Курс готівкової гривні зміцниться до 4,95-5,1

Понеділок, 15 травня 2006, 12:13

Представники українських банків прогнозують незначну ревальвацію готівкової гривні. Так, на думку дилера "Укрінбанку", курс гривні на міжбанківському валютному ринку буде коливатися в межах 5,0-5,06 UAH/USD, а на ринку готівкової валюти - у межах 4,95-5,1 UAH/USD.

У той же час у банку "Фінанси й Кредит" вважають, що курс на міжбанку стабілізується на рівні 5,0-5,02 UAH/USD, а на готівковому ринку - знизиться до 5,03-5,05 UAH/USD у найближчі два місяці.

Незначна ревальвація зумовлена профіцитом іноземної валюти в травні нинішнього року - у квітні скоротилися обсяги покупки населенням іноземної валюти.

"Ще більше скоротити дисбаланс не дозволило затягування з формуванням коаліції в новому уряді", - цитує аналітиків "Укрсоцбанку" його прес-служба.

У цілому, банкіри не очікують зниження курсу гривні значно нижче 5 грн. (тобто до 4, 80-4, 85 грн.), незважаючи на превалювання пропозиції інвалюти над попитом.

"По-перше, НБУ, швидше за все, буде викуповувати валюту в "схудлі" резерви паралельно заробляючи на різниці в курсі. По-друге, ситуація на ринку міжбанківського кредитування стабілізується - кредитні ставки знижуються", - пояснюють свою позицію аналітики "Укрсоцбанку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді