Діденко описав стан справ у газовій галузі

Вівторок, 30 травня 2006, 20:29

Ігор Віденко, поновлений судом на посаді в.о. голови правління НАК "Нафтогаз України", зробив ряд важливих заяв.

Відносно підвищення цін на газ він заявив, що ті, хто підписував угоди між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом" від 4 січня 2006 року, знали, що умови поставок газу в Україну будуть змінені, повідомляє Ліга.

Зокрема, Діденко сказав: "Я майже впевнений, що люди, що підписували угоди, які сколихнули суспільну уяву на початку поточного року, були впевнені, що вони будуть змінені й будуть змінені вже не ними, у досить короткий термін".

Діденко підкреслив, що безкоштовного газу вже давно немає, і в цивілізованих економіках ціна газу по формулі прив'язана до ціни нафти й підтягується до неї із запізненням на 9 місяців.

Також він повідомив, що офіційно компанія "РосУкрЕнерго" ще не подавала НАК "Нафтогаз України" пропозицій щодо змін тарифів на газ, починаючи з другого півріччя.

4 січня 2006 року після тривалих переговорів між українською й російською сторонами була досягнута домовленість, що визначила умови поставок російського природного газу в Україну на найближчі п'ять років. Як договірні сторони були названі НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Газпром" і російсько-австрійське СП "РосУкрЕнерго".

Щодо реструктуризації компанії він заявив, що проти реструктуризації НАК "Нафтогаз України" в першу чергу будуть кредитори компанії.

Стан галузі, яку Діденко якийсь час очолював, він оцінив як складний, але не безнадійний. До банкрутства "Нафтогазу", за словами виконуючого обов'язки, ще дуже далеко, як би цього комусь не хотілося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді