Держава хоче зайнятись бізнесом з переробки сміття

Вівторок, 30 травня 2006, 17:02

Міністерство охорони навколишнього середовища ініціює будівництво великого підприємства з утилізації відходів.

Воно має намір звернутися до уряду з проханням передбачити в держбюджеті-2007 на ці цілі близько 100 млн. грн.

Про це заявив міністр охорони навколишнього природного середовища Павло Ігнатенко на прес-конференції 30 травня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україні необхідне потужне підприємство з утилізації відходів, яке б відповідало міжнародним стандартам. Міністр вважає, що загальна вартість будівництва такого підприємства становить приблизно 150 млн. євро.

При цьому він не виключає, що крім державних коштів на реалізацію цього проекту, можливо, будуть залучатися іноземні інвестиції. Його місце розташування буде визначатися таким чином, щоб відходи не переміщувалися на великі відстані.

За станом на 1 січня 2005 року в Україні накопичилося понад 30 млрд. тонн відходів виробництва й споживання, які займають площу майже 160 тис. га.

Приблизно 10-15% цих 30 млрд. тонн відходів використовуються як вторинні матеріальні ресурси виробництва, інша частина накопичується на полігонах (смітниках), сховищах, териконах і т.п.

У складі відходів домінують гірничопромислові відходи - 88%. Частка відходів інших галузей промисловості становить 10%, побутові відходи становлять усього 2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді