Ющенко закликав українців зробити правильний вибір між минулим та майбутнім

П'ятниця, 24 березня 2006, 20:19

Шановні співвітчизники!

Дорога українська громадо!

26 березня ми обиратимемо депутатів Верховної Ради, місцевих рад, сільських, селищних і міських голів. У цей відповідальний день ми разом маємо підтвердити свою відданість ідеалам свободи і демократії.

26 березня визначить майбутнє України. Від вашого вибору залежить, якою буде Верховна Рада, як вона працюватиме, якою мірою забезпечить розвиток держави та добробут громадян.

Ваш голос визначить, чи будуть депутати місцевих рад дійсно представляти ваші інтереси, чи будуть вони відповідальними. Тільки від вас залежить, як швидко відбудуться реформи в Україні. Яким буде шлях нашої країни до європейської спільноти. Яке обличчя матиме влада в центрі і на місцях.

Нинішня виборча кампанія переконливо доводить усьому світові незворотний характер демократичних змін в Україні. Для мене як президента – справа честі провести ці вибори відповідно до демократичних норм і стандартів.

Влада за свій перший рік провела велику роботу для забезпечення чесних виборів. Перебіг виборчої кампанії продемонстрував – нам це вдалося. Всі політичні сили мали рівний доступ до засобів масової інформації та рівні можливості для агітації.

Втім, не вийшло повноцінного змагання ідей і програм. Переконаний, політичні сили, які претендують на право визначати майбутнє країни, повинні пропонувати виборцям перспективу і показувати приклад цивілізованих змагань.

Українські і міжнародні спостерігачі стверджують – адміністративний ресурс як системне явище пішов у минуле разом з попереднім режимом. Хоча будемо відверті, на місцях трапляються випадки зловживань представниками різних гілок влади. Всі вони отримують жорстку реакцію правоохоронних органів.

Вперше в історії України абсолютна більшість громадян вірить у те, що результати виборів буде визначено саме голосуванням. Я як Президент дякую вам за високу оцінку роботи влади із забезпечення чесності виборчої кампанії.

Дорогі співвітчизники!

Ми, громадяни України, підтримуємо різні політичні сили. Але це не повинно нас роз'єднувати. Ми солідарні та єдині у своїй любові до Батьківщини. У прагненні кращого життя для нас і наших близьких. Нас повинна об'єднувати повага до нашої історії, вірність заповітам наших дідів-прадідів. В єдності ми забезпечимо процвітання України – від Слобожанщини до Карпат, від Полісся до Криму.

Я як Президент бачу Україну сильною, незалежною, сучасною державою, де створено умови для вільного розвитку громадян. Де існує чесне правосуддя і свобода слова.

Вибір, який сьогодні стоїть перед суспільством – простий. Це вибір між минулим і майбутнім. Прикро, що ті, хто ще вчора фальсифікував вибори і принижував громадян, сьогодні кричать про реванш. Але я вірю в мудрість українського народу.

Вірю, що 26 березня ми разом проголосуємо за майбутнє!

Віддаючи ваш голос за ту чи іншу партію чи блок, подумайте – якою ви хочете бачити Україну через п’ять років. Чи будемо ми рухатись уперед, чи стояти на місці, втрачати час і наші можливості. Переконаний, країна може динамічно розвиватися лише тоді, коли Президент, Верховна Рада і Кабінет Міністрів матимуть спільне бачення майбутнього.

Я хочу працювати з тими, хто дбає про Україну.

Дорогі українці! Від ваших голосів залежить, чи буде сформовано команду, здатну працювати пліч-о-пліч з Президентом і захищати національні інтереси України.

Наступна Верховна Рада матиме не лише новий склад, але й ширші повноваження. У ній повинна бути створена коаліція, яка разом з Президентом сформує уряд.

Впевнений – український народ зробить відповідальний вибір. До парламенту мають прийти демократичні сили, які відстоюватимуть незалежність країни, добробут кожного українця.

Переконаний, майбутня коаліція має об’єднатися навколо стратегічних цілей, а не егоїстичних прагнень. В основі коаліції повинно бути спільне бачення шляхів вирішення найболючіших проблем країни. Як зробити систему влади і ефективною, і відповідальною.

Як забезпечити чесне правосуддя і подолати корупцію. Як зробити медицину і освіту якісними і доступними для людей. Парламентська коаліція повинна відстоювати єдність країни, верховенство права, рівність всіх перед законом, високі стандарти життя громадян.

Вірю – у нас буде відповідальний, професійний парламент і дієздатний уряд.

Я, як Президент, гарантую – буде забезпечене чітке функціонування усіх владних інститутів, як це і передбачено Конституцією України.

Дорога українська громадо!

Не менш важливими за вибори народних депутатів є вибори до органів місцевого самоврядування. Саме місцеві ради, голови міст і сіл мають забезпечувати першочергові потреби людей – тепло у ваших оселях, безпеку і порядок, хороші дороги, якісну роботу шкіл і лікарень. Все те, що ми називаємо якістю життя.

Наша мета – суттєво розширити повноваження органів місцевого самоврядування. Дати громаді необхідні права і ресурси для забезпечення потреб кожної людини.

Сильне місцеве самоврядування – реальний шлях до вирішення проблем територіальних громад. Тому не знехтуйте своїм голосом на місцевих виборах. Оцінюйте по справах, знайте в обличчя тих, хто представлятиме ваші інтереси у громаді. Убережіть себе від тих, хто намагається сховатися від правосуддя за депутатською недоторканністю.

Я як Президент України виступаю проти існування депутатської недоторканості і звернувся з відповідним поданням до Конституційного Суду України. Після виборів це подання буде розглянуто і всі громадяни України – незалежно від їх статусу – стануть рівними перед законом.

Шановні співвітчизники!

Сьогодні, у переддень голосування я звертаюся до всіх вас. Захист демократії – справа не лише Президента. Це обов’язок кожного громадянина. Тож проявіть сумління – прийдіть, зробіть свій вибір, проголосуйте.

Вибори цього року вимагають від вас старанності, необхідності розібратися в політичних гаслах і програмах, уміння відрізнити фальшиве від справжнього. Голосування вперше проходить за партійними списками. Кожен з вас отримає по кілька бюлетенів – для виборів до Верховної Ради, а також до органів місцевого самоврядування.

Щоб вивчити зміст цих бюлетенів і визначитись із своїм вибором, потрібен, безумовно, час. Прошу вас з розумінням поставитися до цього. Наберіться терпіння. Не даруйте свого голосу іншим.

Я звертаюсь до працівників виборчих комісій. Перед вами стоїть складне і шляхетне завдання – забезпечити волевиявлення громадян.

Створіть належні умови кожному виборцю, проведіть чесний і неупереджений підрахунок голосів. Власне, будьте взірцем порядності та професійності.

Як гарант Конституції, хочу запевнити – в день виборів буде вжито всіх заходів для забезпечення порядку і законності, дотримання конституційних прав громадян. Виборці матимуть всі умови для того, щоб зробити вільний вибір у спокої та безпеці.

Я звертаюся до керівників місцевих органів влади. Зробіть все для якісної роботи виборчих дільниць. Ви несете повну відповідальність за перебіг дня голосування.

Шановні співвітчизники!

Сьогодні Україні потрібна ваша позиція!

Вибираймо для України. Вибираймо мудро. І серцем, і розумом. Згідно з власним сумлінням і переконаннями.

Це – наше право. Це – наша свобода. І наша відповідальність. Відповідальність за долю України!

Слава Україні!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді