За перший рік президентства Ющенко заробив менше грошей, ніж Рибачук

Вівторок, 25 квітня 2006, 14:08

На Банковій зафіксована цікава аномалія: керівник секретаріату президента, Олег Рибачук, за минулий рік заробив більше, ніж його начальник Віктор Ющенко. Як відомо, глава держави в декларації вказав суму 288 тисяч гривень. Сукупний же дохід Рибачука у 2005 склав понад 350 тисяч.

Це випливає з тексту декларації Рибачука, який отримала "Українська правда".

Третина мільйона, зароблена Рибачуком, складається з:

– 144 682 гривень 39 копійок зарплати (в середньому 12 тисяч на місяць, які він отримував у минулому році як віце-прем'єр та глава секретаріату);

– 17 375 гривень 70 копійок матеріальної допомоги;

– 8 144 гривень дивідендів.

У інших розділах декларації стоять прочерки. Але, якщо просумувати ці три цифри, 352 тисячі сукупного доходу не виходить. Де ж Рибачук заробив ще 180 тисяч?

Як пояснила його прес-секретар Світлана Заліщук, Рибачук піднявся на продажі свого автомобіля – джипу "Крайслер", купленого ним під час роботи в Греції віце-президентом Чорноморського банку торгівлі та розвитку.

Члени родини Рибачука – а з ним мешкають дружина Інна, доросла дочка Ганна і син-школяр Стас – протягом 2005 отримали сукупний дохід у 118 тисяч гривень.

При цьому хтось з його рідних займався підприємництвом (отримавши 87 тисяч 693 гривні), а хтось працював на мінімальну зарплату – 300 гривень на місяць.

За договорами позики в 2005 році Рибачук сплатив 11 тисяч гривень, за утримання майна – 23 тисячі 900 гривень.

З нерухомості у Рибачука є:

– будинок на 350 квадратних метрів, який стоїть на півгектарі землі у селі Плюти за Києвом (минулого року там побували журналісти);

– квартира на вулиці Костьольній біля Хрещатику площею 82 квадратних метри;

– гараж площею 32 квадратних метри.

У родини Рибачуків є автомобіль-позашляховик Audi Allroad.

Будинок Рибачука в селі Плюти. Фото Анатолія Медзика

Рибачук має "внесок до статутних фондів підприємств, установ, організацій" у розмірі 2 975 гривень – це дрібний пакет акцій одного з київських банків, до засновників якого Рибачук потрапив в першій половині 1990-х.

Пошуки ж "Української правди" в базі даних Державної податкової адміністрації виявили, що Рибачук є засновником громадської організації "Центр Європи", щоправда, без внесення грошей до статутного фонду.

Члени родини Рибачука поклали до українського банку 26 тисяч 500 гривень. А сам він тримає на рахунку за кордоном еквівалент 405 тисяч 700 гривень. Як неодноразово пояснював сам Рибачук, це його зарплата, яку він отримав "на заробітках" у Салоніках.

Про годинник Рибачука читайте тут:

Рибачук став жертвою своїх жартів про дорогий годинник

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді