Головою "Нафтогазу" стане Болкісев?

Середа, 31 травня 2006, 13:38

Міністерство палива й енергетики подало пропозицію Кабінету Міністрів про призначення головою правління національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олександра Болкісева.

Крім Болкісева, на цю посаду претендує ще один кандидат, повідомляють Українські новини.

Ім'я альтернативної кандидатури не називалося, але відомо, що це не перший заступник голови правління " Нафтогазу України" Ігор Воронін.

Як повідомляло агентство, 30 травня Ігор Діденко подав у відставку з посади виконуючого обов'язки голови правління Національної акціонерної компанії " Нафтогаз України".

Раніше Діденко заявив, що Печерський районний суд Києва відновив його в посаді голови правління " Нафтогазу України", посилаючись на рішення цього суду від 5 вересня 2000 року.

12 травня Національна акціонерна компанія " Нафтогаз України" призначила тимчасово виконуючим обов'язки голови правління Олександра Болкісева.

11 травня Кабмін звільнив Олексія Івченко, задовольнивши його заяву про відставку у зв'язку з обранням у парламент.

" Нафтогаз України" є монополістом по транспортуванню газу по транзитних газопроводах, монополістом по транспортуванню нафти по нафтопроводах, а також найбільшим добувачем і продавцем газу й нафти в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді