Держфінпослуг буде боротися з шахраями ліцензуванням

Понеділок, 29 травня 2006, 17:49

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг одержала урок від історії з шахрайством "Еліта-центр". Тепер комісія вимагає ввести ліцензування на операції фінустанов з коштами громадян.

Про це мова йде в проекті закону, оприлюдненому Госфінпослуг 29 травня, повідомляють Українські новини.

Відповідно до пропонованих змін, фінансові компанії будуть зобов'язані одержати спеціальну ліцензію на проведення операцій з фінансовими активами, залученими у фізичних осіб.

Також Госфінпослуг має намір розширити власну сферу впливу. За новим законом Госфінпослуг буде встановлювати обмеження на суміщення операцій по наданню фінансових послуг і операцій з фінансовими активами, які відбуваються за рахунок коштів, притягнутих у фізичних осіб.

Відповідно до діючої редакції закону "Про фінансові послуги й державне регулювання ринків фінансових послуг" від 12 липня 2001 №2664-III, фінансовими активами є фінансові кошти, цінні папери, боргові зобов'язання й права вимоги боргу.

Фінансова установа - юридична особа, що відповідно до законодавства надає одну або кілька видів фінансових послуг і внесена до відповідного реєстру в порядку, установленому законом.

Уповноваженим органом у сфері регулювання ринків фінансових послуг є Госфінпослуг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді