Кінах попросив Литвина, Кличка і Богословську не дискредитувати Україну

Четвер, 30 березня 2006, 16:34

Секретар РНБО Анатолій Кінах вважає, що політичні сили, що не перебороли трипроцентний бар'єр на виборах у парламент, мають відмовитися від спроб створення штучної напруги в суспільстві.

Як повідомляє прес-служба РНБО, про це він заявив в ефірі телеканала "Тоніс" у середу ввечері.

Кінах наголосив на необхідності того, щоб політичні сили не нагнітали політичну ситуацію в країні, "не створювали штучну напругу і не дискредитували в тому числі й Україну, за якою сьогодні спостерігає світ".

Він відзначив, що жоден документально зафіксований випадок фальсифікацій або порушень законодавства не залишиться без уваги правоохоронців.

"Беручи до уваги те, що ми боремось за чесні вибори, матеріали, де будуть зафіксовані порушення, я даю вам гарантію, будуть у суді й у прокуратурі", - підкреслив Секретар РНБО.

Відповідаючи на питання про формування коаліції, Кінах сказав: "Ми не можемо допустити того, щоб створення коаліції перетворилося на чергову торгівлю портфелями або боротьбу за посади".

"Є межа - це загальнонаціональні інтереси, - яку ми ніколи не переступимо, незалежно від назви політичної структури, про яку йде мова, і з якою можна налагодити співробітництво", - заявив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді