Вибори в Харкові перерахують

П'ятниця, 31 березня 2006, 17:49

Харківська територіальна виборча комісія не змогла встановити результати виборів Харківської облради й прийняла рішення провести повторний підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях Харківської області.

Таке рішення члени комісії прийняли одноголосно на своєму засіданні 31 березня.

Як сказав голова комісії Микола Селезньов, неможливість установити результати виборів у визначений законом строк пов'язана з неподанням протоколів рядом дільничних комісій і територіальних комісій, а також великою кількістю скарг і заяв про порушення виборчого законодавства, що надійшли від суб'єктів виборчого права.

На розгляд комісіям було винесено 2 альтернативні пропозиції: перерахувати голоси тільки на тих дільницях, з яких надійшли скарги або перерахувати голоси на всіх 1 712 виборчих дільницях Харківської області.

Під час обговорення цього питання Селезньов і деякі члени комісії підкреслили, що у зв'язку з умовами зберігання виборчих бюлетенів і документації комісій, трудомісткість перерахування всіх голосів не буде істотно відрізнятися від перерахування голосів на великій кількості дільниць, зазначених у скаргах.

Водночас ретельне перерахування голосів у нормальних умовах дасть змогу уникнути надалі судових позовів й інших конфліктних ситуацій з боку учасників виборчого процесу.

На повторному перерахуванні голосів наполягали також представники обласних організацій партії "Народний союз "Наша Україна" і Соціалістичної партії, що є присутнім на засіданні комісії.

Як повідомляло агентство, Партія регіонів, блок Юлії Тимошенко, блок "Наша Україна", Комуністична партія, блок Наталії Вітренко "Народна опозиція", партія "Віче", партія "Відродження" й блок Гошовського "За Союз" проходять у Харківську обласну раду за підрахунками 96,55% бюлетенів.

За Партію регіонів проголосували 42,13% виборців, за БЮТ - 10,61%, за "Нашу Україну" - 5,89%, за КПУ -5,25%, за блок Вітренко - 4,76%, за "Віче" - 3,71%, за "Відродження" - 3,53%, за блок Гошовського "За Союз" - 3,03%.

Народний блок Литвина набрав 2,79%, Партія зелених - 2,38%.

Український вибір

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді