Перші вибори визнані недійсними. Ще одні - на черзі

Вівторок, 28 березня 2006, 11:50

Сімферопольська міська територіальна виборча комісія визнала вибори мера Сімферополя недійсними.

Про це сказано в рішенні Сімферопольського міськвиборчкому від 27 березня, текст якого наводять Українські новини.

У рішенні сказано, що вибори визнаються недійсними, тому що Залізничний райсуд Сімферополя 26 березня визнав порушення з боку Сімферопольського міськвиборчкому при ухваленні рішення про зняття з виборів кандидата на посаду мера, голову кримської організації Республіканської партії Олександра Гресса.

"... беручи до уваги, що рішення від 26 березня 2006 року скасовано, Гресс мав право брати участь у виборах у статусі кандидата на посаду Сімферопольського міського голови", - сказано в рішенні.

Увечері 25 березня Апеляційний суд Криму залишив чинним рішення Київського райсуду Сімферополя від 22 березня про порушення з боку Гресса виборчого законодавства через витрату позафондових коштів на виборчу кампанію.

Сімферопольський міськвиборчком близько 8 ранку 26 березня ухвалив рішення щодо зняття Гресса з виборів мера відповідно до судового рішення, однак дільничні комісії до середини дня 26 березня проставляли в бюлетенях штамп "вибув" навпроти його прізвища й виборці до цього моменту встигли за нього проголосувати.

26 березня Залізничний райсуд Сімферополя визнав це порушенням з боку Сімферопольського міськвиборчкому й зобов'язав Сімферопольський міськвиборчком відновити Гресса на виборах.

Водночас кримська організація "Нашої України" має намір вимагати від виборчої комісії Криму визнати вибори кримського Верховної Ради недійсними, тому що зафіксувала численні порушення законодавства в ході голосування.

Про це сказав уповноважений представник НСНУ у виборчкомі Михайло Платонов, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

"Ми будемо вимагати визнання їх (виборів) недійсними, оскільки мали місце масові фальсифікації, порушення закону про вибори", - сказав він.

За словами Платонова, зараз партія збирає й обробляє всі одержувані з місць матеріали.

"Мають місце викрадення бюлетенів, зіпсовані бюлетені практично на всій території Криму", - сказав Платонов.

Він повідомив, що виборчком Криму доручив дільничним комісіям викреслювати в бюлетенях вибулих зі списків кандидатів, що суперечить законодавству, тому що в бюлетені не має бути більш ніж одна позначка, внесена від руки.

"Зараз ми будемо вимагати, щоб відбулося перерахування голосів по всіх дільницях, щоб не визнавалися бюлетені, де є більше 2 позначок... і вони не враховувалися при підрахунку голосів", - відзначив Платонов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді