Дефіцит бюджету продовжує зростати

П'ятниця, 26 травня 2006, 15:14

Дефіцит державного бюджету України за підсумками січня-квітня 2006 року збільшився до 3,2 млрд. грн.

"У квітні продовжилась тенденція перевищення видатків держбюджету над доходами: у квітні на 1,6 млрд. грн., за чотири місяці - на 3,2 млрд. грн.", - відзначається в макроекономічному огляді Міністерства економіки. Про це інформує "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до огляду, на тлі незначного обсягу надходжень від приватизації й відсутності зовнішніх запозичень, дефіцит бюджету у квітні, як і в березні, фінансувався за рахунок скорочення залишків коштів на рахунках уряду: у квітні - на 1,8 млрд. грн., за чотири місяці - на 5,87 млрд. грн.

В огляді також вказується, що у квітні по доходах загальний фонд держбюджету був перевиконаний на 1,2% (за січень-квітень - на 2,3% проти 9% торік).

"Основними проблемами формування бюджетних ресурсів залишаються: істотне недовиконання плану (у квітні - на 20,2%, за чотири місяці - на 21,3%) і реальне падіння (на 18,1% і 15,3% відповідно) надходжень від податку на прибуток підприємств, що обумовлено зниженням прибутковості виробництва... і ухиляннями від сплати податку", - відзначається в огляді Мінекономіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді