань в інтернеті.

Наприклад, найбільша пошукова система світу Google при введенні "free love" в результаті пошуку не видає статей на цьому сайті. Тобто насправді сайту немає і 30 днів, адже Google індексує раз на місяць.

Шосте. В одному з розділів цього голландського сайту, а саме – на форумі – зображено зовсім інший логотип. Він не має нічого спільного з серцем.

Сьоме. Новинних публікацій на сайті аж двадцять. Тобто, виходить, оновлення гей-ресурсу відбувалося лише раз на два місяці! Найперша замітка датується 11 серпня 2003, остання – 19 лютого 2006. В різних статтях використовуються однакові ілюстрації. Тобто виходить не дуже вдалий приклад навіть для профанації потужного гомо-порталу.

Восьме. Саме наповнення сайту один в один повторює справжній гей-ресурс gay.com. Збіг повний, включно з заголовками.

Простіше кажучи, розробники голландського сайту просто скопіювали собі на веб-сторінку деякі матеріали, не змінюючи там нічого. Всі охочі можуть це перевірити.

Дев'яте. В Інтернеті дуже рідко інформація зникає безслідно. За допомогою порталу, який містить архіви всіх інтернет-сторінок, можна переконатися, що навіть у 2004 році сайту "Фрі лав" не існувало.

Загалом майстрів такого антипіару можна було б привітати з виходом на міжнародний рівень. За часів Кучми українські сайти, підконтрольні команді Медведчука, поширювали неправдиву новину про вбивство першої дружини Ющенка в Швейцарії – з посиланням на неіснуючу газету. Цю інформацію досі переказують в дискусіях на форумах прихильники нинішньої опозиції, тоді як мама Віталіни та Андрія Ющенків спокійно живе на вулиці Інститутській в Києві.

Тимошенко доведеться довго відбиватися у історії з плагіатом на гомосексуалістах, бо для підтвердження легенди навіть створили візуальний об’єкт. Врятувала ж лідерку БЮТ тільки безтолковість її ворогів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді